Szex

Mit árulnak el a virágok a kapcsolatodról?

Szeret, nem szeret, szívből, színből... Mivel a virág színe és fajtája sokat elárul a kapcsolatodról, érdemes odafigyelni, mit kaptál a párodtól! A virágok ugyanis nagyon beszédesek...

Valentin napján gyakran adunk és kapunk virágot. Nem mindegy azonban,

hogy egy szál vörös rózsa vagy egy sárga szegfű az ajándékozás tárgya. Minden egyes virágnak és színnek létezik ugyanis egy mögöttes jelentése. Évszázadokkal ezelőtt „kódként” használták a növényeket a szerelmesek, ha a másik tudomására akarták hozni a „kimondhatatlant”. Nézzük, hogy virágnyelven mit akar üzenni a párod.

Szegfű:
Bár egyes vidékeken a megvetés jeleként tartották számon, általánosságban
mégsem ez volt rá jellemző. Ma a vörös színű a csodálatot jelképezi, a sárga a visszautasítást, ez a két szín együtt a csalódást jelenti. A csíkos a vágyat az együttlétre, ami valamiért nem teljesülhet. A rózsaszín a visszaemlékezést a szép időkre, a fehér pedig a tiszta szerelmet, illetve azt is üzenheti: „Még szabad vagyok…”

 

Gerbera:
Tiszta, ám visszafogott érzelmekre utal. Az ártatlanságot, a tisztaságot és a kedvességet szimbolizálja. A vörös a szerelem jelképe, a fehér a tisztaságé, a sárga a jóság és a melegség színe.

 

 

Liliom:
Régen a fehér szín az erkölcsösséget, az ártatlanságot és a becsületes közeledést jelképezte, a lila szín a romantikára utalt. Manapság olyan párok adják egymásnak, akik házasságot terveznek. A piros szín viszont gyanúra adhat okot, mégpedig a megcsaláséra. A narancsszínű liliom a gyűlöletet jelképezi, míg a sárga a hamisságot.

 

 

Rózsa:
A vörös rózsa egyértelműen a szerelem, a szeretet jele. A sárga rózsa a szerelem lanyhulását is jelenti, illetve utalhat féltékenységre is. A fehér rózsa lassú közeledést és egyben tisztességes szándékot és ártatlanságot is jelképez. Régebben a szárított fehér rózsa kívánt halálra utalt, illetve az erény elvesztésére.

 

 

Jácint:
A kék színű az állhatatosságra utal, a sárga féltékenységre, a rózsaszín
pedig arra, hogy játszani támadt kedve a párodnak…

 

 

Tulipán:
A legszebb szerelmi vallomásnak tartják, ha a gyengébbik nem képviselője
tulipánt kap Valentin-napra. A piros az őszinte szerelmet jelképezi, míg a tarka szín a csodálatot mutatja. A sárga tulipán a tisztelet és hódolat jele.

 

 

Orchidea:
A luxus, a pompa és a kegy szimbóluma ez a virág. A tökéletességet és a harmóniát szeretné megköszönni az a férfi, aki mostanság ilyet ad kedvesének. Kevesen tudják, hogy nem is olyan régen az orchidea a termékenységet szimbolizálta.

 

 

Írisz:
Olyan párok esetében, akik még nem jöttek össze, a barátságot szimbolizálja, párkapcsolatban a hűséget jelképezi, valamint az elismerést az együtt töltött évekért. A jövőre vonatkozóan pozitív előjel.

 

 

Viola:
Biztos lehetsz benne, hogy ha egy férfi violát ad Valentin-napra, hosszú évekig, akár egy életen át ragaszkodni fog hozzád, és számára mindig szép és kívánatos leszel.

 

 

Nárcisz:
Ha egy férfi egy nőnek nárciszt ad ajándékba, azt üzeni: „Maradj olyan, amilyen
vagy”, vagy azt, hogy kíván. A sárga nárcisz a viszonzatlan szerelemnek
vagy annak a jele, hogy a férfi számára ez az igazi szerelem…

 

 


A virágvásárlás aranyszabály
• Tíz szál alatt páratlan számú szálból készíttess virágcsokrot, tíz szál felett ennek nincs jelentősége.
• Ha egy szál virágot adsz ajándékba (például rózsát), figyelj rá, hogy egyenes és hosszú legyen a szára.
• Mielőtt átadnád a csokrot, vedd ki a selyempapírból.
• Mondd el a virágosnak, milyen célból adod a virágot, így olyan csokrot köt, amilyen az alkalomhoz illik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top