nlc.hu
Szex
Szex, szerelem, biztonságosan, helyi hatású fogamzásgátlóval

Szex, szerelem, biztonságosan, helyi hatású fogamzásgátlóval

A fogamzásgátlás családtervezés része, vagyis a nem kívánt terhességek megelõzése a szexuálisan aktív életperiódusban.




Mára már nagyon sok fogamzásgátló módszer áll rendelkezésre, az életkortól, a párkapcsolat jellegétől, egyéb körülményektől és tényezőktől függően választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb módszert. 


A szexuálisan aktív életperiódus során az életkortól, a párkapcsolat jellegétől, egyéb körülményektől és tényezőktől függően más és más fogamzásgátló módszer használata javasolható. A hormonális fogamzásgátlás egészségi kockázatot jelenthet; a méhen belüli fogamzásgátló eszközök alkalmazása csak később, szülés után javasolható; az óvszer használatától a partner idegenkedhet. Időnként még a hormontablettát szedőknek is szükségük lehet más kiegészítő fogamzásgátlóra – ha elfelejtik bevenni, vagy túl későn veszik be a tablettát.

Azok számára, akik továbbra is magabiztosan, ám egészségi kockázat nélkül szeretnének aktív szexuális életet folytatni, hiánypótló megoldást jelenthetnek a helyi hatású fogamzásgátlók. Bármely nő alkalmazhatja ezt a módszert a tinédzser kortól a változókorig, de különösen előnyös azoknak, akik rendszertelen nemi életet folytatnak; a hormonális fogamzásgátlókat nem tudják vagy nem szeretnék szedni.


Fogamzásgátlás szoptatás alatt






A gyermekszülést megelőző és az azt követő néhány hónap – a családtervezés és a fogamzásszabályozás szempontjából is – speciális időszak minden nő életében. A helyi hatású, hormonmentes fogamzásgátlók nem kerülnek sem a vérbe, sem az anyatejbe, így a szoptatás ideje alatt is alkalmazhatók.




A Pharmatex® fogamzásgátló termékcsalád – krém, hüvelytabletta vagy hüvelykúp formájában – orvosi recept nélkül is beszerezhető a patikákban. Rendkívül diszkréten használható, bármely formája elfér akár a



piperetáskában is. A Pharmatex® kizárólag helyileg hat, a hüvelybe juttatva pusztítja el az ondósejteket, ráadásul hormonmentes hatóanyaga bizonyos fertőzésektől is megvéd. A készítményt csak akkor kell alkalmazni, amikor szükséges. A hormonmentes Pharmatex® nem kerül be a véráramba, nem okoz súlygyarapodást, sem egyéb, a szervezet egészét érintő mellékhatást. Alkalmazása nagyon egyszerű és a partner számára is megnyugtató lehet. A legmegfelelőbb eszköz kiválasztásához elsősorban azt érdemes figyelembe venni, hogy az alkalmazott forma mennyi idő múlva hat és mennyi ideig hatásos.















A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!



 







 További információk! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top