Szex

Mit is kell tennünk a valódi nagybetűs Nőnapért?

Vannak férfiak, akiknek elég egy rövidke szövegértési felkérés és máris ráébrednek: nem lehet véletlen az, hogy az összetett szó utótagja magyarul egy teljes napot jelent.

Ebben az ideális esetben nem kell külön figyelmeztetnünk arra, hogy nem elég csupán egy hervadozó virágot átnyújtani a munkából hazatérve, hanem igazi ünneppé kell tenni ezt a nem mindennapi 24 órát.

Persze gondolnunk kell azokra a férfiakra is, akik nem értenek rögtön a szóból. Akik egy könnyed virágvásárlás után már otthon is vannak, kezükben a távirányítóval és a kevésbé tapintatos tévécsatornák véget nem érő sportösszeállítását nézik. Nekik és párjaiknak javasoljuk, hogy már a reggel beálltakor kezdjenek nyelvtani fejtegetésbe március 8. napját
illetően. Rajtunk, nőkön áll vagy bukik ugyanis, hogy megtanítjuk-e a környezetünkben élő férfiakat méltóképpen ünnepelni.

Magyarázzuk el, hogy nem csupán egy jelképes gesztusról van szó ezen a napon, hanem arról, hogy minket nőket, egyszer egy évben hivatalosan is ünnepelni, dicsérni, bíztatni kell. Hogy különös odafigyeléssel és empátiával szebbé lehet varázsolniuk ezt a napot (és reményeink szerint lassan az év hátralevő napjait is). Egy szál gyertya, egy vacsora, vagy csupán egy kedves érintés különlegessé teheti az esténket, s ha mi boldogok vagyunk a körülöttünk élők is azok lesznek.
Tehát uraim: tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy szebbé varázsolják párjuk életét! Vegyenek virágot, legyenek előzékenyek és kedvesek, segítsenek a házimunkában, készítsenek vacsorát és ne feledkezzenek meg a legfontosabbról: a dolce vita-hoz ugyanis kell egy csipetnyi édesség is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top