nlc.hu
Szex
A bók pszichológiája

A bók pszichológiája

Nagyon tehetséges lány vagy” – szól a kedvesség a mellednek címezve. „Ez nagyon jól néz ki” – kapod a vigasztaló dicséretet a szénné égett csirkére meredve. Vajon mikor kezdjünk kételkedni a bókok õszinteségében, és keresni a mögöttük meghúzódó hátsó szándékokat?





„Mindig” – egy őszinte férfi válasza ez. Persze, attól, hogy a bók mögött hátsó szándék lapul, még lehet őszinte. A bókok hatásmechanizmusát megismerve bármilyen dicséret hallatán könnyedén eldöntheted, hogy akitől kapod, valóban odafigyel rád és értékel téged, vagy csupán begyakorolt sablonokkal lövöldöz. 

Hiszed vagy nem?
A bók őszinteségében akkor kezdj kételkedni, ha univerzális. Minél kevésbé személyre és helyzetre szabott, annál gyanúsabb. A jó bók az, amiről elhiszed, hogy valóban neked szól. Ha nem talált el, gyanús. Persze a szénné égett csirkének szóló dicséretet se vedd túl komolyan. Ha nyilvánvaló, hogy a bók igazságtartalma a nullához közelít, a legokosabb, ha elvicceled a dolgot, hiszen a közös nevetésnek legalább olyan kapcsolatépítő ereje van, mint egy jól eltalált bóknak. Ha minden más együtt van egy romantikus vacsorához, éppen csak a csirke járt pórul, egészen egyszerűen süss néhány bundás kenyeret, morzsolj rá Knorr Bazsalikomos Ízbombát, hidd el, a bókok így sem maradnak majd el.

A bókoló személye szintén sokat nyom a latba. Minél kevésbé hiteles számodra a kedveskedő férfi, annál kevésbé hiszed el magát a bókot. Ha a hízelgő ráadásul afféle ernyeibéla-típus hírében áll, joggal gondolod, hogy a bókolás inkább az ő kényszeres viselkedése, mint egy valóban neked szánt kedvesség. 

A kétfenekű bók és a hátsó szándék esete
Ha a férfi rejtett közeledési üzenete úgynevezett kétfenekű, parallel kommunikációra épül, akkor a te fogadási hajlandóságodtól függ a hatás. Ha a szándék tiszta, vagyis az üzenet incselkedik ugyan, de nem akar szexet, viszont kifejezi, hogy akár akarhatna is, akkor az ilyen kissé kétértelmű bók egy izgalmas játszma kezdete lehet. A bók ebben az értelemben egyfajta „finom szociális simogatás”, amelyet ha jól fogadsz, csiklandós-mosolygós izgalmat gerjesztesz. Ha kikéred magadnak, elrontod, és ezzel véget is vetsz a játéknak. Ilyenkor a bók az ellentettjére fordul – ez a pszichológus válasza a hátsó szándékok kérdésére.

Vagyis egy-egy bók hallatán szinte minden esetben jogosan ébredezik a hátsó szándékokat firtató gyanú, ez azonban nem zavaró feltétlenül.
Ha titkon magad is érzed, hogy a férfi bókjai mögött megbúvó hátsó szándékok a te vágyaidtól sem állnak olyan nagyon távol, egy romantikus bazsalikomos vacsora remek alkalom lehet ahhoz, hogy kiderüljön, a csiklandós-mosolygós izgalom vajon csupán a szavak szintjén vagy a valóságban is létezik-e. A fűszernövényt már évszázadokkal ezelőtt is használták a légyottokat fölvezető ínyencségek elkészítéséhez. Dédanyáink bevált receptjét követve neked nem kell mást tenned, mint a főzés végén az ételre morzsolni a Knorr Bazsalikomos Ízbombát, és várni a hatást. A bók garantált, a többi már csak rajtatok múlik.





Látogass el a honlapunkra! »

www.bokbolt.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top