nlc.hu
Szex
Szex, szerelem, biztonságosan, hormon nélkül

Szex, szerelem, biztonságosan, hormon nélkül

Felgyorsult világunkban a fiatalok hamarabb érnek el a felnõttkor küszöbére. A középiskolás korosztályba tartozók egyre korábban próbálják ki a szexet.

Akadnak olyanok is, akik már a tizenéves kor közepén rendszeres nemi életet folytatnak. Nem könnyű eldönteni, hogy melyik fogamzásgátló mód, vagy eszköz a legalkalmasabb a fiatal lányok fejlődésben lévő szervezete számára.

Azok, akik nem élnek rendszeres nemi életet, nem szeretnék hormonális fogamzásgátlóval terhelni szervezetüket, a méhen belüli fogamzásgátló eszközök alkalmazása csak később, szülés után javasolható; az óvszer használatától a partner idegenkedhet. Időnként még a hormontablettát szedőknek is szükségük lehet más kiegészítő fogamzásgátlóra – ha elfelejtik bevenni, vagy túl későn veszik be a tablettát.

A helyi hatású fogamzásgátlók biztonságosan, orvosi közreműködés nélkül alkalmazhatók. A Pharmatex® fogamzásgátló termékcsalád – krém, hüvelytabletta vagy hüvelykúp formájában – orvosi recept nélkül is beszerezhető a patikákban. Különösen előnyös választás azon fiatal lányok számára, akik rendszertelen nemi életet folytatnak, hiszen ezt a készítményt csak akkor kell csak alkalmazni, amikor szükséges. A Pharmatex® kizárólag helyileg hat, a hüvelybe juttatva pusztítja el az ondósejteket. Használatával elkerülhető a nem kívánt terhesség, ráadásul hormonmentes hatóanyaga bizonyos fertőzésektől is megvéd. Mivel a készítmény nem tartalmaz hormont, nem okoz sem súlygyarapodást, sem egyéb, a szervezet egészét érintő mellékhatást. A Pharmatex® figyelembe veszi a különféle kényelmi és más felhasználói szempontokat; a termékcsalád fogamzásgátlói között mindenki megtalálhatja a partnerkapcsolatának leginkább megfelelő formát.

A Pharmatex alkalmazása különösen előnyös:
• rendszertelen nemi életet élőknek
• a hormonális fogamzásgátlókat nem tudják vagy nem szeretnék szedni
• mivel nem kerül sem a vérbe, sem az anyatejbe, így szoptatás alatt is alkalmazható
• 40 feletti nőknek, akiknél a hormonális fogamzásgátlás rizikója magas
• hormonális fogamzásgátlók kiegészítőjeként, ha a tablettát elfelejtették, vagy túl későn vették be















A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!



 


 


 


További információk »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top