Szex

6 jel, hogy nem működik a szex

Néha nem ártana egy használati utasítás, amikor úgy érezzük, megfeneklett a szexuális életünk, kihunyt a szenvedély, és különben is kezdődik a kedvenc sorozatunk a tévében. Az alábbi jelek legalábbis mindenképpen arra figyelmeztetnek, hogy ideje valamin (vagy valakin) változtatni.
Üzenet a nőknek:

Egy régebbi felmérés szerint ezektől rettegnek a férfiak a hálószobában:

1. Pótolhatóság (92%)
2. Impotencia (84%)
3. Hogy az elődök jobbak voltak az ágyban (78%)
4. A kedves hűtlensége (70%)
5. Korai ejakuláció (63%)
6. Veszekedés a szexuális gondok miatt (53%)
7. Túl kicsi méret (50%)

Üzenet a férfiaknak:

– A nő legjelentősebb erogén zónája az agya. Vagyis a szexuális felhívásokat érdemes – kedvesség, figyelmesség, bókok – ide irányozni.

– A női szájból sok hasznosítható információ áramlik ki. Megéri olykor odafigyelni!

– Sok nő összeköti a szexet az érzelmekkel. Az utóbbiakkal nem korrekt játszadozni, így ha mindössze egy viharos éjszaka a cél, e tény elhallgatása sok szomorúságot vonhat maga után. Az egyenes beszéd hatására a világ dőlésszöge is kisebb lesz.

– A heti háromszori migrén még a nőknél is igen ritka. Érdemes utánajárni a valódi szexkerülő indoknak!

A szexszünetek két tőről fakadhatnak. Egyesek azért szenvednek tőle, mert a szexet a világ legtermészetesebb tevékenységének tekintik, így egy kisebb kihagyás is egy szerelmi tragédia főszereplőinek kétségbeesését idézi, míg mások túlságosan túlmisztifikálják, és a saját hamis elméleteiktől szenvednek. De ahogy az élet minden más területén adódhatnak bukkanók, a szexuális életünkben is előfordulhatnak nehezebb, erőt próbáló időszakok.

1. jel: Alig várod, hogy vége legyen az aktusnak

Együttléteitek valószínűleg meglehetősen rutinszerűen zajlanak az utóbbi időben. Netán folyton valaki más kering a fejedben, és csak testben vagy ott, a lelked teljesen máshol szárnyal. Segíthet, ha kicsit leszakadtok egymásról, úgy is mondhatnánk, hogy kimenőt adtok egymásnak. A külön programok segíthetnek abban, hogy kicsit kiéheztessétek magatokat a viszontlátásra.

Az is elképzelhető, hogy egyszerűen túlságosan leterhelt és fáradt vagy mostanában. Ideje, hogy feltöltsd lemerült elemeidet! Szakíts időt a pihenésre, vagy vágj bele egy régen halogatott terved megvalósításába. Az így nyert pluszenergia az ágyba is begyűrűzik.

2. jel: A csúcspont rendre elmarad

Kutatások szerint a férfiaknak átlagosan mindössze két és fél perc elegendő, nekünk viszont tizenegy percre van szükségünk az orgazmushoz. Ám ez nem egy verseny. Minden azon áll vagy bukik, sikerül-e összehangolni a vágyaitokat. Időnként nem árt, ha felteszed magadnak az alábbi kérdéseket: “Tisztában vagyok vele, hogy mi a legjobb a partneremnek? Tudom, hogy mivel tehetem a legboldogabbá?”

De már a jóleső érintésektől is hormonok szabadulnak fel, amelyektől máris jobban érezhetitek magatokat, ha közben képesek vagytok elengedni az orgazmus elmaradásától való szorongást.

 

3. jel: Nemhogy csinálni, már beszélni sincs kedved a szexről

Ez általában akkor fenyeget, ha már úgy érzed, mindent megpróbáltál, hogy ismét felkorbácsold a szenvedélyt. Vagy úgy véled, már túl van beszélve a dolog, kedvező változás mégsem történt ez idáig. Netán nem mersz előhozakodni azzal, ami a szívedet nyomja, mert kínosnak éreznél egy ilyen beszélgetést. Ha eddigi erőfeszítésed ellenére sem jött rá a partnered arra, miért nem működik mostanság a kémia köztetek, akkor keress új megoldást.

