nlc.hu
Szex
Bõrápolás hollywoodi módra

Bõrápolás hollywoodi módra

A hollywoodi díváknál szakmai kötelesség a tökéletes megjelenés, amelynek kulcsa a jól ápolt és gyönyörûen sminkelt arcbõr. Lesd el a sztárok legféltettebb bõrápolási és sminkelési tippjeit, hogy te légy a legszebb menyasszony!




Az előkészületeket nem árt már az eljegyzést követő időszakban megkezdeni. A megelőzésnél ugyanis nincs fontosabb: minél több időt szánsz bőröd ápolására, annál tökéletesebb lesz az eredmény.


Kezelések minden mennyiségben

A kulcsszó: mikrodermabrázió. Az esküvő előtt egy hónappal keresd fel kozmetikusodat, és ezután hetente kétszer járj el hozzá. Csodákra képes ez a módszer: eltünteti a pigmenteket, az apró ráncokat és a bőrhibákat. Minden alkalom húsz-harminc percet vesz igénybe – tökéletes ebédszüneti program.

A pattanásokat egyébként nem feltétlen szükséges kinyomkodni, de az akut problémákat kortizon-készítményekkel kell korrigálni. A nem kívánatos véredényektől pedig lézeres módszer segítségével szabadulhatsz meg. Míg a kortizonos megoldás nem igényel sok időt, addig a lézeres kezelést már három hónappal az esküvő előtt illő bekalkulálni.

A petyhüdtebb bőr fiatalítására csak idősebb arák esetében ajánljuk a botox vagy kollagén feltöltéseket. A Spa-kezelések szintén csodákra képesek! De jó tudni: az elsőre négy hónappal a nagy esemény előtt szakíts időt, majd havonta ismételd meg a kúrát. És persze nem utolsó sorban: természetesen szükség van a szokásos elővigyázatosságra is, például a napsugárzással szembeni védekezésre, illetve a sok folyadék (napi két liter ásványvíz) fogyasztására.








Nem ajánlják a trendit
A legjobb módszer az alapozó feltételére: ujjbeggyel kend el, mivel a kéz melege felmelegíti az alapozót is, s így könnyen eloszlathatóvá válik az egész arcon. A legegyszerűbb, ha a T-vonaltól kiindulva, kifelé haladva dolgozod el. Nem szabad megfeledkezni a szemhéjakról sem, mert ezáltal a szemhéjpúder is könnyebben felvihetővé válik, illetve az eredmény is tartósabb.

Csak mindezek után érdemes a korrektort használni, ha egyáltalán még szükség van rá. Elhiheted: minél szebb lesz végül a bőröd, annál kevésbé szeretnéd majd erős sminkkel takargatni…

Ráadásul a szakemberek nem is ajánlják, hogy a nagy napon az épp aktuális sminktrend színeit válassza a menyasszony. Ha ugyanis majd évek múltán lapozgatja a fényképalbumot, annyira távolinak fogja érezni egykori választását!






Pont ezért sokkal szerencsésebb megoldás, ha egy klasszikus, időtálló szín mellett döntesz, mint például az antik lila, az enyhe rózsa- vagy a krémszín, leheletnyi föld-árnyalattal, vagy szürkésbarnával megbolondítva. Így is úgy ragyoghatsz majd, mint a világsztárok, és csodás formában leszel – az oltár elé vonulástól az utolsó táncig.
A smink ápoló legyen

Sugárzó lehet a bőröd akkor is, ha önbarnítót használsz. Igaz, a krémet érdemes úgy alkalmazni, hogy számításba veszed: a ruha viselésekor hol érhet jobban a napfény. De ebben az esetben is szebb lesz a végeredmény, ha a krém alkalmazása előtt Spa-kezeléseket veszel.

A frissítésen kívül azonban a rendszeres tonizálás, tisztítás és hidratálás is kihagyhatatlan művelet.
Szerencsére ma már léteznek olyan make-up termékek is, amelyeknek egyszerűen nem csak a bőrhibák lefedése a céljuk. Összetevőikkel – különböző vitaminok, mint például A-, B-, K-, D-, E-vitamin-, magnézium-, aminosav-, provitamin- és nyomelem-tartalmukkal – ápolják a bőrt.

A hollywoodi szalonok az algakivonatos termékeket részesítik előnyben. Például az ilyen típusú alapozók nem eltömítik el a pórusokat, hanem algakivonatot és vizet juttatnak a bőrbe, s ezáltal táplálják azt.


Tanácsok a nagy napra

1. Ezüstös színek használatával (szemhéjfestéknél, kiegészítőknél) ragyogóbbá teheted egész megjelenésedet.

2. A semleges és a rózsás árnyalatok kevésbé észrevehetőek az ajkakon, tehát természetesebb árnyalatot adnak neki.

3. A több rétegben felvitt szempillafesték hosszabbá és erősebbé teszi a szempillákat, mint az egyszeri spirálozás.

4. Ne töröld, csak finoman itasd fel az örömkönnyeidet.

5. Szólj a koszorúslányaidnak, hogy folyamatosan figyeljék az arcodat, rendben van-e a sminked.

6. Kérd meg a nyoszolyólányt, hogy legyen nála egy szájfény, rúzs, körpúder és kis üveg parfüm.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top