Szex

Belle de Jour

A londoni call-girl internetes naplója naponta több millió embert vont a varázsa alá, így nem meglepõ, hogy Belle de Jour könyve szintén világsiker - 2003-ban Guardian-díjat is nyert.

A könyv külföldön hasonlóan nagy sikert aratott, és máris tervezik a megfilmesítését. Mindezt ráadásul úgy, hogy a napló írójának kilétét a mai napig homály fedi, a vezető angol napilapok hiába vetették be minden emberüket és kapcsolatukat a leleplezésére.

Őszinte és szenvtelen hangvételével kínosan pontos képet fest a call-girl-ök és luxuskurtizánok világáról, a szexualitásnak azon oldaláról, ahová a ‘Szex és New York’ illetve a ‘Bridget Jones naplója’ már nem merészkedett.
Mindehhez hozzávéve Belle intellektusát és érzékenységét, egy olyan regényt kapunk, amely méltó riválisa a “Catherine M. szexuális életének” is.






• Részlet Belle blogjából •


November 16., vasárnap


Beraktam a Fiút a kocsijába, és addig integettem neki, amíg be nem fordult az utca végén. Még azelőtt, hogy az országútra ért volna, küldött nekem egy csókot SMS-ben.


Már majdnem egy éve dolgozom kurtizánként, és még mindig velem van. Na nem mintha először könnyű lett volna, különösen, amikor megmondtam neki.


Egy állásinterjú miatt jött föl Londonba. Bizonytalan voltam, nem tudtam, hogyan tálaljam neki a dolgot. Finoman, elkendőzve a zavaróbb részleteket? – Drágám, azt akarom, hogy tudd, újabban pénzért férfiakkal találkozom, de persze teljesen felöltözve, ők meg mind sütőfóliába csomagolva integetnek a szomszéd szobából. Mondtam már, hogy szeretlek? – Vagy legyek nyersen őszinte, aztán meglátjuk, mi történik: – Egyetlenem, kurva vagyok. Hogy lehet az, hogy eddig nem vetted észre?











 
A könyv címe:
Belle de Jour – Egy luxuskurtizán erotikus kalandjai
Ár: 1.900 Ft
Kiadó: Hermész Könyvkiadó

Cikkünk a Hermész Kiadó gondozásában megjelent Belle de Jour c. könyvből közölt részletet.

Emlékszem, lementünk a sarki pékségbe, egy szendvics és egy kávé után épp a családjáról meg a munkájáról beszélt, mikor végül kiböktem a dolgot. Nem mondott semmit, csak összeszorította a száját és bólintott. De nem kezdett azonnal tiltakozni. Vettem egy mély levegőt:


– Persze ha bármikor azt akarod, hogy hagyjam abba, kiszállok.


Még ekkor sem szólt semmit. Otthagytuk a pékséget, sétálni kezdtünk a napsütésben. Már hulltak az ősz első levelei; hangosan ropogtak a talpunk alatt, föld és por szagát árasztották. Egyszerre léptem vele: együtt szoktunk futni, így gyorsan alkalmazkodtunk egymás sebességéhez. Átölelt, beszélni próbált, de elakadt. Újra próbálkozott:


– Csodálkozni fogsz, de már gyanakodtam rá, és szerintem oké.


Megcsókoltam. Elmentünk a British Library-be, és megnéztük a „Lindisfarne-i Krónikák”-at. A Fiú elmagyarázta, hogy ezek gótikus stílusú, állatbőrre írt Biblia-részletek voltak. Na most, nem vagyok túlságosan jól tájékozott a kereszténységet illetően, de az a gyanúm, hogy nem valami gyakran szokták a Bibliát mészárszéki melléktermékre nyomva kiadni. Tetszett a kódexek nyers megmunkáltsága. A gyéren kivilágított teremben állati hevességgel látszott izzani az aranyozott és festett pergamen. A kor európai művészetében mintha központi szerepet játszott volna a szentek brutális halálának és a szüzek elcsábításának ábrázolása. A Fiú elmesélte, hogy egyszer járt a Lindisfarne-szigeten, és majdnem a tengerbe hajtott a kocsijával. Felnevettem, az éles hang széttörte az áhítatos csendet. Hazamentünk, tévéztünk, aztán együtt főztük meg a vacsorát, és végül eljátszottuk, ahogy az oroszlán megtámadja a hatalmas, fehér ágyban pihegő, középkori hajadont (ő játszotta az oroszlánt). 


Belle szexipari útmutatója A–D

A,  mint Alsónemű
Összeillő bugyi és melltartó, legyen érzéki és sikkes. A kinézet a fontos, a kényelem másodrangú. Még a kezdet kezdetén az ügynököm erőltette, hogy ne tangákat, hanem rendes csipkebugyikat hordjak. Minél több, annál jobb. Persze ne költs semmi olyanra, amit nehéz fel- meg levenni! Legyen tiszta és testhezálló; nincs visszataszítóbb, mint amikor egy alsónemű gyűrődni kezd, és még a ruhán keresztül is meglátszik.

Cs,  mint Csevegés
Az ügyfél folyamatos szóval tartása nemcsak hogy fontos, de valószínűleg a legfontosabb a munkámban. El kell játszani, hogy minden érdekel. A politikával és egyéb, kínos témákkal kapcsolatban meg igyekezz ködösíteni… vagyis, más szóval, tudni kell úgy hazudni, mint a vízfolyás. Remek felkészítő, ha valaki politikai babérokra akar törni a jövőben.

D,  mint Domina
Úrnő úgy, mint úr–rabszolga viszony. Erre külön iparág épült, de ha egy kliens erre vágyik, nem mondok nemet. Vannak férfiak, akik imádnak behódolni, megalázkodni, minden vágyuk, hogy megkorbácsolják őket. Ezek főleg azok a férfiak, akik a való életben a legnagyobb hatalommal bírnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top