Szex

Ki ez az idegesítõ alak a barátnõm mellett?

A barátnõd végre megtalálta az Igazit (legalábbis õ ezt állítja), és alig várja, hogy bemutathassa neked. Létre is jön a nagy találkozás, részedrõl azonban elmarad az ováció. Értetlenül bámulod a férfit, akiben a barátnõd pillanatnyilag élete nagy szerelmét látja…

Az egyedülálló nők beszédtémái között egész biztosan ott találjuk a megálmodott pasi felbukkanását célzó fantáziálgatásokat. Aztán egyszer csak megtestesül a férfi, aki azon igyekszik, hogy boldoggá tegye a barátnőnket. Innentől nem elég, hogy kicsit sértve érezzük magunkat, mert a fülig szerelmes nőszemélynek jóval kevesebb energiája marad ránk, de onnantól, hogy megismerjük az állítólagosan nagyszerű férfit, fel nem tudjuk fogni, mit ehet ezen az alakon? Sokszor persze nem létezik ellenszer, ki kell várni, hogy a barátnőnk szeme felnyíljon. Sőt, még az is elképzelhető, hogy tényleg boldoggá teszi őt a furcsa idegen. Ezt sose feledjük, mielőtt kritizálni kezdenénk „új barátunkat”! Vannak azonban olyan esetek is, amikor segíthet a baráti beavatkozás.






A macsó

Csak úgy árad belőle a tesztoszteron, meg a férfiparfüm illata, és úgy löki a bókokat, mintha jutalom járna érte. Ilyesféle mondatok hagyják el a száját: „A cégnél az összes nő odáig van értem. Csak egy szavamba kerülne, és bármelyiket megkaphatnám. De hát nekem a barátnőd tetszett meg…”

Eközben az említett hölgy – aki a te szemedben innentől zombivá változott – valósággal csüng a szavain, sőt nagyokat kacag a macsó számodra cseppet sem nevettető poénjain. Csak két dologra tudsz gondolni, ha azon töröd a fejed, miképp jöhetett össze ez a két ember. Az egyik az, hogy a fickó nyilván őrülten jó az ágyban, a másik az, hogy a barátnőd villámgyorsan el akar hurcolkodni otthonról. Addig is csak annyit tehetsz, hogy nem veszel tudomást a pasi gyatra nyomulásáról – hiszen a macsó mindent elkövet majd, hogy nálad is bevágódjon –, de azért éreztesd vele, hol húzódik a határ. Amíg a barátnődet boldognak látod mellette, nem érdemes közbeavatkozni.






A mimóza

Már az első találkozásnál feltűnik neked, hogy ennek a szegény férfinak sem fenékig tejfel az élete. Szívesen tart hosszú előadásokat a gondjairól, és mindig kitalál valamit, amivel fenntarthatja a barátnőd figyelmét. Hol a fejét fájlalja, hol a munkája miatt ideges, hol a családi gondjai miatt van éppen mélyponton, hol pedig a frontérzékenysége gyötri. Ismertetőjelei közé sorolható még a fájdalmas arckifejezés, a sűrű sóhajtások és az örökös kételkedés. Persze nem szabad hagyni, hogy rosszkedvével elrontsa a hangulatot, főképp akkor nem, ha sorozatosan ezt teszi.

Egy-két találkozás, és felteszed magadnak a kérdést: lehet, hogy a barátnőd annyira anyaszerepre vágyik, hogy ideiglenesen beszerzett magának egy óriáscsecsemőt? Ha úgy érzed, nálad viszont minden kötél szakad a pasi láttán, kérd meg a barátnődet, hogy inkább kettesben találkozzatok. Ne fogadd el az olyan indokokat, hogy „de hát szegénynek csak én vagyok”. Ha viszont úgy érzed, hogy a barátnőd teljesen alárendeli magad a mimóza akaratának, hívd fel a figyelmét a saját korábbi vágyaira, és személyisége azon részeire, amit kezd beszippantani a folyton rinyáló óriásbébivel folytatott kapcsolat.






A kiszámíthatatlan

A pasi, akár egy időzített bomba. A buliban, ahol először találkoztok, percek alatt magára irányítja a figyelmet: túl későn érkezik, túl sokat iszik, túl hangosan beszél, mindig neki áll feljebb, és természetesen a barátnődön vezeti le a feszültségét. Számodra világos, hogy nem ilyet álmodott magának, ám mielőtt véleményt nyilvánítasz, kérd ki olyan közös ismerősök véleményét, akik találkoztak már vele. Hátha csak rosszul ítéled meg.

Ha fel is terjeszted a barátnődnek a problémát, csináld finoman, vagyis ne rohand le rögtön azzal, hogy „ezzel a pasassal azonnal szakítanod kell!”, hiszen nem írhatod elő neki, hogy mit volna ildomos tennie. Mesélj inkább arról neki, mennyire rossz volt látnod, ahogy a pasi a saját kis show-ja befejeztével bánt vele. Kérd meg, hogy válaszoljon őszintén arra: jól érzi-e magát e mellett a férfi mellett? Ha ő azonban ekképpen reagál féltő-óvó szavaidra: „de hát egyébként olyan kedves is tud lenni!”, meg „te nem is ismered őt igazán!”, akkor inkább hagyj fel a hegyi beszéddel, és biztosítsd arról, hogy rád mindig számíthat.






