Szex

Legyen-e férfiak napja?

Létezik nőnap és anyák napja. Régi, jól bevált szokás ez. Már gyermekkorban megtanuljuk az óvodában, hogy ezen a két napon ünnepelni kell: először a nőket, majd az édesanyákat.

Arról nem esik szó, még a legkimerítőbb óvodapedagógusi magyarázat során sem, hogy az év többi,
szám szerint 364 napja a férfiaké lenne. Így hát a gyengébbiknek kikiáltott nem bátran kezdeményezhetné, hogy legyen férfiak napja is!

Hiszen ha mi elvárjuk, hogy március 8-án a partnerünk a kezében virággal álljon meg a küszöbünkön, hogy kedves és figyelmes legyen ezen a napon, vendégeljen meg minket egy ebédre vagy vacsorára, esetleg kényeztessen minket kitüntető figyelmével 24 órán át, akkor mi is igazán megtehetnénk egyszer egy évben ugyanezt.

Mondjuk egy szép április eleji napon vásárolhatnánk egy jó palack bort, beizzíthatnánk a televíziót valamelyik sportcsatornára kapcsolva, főzhetnénk egy jó ebédet vagy vacsorát, szépen megteríthetnénk, és amikor a partnerünk hazaér, beszélgethetnénk vele egy kicsit, vagy gondoskodóan hallgathatnánk, hogy mi történt aznap a munkahelyén. Egyszer egy évben mindezt a férfiak is megérdemelnék!

 

De tegyük félre a tréfát. Március 8. egy olyan nap, amikor mi, nők különleges bánásmódban részesülhetünk. De egyben lehetőség arra is, hogy a férfiak bebizonyítsák: méltóképpen tudnak minket ünnepelni, szeretnek és megbecsülnek bennünket. Tegyük meg hát mi is ezt a gesztust, és legyen végre férfiak és apák napja is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top