Szex

Növeld a férfilibidót!

Együtt lehet-e élni azzal a gondolattal, hogy a kedvesünk férfiassága hagy némi kivetnivalót maga után? Lemondás, sértõdöttség vagy a még inkább vágyromboló vád helyett nézzetek szembe a problémával! Mindketten.








Nem kérnek a segítségből?

Egy felmérés szerint a férfiak 84 százaléka retteg attól, hogy kudarcot vall az ágyban, ennek ellenére csak minden negyedik férfi kér segítséget. Nemritkán azonban akár 1,5-2 év is eltelik a szakemberhez fordulásig. Közöttük is igen magas azoknak a száma, akik gyors eredményt várnak, vagyis a teljesítőképességüket növelő tablettákat részesítik előnyben. Ezek azonban a probléma végleges felgöngyölítését csak ritkán vonják maguk után.

Arról már a múlt héten is szóltunk (Lankadt férfivágy című cikkünkben), hogy hajlamosak vagyunk a párkapcsolatunkat a szexuális életünkön keresztül vizsgálni. „Nincs jó kapcsolat jó és sok szex nélkül” – szokták mondani, de persze ez így nem igaz. A legtöbb kapcsolatban a viharosan szenvedélyes első hetek után általában megnyugszanak a kedélyek, és ritkulnak az együttlétek. Az azonban furcsa és vészjósló lehet, ha egy férfi már kezdetben is visszafogott érdeklődést mutat a bájaink iránt. Még nehezebb elfogadni az alkalmankénti, netalántán sorozatos kudarcokat. Innentől szinte szavatolható a rohamos önbizalom-zuhanás, a csalódottság mardosó érzésének elhatalmasodása, ami idővel szinte megfagyasztja a légkört a hálószobában. Szép lassan pedig kiirtja a vágyat a nőből is, aki miután rájön, hogy nem feltétlenül ő a felelős a férfi hervatag teljesítményéért, kétségbeesett kísérletezésbe kezd, hogy visszalopja a szenvedélyt a kapcsolatába. Néha ez jelenti az utolsó esélyt.


 „Csinálj már valamit magaddal!”

– szeretné mondani az elkeseredett nő a sokadik elfuserált kísérlet után, miközben egy örömteli aktus vágyképe lassan úgy kezd felderengeni, mintha a Himaláját kellene megmásznia. Reményét tovább rombolhatja a férfi passzivitása is. Pedig a merevedési zavar megszüntetésére, illetve kezelésére ma már számos módszert kínálnak az injekciós terápiától kezdve a vákuumos módszeren át a műtéti beavatkozásig, de ezek a drasztikusabbnak nevezhető megoldások persze csak akkor kaphatnak teret, ha már minden más próbálkozás megfeneklett.







A füstölők serkentik a vágyat…

Főleg a fiatalabb férfiak nem akarnak szembenézni a ténnyel, hogy valamit nekik is tenniük kell azért, hogy megint teljes értékű férfinak érezhessék magukat.
Nos, ha már odáig fajultak az események, hogy a korábban mindig jóleső szex a kudarc lehetőségét hordozó problémacsomaggá vált számunkra, már több praktikára lesz szükségünk, mint hogy áttetsző kombinéban szambázzunk az önmaga férfiasságát megkérdőjelező férfiú előtt.

A hosszas rákészülés, a finom célzások – amelyek egyébként szerves részeit képezik a pasihergelő praktikák kisokosának – ezúttal inkább pánikot kelthetnek. Igyekezetünket úgy kell becsomagolnunk, hogy ő szinte semmit se sejtsen belőle. Amikor pedig már számára is kiviláglik, mire megy ki a játék, már nem lesz ideje lepergetni a fejében, hogy akár csúfos vége is lehet az összebújásra irányuló kísérletnek.

Habár az alábbi praktikák kétes kimenetelűnek tetszhetnek, érdemes kipróbálni őket, mielőtt feladnánk a reményt:

• Ha a férfi mindenáron teljesíteni akar egy elvárást, fennáll a veszély, hogy görcsösen saját magára, illetve a merevedésére fog figyelni, amivel éppen az ellentétes hatást váltja ki. Drasztikus megoldás bár, de ha az erekciós probléma csak átmeneti vendég nálatok, érdemes egy kis időt kihagyni. Ilyenkor a szexuálterápiában a közösülés tiltása a teljesítménycentrikusságot küszöböli ki. Persze ezenkívül mindent szabad: a behatolás kivételével.







A csokoládé is remek vágykeltő… most az egyszer ne gondolj az alakodra!

• Akárhogy is van mostanában, őrizd meg szexuális kíváncsiságod! Ugyanakkor ne akkor startolj rá, amikor leverten, frusztráltan bóklászik a lakásban. Sok múlhat azon, sikerül-e összehangolni a vágyat.

• Ne hagyd, hogy a homokba dugja a fejét! Beszélgessetek a gondjairól, hiszen ez most már kettőtök ügye. A mély bizalom átsegítheti őt a kríziseken.

• Értesd meg vele, hogy ne miattad, hanem saját magáért szeretkezzen (ez így most furcsán hangozhat, amikor annyi történet szól a végletekig önző pasikról, de egy erekciós problémákkal küzdő férfinál teljesen életszerű szituáció). Minél többször sikerül neki is eljutnia a gyönyör állapotába, annál nagyobb kedvvel indul majd neki a szexnek. 








Olvasd el szerzőnk többi írását is!

