Szex

Hódító bazsalikom

Egy bazsalikom biztos recept a hódításhoz, hiszen a fûszernövényt évezredek óta a szerelem növényeként ismerik világszerte.




A benne található illóolajoknak köszönhetően afrodiziákumként tartják számon, így akárhogy is sikerül az étel, a bazsalikom illata biztosan bókolásra készteti a férfit, akinek készült.
A bazsalikom illata emellett elősegíti a lelki békét és a boldogságot. Részben ez az oka, hogy Olaszországban ez a növény a szerelem jelképe. Moldáviában ma is úgy tartják, ha egy férfi bármilyen formában bazsalikomot fogad el egy nőtől, haláláig szeretni fogja. Mexikóban a szerelmi bűbáj egyik legfontosabb eszköze szintén a bazsalikom, amelynek hatására a szerető soha többé nem néz más nőre. Ráadásul a bazsalikom az évezredek óta élő legendák szerint fokozza a termékenységet, sőt, a szexuális vágyat is serkenti. Ha igaz a hiedelem, az illata szinte megvadítja a férfiakat. Ezért a nők egyes korokban bazsalikommal dörzsölték be a mellkasukat, hogy ezzel is fokozzák a férfiak rajongását. Gyakran használták a fűszernövényt a légyottokat fölvezető ínyencségek elkészítéséhez is.


Receptek:

BAZSALIKOMOS-PARADICSOMOS MUFFIN
(4 személyre)

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 1 ÓRA 30 PERC

HOZZÁVALÓK:
50 dkg finomliszt
2 db tojás
7 g szárított élesztő
5 kocka KNORR BAZSALIKOMOS ÍZBOMBA
4 db paradicsom
8 dkg füstölt sajt
Meleg tej
0,5 dl olívaolaj





ELKÉSZÍTÉS:
A finomlisztet keverőedénybe szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a szárított élesztőt, a morzsolt Bazsalikomos Ízbombákat, a kisebb kockákra vágott paradicsomok húsát, és a reszelt sajtot. Keverés közben annyi meleg tejet öntünk bele, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Meglocsoljuk olívaolajjal, és hólyagosra dagasztjuk. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük, majd a muffin formákat 3/4-ig töltjük a tésztával, és 180c-os sütőben pirosra sütjük. Melegen, de akár kihűtve is kínálhatjuk.
2310 kcal/ 4 fő

BAZSALIKOMOS-ZÖLDSÉGES TONHALSALÁTA
(4 személyre)

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 45 PERC

HOZZÁVALÓK:
1 db kisebb kígyóuborka
3 db paradicsom
1 csokor piros retek
2 db zöldpaprika
30 dkg tonhalfilé
1,5 dl olívaolaj
5 kocka KNORR BAZSALIKOMOS ÍZBOMBA
0,8 dl fehér borecet
1 kis fej leveles saláta






ELKÉSZÍTÉS:
A megmosott uborkát, a paradicsomot, a piros retket, a zöldpaprikát kockákra daraboljuk, és salátás edénybe tesszük. A tonhal filét 0,5 dl forró olívaolajon pirosra sütjük, majd mielőtt kivesszük a serpenyőből, rámorzsolunk 2 kocka Bazsalikomos Ízbombát. Kihűtjük, majd a zöldségekhez hasonlóan kockákra vágjuk, és a salátához adjuk. Megszórjuk a megmaradt 3 morzsolt Bazsalikomos Ízbombával, és meglocsoljuk a fehér borecettel. Az egészet lazán összeforgatjuk, a megmosott saláta levelekkel kibéleljük a tányért, és ráhalmozzuk a tonhalsalátát. Jól lehűtve, kínáljuk.
976 kcal / 4 fő







Látogass le a honlapunkra! »


www.bokbolt.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top