A hősszerelmes

Bár imádod a romantikát, a barátnődet és az új fiúját együtt látva kezdesz túlcsordulni. Merthogy az egész túl csöpögős. Folyton nyalják-falják egymást – tudomást sem véve a közönségről –, mindennek tetejébe pedig a pasi ötpercenként megkérdi a barátosnéd haját simogatva: „Hát nem gyönyörű ez a nő?” Sőt arra is képes, hogy beálljon a vécéajtó elé, és ezt kiabálja az éppen dolgát végző kedvesének: „Máris hiányzol!” Mindezt tetézheti, ha kizárólag kettejük szerelméről képesek kommunikálni a külvilággal.

A barátnőd láthatólag a mennyekben érzi magát, hiszen a „nyálas” hősszerelmes szemlátomást valóban minden kívánságát teljesíti. Te viszont képtelen vagy felfogni, hogyan lehet ezt az ömlengő alakot öt percnél tovább elviselni. Persze mindezt csak nagyon finoman hozhatod fel, mivel könnyen tűnhet irigységnek vagy bántó megjegyzésnek, ha felhívod rá a barátnőd figyelmét, hogy a boldogságuk kissé eltúlzottnak tűnik. Inkább próbáld lazábbra venni a figurát, és mielőtt a pasi ledugná a nyelvét a barátnőd torkán, könnyedén közöld, hogy feleslegesnek érzed magad a társaságukban. Ezzel nem okozol fájdalmat, és talán ők is magukhoz térnek a szerelmi révületből.






A féltékeny

Ő az a férfi, aki képtelen felfogni, hogy a barátnődnek előtte is volt már pasi az életében. Ha például szegény lány egy hímnemű kollégáról mesél, ő azonnal közbevág: „Érdekes, nekem még nem is meséltél erről az ipséről!”, vagy ami még rosszabb: „Na és mi volt köztetek?”. A roppant féltékeny lovagnak kizárólag a hátrányát érzed, hiszen barátnőd minden másodpercére rátelepszik.

Ha munka után beültök egy kávéra, többször is telefonál, csak hogy ellenőrizze, hol lófrál a kedvese. Egyet tehetsz: tartsd távol magadtól a fickót, és ne válaszolj egyetlen barátnőddel kapcsolatos kérdésére sem. Főleg azokra nem, amelyekből kiderülhet, hogy – mily meglepő – nem ő vette el a szüzességét. Ugyanakkor ne add a lovat a barátnőd alá sem, vagyis ne szolgáltass alibit neki, ha mondjuk egy férfi barátjával szeretne találkozni. Ebből talán rájön, hogy a kedvese igencsak túlzásokba esik. Ha belemész a játékba, azzal csak táplálod a férfi eltúlzott féltékenykedését. Azt pedig nem szeretnéd, ugye?








Olvasd el szerzőnk többi írását is!
Baj van a férfiak hallásával? »
Mély érzésű férfiak pácban »
Növeld a férfilibidót! »
Lankadt férfivágy »
Szex, szerelem – még több cikk »




A barátságtalan

Ritkán találkozol olyan emberrel, aki ilyen kevés energiát fektet abba, hogy megismerje a párja barátait, vagy hogy még tovább menjünk, kedveltté tegye magát a körükben.

A társaságban látványosan unatkozik, de eközben azt a látszatot kelti, mintha gondolatban már rég ízekre szedett volna mindenkit. Fájó látnod barátnőd igyekezetét, ahogy minden erejével azon van, hogy bevonja a társalgásba a közömbös férfiembert. Azon már senki sem csodálkozik, amikor a pasas viszonylag rövid idő után közli, hogy borzasztó fáradt, és szeretne hazamenni.






A legtöbbet az ilyen helyzetekben azzal segítesz, ha megpróbálsz szóba elegyedni az antiszociális partnerrel. Megeshet persze, hogy egyáltalán nem jársz sikerrel, emiatt azonban ne a barátnődet büntesd. Vele légy olyan kedves, mint mindig, az ugyanis nem árt, ha a mogorva férfi is tisztába kerül azzal, milyen remek viszonyban vagytok egymással, és ezt az ő közönye sem tudja szétzúzni.

Gond akkor van, ha a férfi barátságtalansága miatt a barátnőd is feszültté válik. Ráadásul az sem oldja meg a helyzetet, ha arra kéritek, hogy ezentúl ne hozza magával hangulatromboló pasiját, hiszen ettől még inkább nyomás alatt érzi majd magát. Ha számára nem zavaró az antiszoc pasija viselkedése, akkor nem marad más, mint a kivárás, aminek gyakran valóban az a vége, hogy a felek külön bonyolítják a programjaikat. Az viszont már tényleg az ő magánügyük, hogy kettesben milyen minőségben és hangulatban töltik az idejüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top