• Szexetikett az első éjszakára »
• Majd hívlak… »
• Nő magas fizetéssel – előny vagy hátrány? »
• Okulj a romantikus filmekből! »
• Ha már maga a párkapcsolat is problémáktól terhelt, nagyon nehéz feladat a stresszt kiűzni a hálószobából. Ha már nincs szeretet és elfogadás, a problémák is hatványozódnak, és ez jócskán kihat a szexuális életre. Így előbb ezeket az érzelmi gátakat kell lerombolni.

• Sok férfiban okoz gátlásokat, és ezzel együtt a  szexuális vágyat is lecsökkenti péniszének nem megfelelő mérete. Ha képtelen megbarátkozni a méreteivel, és neked sem hisz („nem a méret a lényeg”), érdemes szakember segítségéért folyamodni, ahol feltárják, mi okozza a kisebbrendűségi érzést és mi váltotta ki a múltban?

• Soha ne csinálj viccet a férfi „hervadtságából”, mert ezzel konzerválhatod a közös kínlódást. Egyébiránt még a legnagyobb vita hevében se vágd a fejéhez, hogy a Józsival, Bélával stb. sokkal, de sokkal jobb volt az ágyban, mert könnyen elvághatod a vele való örömteli szexhez visszavezető utat.

• Nem kell minden alkalommal a végletekig elmenni. A lényeg, hogy jól érezzétek magatokat – mindennemű görcs nélkül. Ha ehhez elég az összebújás vagy egymás puszilgatása, simogatása, ne is menjetek tovább. Időnként  viszont hergeld, amíg belefér, de a csúcs előtt mindig hagyd abba. Tudod, mindenki arra vágyik jobban, amit csak nehezen kaphat meg…

Természetes megoldások

Az illatok hatalma

• Lefekvés után masszírozd át a testét illatos olajjal! 1:10 arányban keverj vágyfokozó jázminolajat mandula- vagy avokádóolajhoz.

• Gátlásoktól szabadít meg a muskotályzsálya. Tegyél néhány cseppet egy vízzel teli aromamécsesbe, mielőtt egymáséi lennétek.

• A rózsaolaj régi női csábítóeszköz, mivel illata dopamint szabadít fel.







Aktivizáld kedvesed szexuális energiáit!
• Az ópium-, a szantálfa vagy a rozmaringfüstölők szintén feljebb kurblizzák a vágyat.


Hívd segítségül a tantrát!

• Ahhoz, hogy a szexuális energiák újra tökéletesen áramoljanak, a férfinak meg kell tanulnia újra igent mondani a szexuális örömökre, hiszen enélkül nem lesz képes elengedni magát. Sokat segíthet egy közös tízperces meditáció. Hunyjátok le a szemeteket, majd hagyjátok, hogy légzésetek lassú, egyenletes ritmusban összehangolódjon. Kérd arra, mondja el, mi az, ami élvezettel töltené el. A szeretkezés alatt is beszélj hozzá, persze mindvégig támogatóan.

• Aktivizáld kedvesed szexuális energiáit! Kezdd a hasa dörzsölésével! Végezz körkörös mozdulatokat a köldöke körül: először kisebb, majd egyre nagyobb köröket írva le, majd ismét egyre kisebbeket. Egy percig jobbra, egy percig balra.   

• Nyitott tenyereddel stimuláld a mellbimbóit, mivel ez gerjeszti a hormontermelést.








Egy pohár pezsgő oldja a gátlásokat…
Egyetek-igyatok!

• Kiadós vacsora helyett – ami megterheli a gyomrot, ráadásul el is álmosíthat – válogasd meg, mi kerül a tányérjára. A hormonok ugyanis fehérjékből – pontosabban a fehérjék egy részéből, az aminosavakból – épülnek fel. Működésüket fokozhatják a tengeri halak, az osztriga, a homár, a sajtok vagy a csonthéjasok (dió, mogyoró, mandula) is.

• Készíts vágyfokozó teát 30 g ginszengből, 20 g csalánból, 20 g rozmaringból és 20 g borsmentából. Keverd össze a fenti növényeket egy jól zárható edényben. Ezután forrázz le egy evőkanálnyi mixet 2,5 dl vízzel, hagyd állni néhány percig, majd szűrd le. Kortyoljatok el belőle a pároddal az „esemény” előtt fejenként két csészével.

• Ne igyatok túl sok alkoholt. Egy pohár pezsgő oldja a gátlásokat, de egy üvegnyi már könnyen ágyba dönt. Aludni.

• A csokoládé és a méz szintén remek vágykeltő szerek! Készíts lefekvés előtt forró csokit, az édesítéshez pedig használj mézet!








Az impotencia leggyakoribb okai
A férfiasság zavarának számos oka lehet. Idetartozhat egy áhított szexuális kapcsolat hosszú idő után való beteljesülése, a fiatal párokra nehezedő társadalmi elvárások, a kimerültség, a túlhajszoltság, de stresszforrás lehet önmagában az is, hogy be kell feküdni a partner mellé az ágyba. 40 éves kor táján megint más stresszorok merülhetnek fel, férfiaknál a prosztataproblémák okozhatnak nehézségeket. A jelenség a kutatások szerint leggyakrabban érrendszeri betegséggel függ össze. Ezek közül is leggyakrabban cukorbetegség vagy magas vérnyomás áll a háttérben, de a magas koleszterinszint is okozhat szexuális problémákat. A merevedési zavar a magas vérnyomásban szenvedő férfiak kétharmadánál fordul elő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top