Vagy add fel! Mert ez is jogodban áll, hiszen páros magányban és szexuális ridegségben élve már nem sok hajtóereje marad a kapcsolatnak.

4. jel: Kifejezetten idegesít partnered közeledése

Nem lehet, hogy az zavar, hogy mindig ő irányít? De te vajon mikor vetted kezedbe a kezdeményezést? Mikor éreztetted vele utoljára, hogy vonzónak és kívánatosnak találod? Na ugye!

Ideje magadba nézni, és felkutatni annak az okát, hogy mi zavar benne. Azon sem árt eltöprengened, nem voltak-e ugyanezek korábban is jelen az életedben, azzal a különbséggel, hogy akkoriban még nem zavartak. Kérj egy kis időt a párodtól, és mondd el neki, miért nem fűlik a fogad a testiséghez. Ha igyekszik változtatni a zavaró tényezőkön, az azt mutatja, hogy nem szeretne elveszíteni. És talán szép lassan beléd is visszatér a szexuális kedv.

 

5. jel: A párom egyáltalán nem közeledik hozzám

Ilyenkor gyakran a kudarctól való félelem a ludas, főleg a korábbi rossz tapasztalatok hatására csappan meg a férfilibidó. A férfiaknál ugyanis nagyon hamar rögzülnek a szexuális problémák. Ha többször megismétlődik a negatív élményként ható aktus, az emlékek bevésődnek, és a szorongás újabb kudarcokhoz vezet. Sok múlhat azon, hogy hol tart a párkapcsolat, de mindenképpen érdemes felkutatni a távolságtartás okait, mielőtt saját magadat kezdenéd okolni.

6. jel: Valahogy sosincs rá alkalom

Hát ennek aztán végképp ne dőlj be, hacsak valamelyikőtök nem egy sarki expedíción vesz részt éppen, vagyis nem kerültetek elérhetetlen távolságra egymástól. Gondolj arra, hogy friss szerelmesként még nem létezett megoldhatatlan helyzet, ha az együtt töltött idő volt a tét! Mi változott? Alkalom mindig van, csak élni is tudni kell vele. Ha az összebújás lehetősége felett mindig a focimeccs, a munka, a gyereknek való mesélés vagy a hajnalba nyúló kocsmázás győzedelmeskedik, akkor nem a hiányzó alkalommal van a gond, hanem azt kell deríteni, miért is menekültök “pótcselekvésekbe”.

További félelmek

És íme még néhány olyan helyzet, amelyek átmeneti kedvetlenséghez vezethetnek:

Zavaró tényezők – A potenciális nézők és hallgatók hálásak lesznek azért, ha nem hozzuk őket kínos helyzetbe. Annyi szervezést megér a nyugalom, hogy olyan helyen essetek egymásnak, ahol garantáltan édes kettesben lehettek.

Önbizalmi válság – Aki nem elégedett a testével, az ágyban is azon töri a fejét, vajon vonzónak tartja-e a másik. Kiváltképpen, ha az a másik nem igazán közeledik hozzá. A testünk karbantartására fordított energia mindig megtérül – még a hálószobában is.

Nagy kihagyás – A szex olyan, mint a biciklizés. Nem lehet elfelejteni! Vannak ugyan párok, akiknek huzamosabb idő kell az összecsiszolódáshoz, de némi “gyakorlással” – ami egész biztosan nem esik a felek nehezére – hamar behozható a lemaradás.

A terhességtől való félelem – Szerencsére a gumi óvszert már feltalálták!

 

Mentsd meg a kapcsolatodat párterápiával! »

Tippünk: próbáld ki Te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Párkapcsolat.lap.hu »

Csábítás.lap.hu »

Erotika.lap.hu

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top