Szex

Amikor a nő hordja a nadrágot, avagy szeretjük-e a papucspasit?

Dehogy szeretjük! Már hallom is, ahogy hevesen tiltakozol, hogy neked igazi férfi kell, nem egy tutyimutyi alak... A kérdés már csak az, akkor miért csinálunk azt belőle? Igen, jól hallod, kettőn áll a vásár, hiszen a papucspasi alapvető tartozéka egy akaratos házisárkány.
5 biztos jel, hogy papucs alatt tartod a pasid:
1. Mindig tiéd az utolsó szó, és a vitákból is te kerülsz ki győztesen.
2. Mindig te kezeled a távirányítót, és te döntöd el, hova menjetek. Ő esetleg javaslatot tehet, ami persze szerinted általában ostobaság.
3. Mivel fél a reakcióidtól, nem meri elmondani, hogy tönkretett valamit a cuccaid közül, vagy hogy összefutott az exével.
4. Párod sehova nem mehet az engedélyed nélkül. Kanbuli, kártya, focimeccs szóba sem jöhet.
5. Már a környezeted is felfigyel rá, hogy nem egyenrangú félként kezeled.

Biztosan te is ismersz legalább egy tipikus papucspasit. (Jó esetben nem hozzád tartozik.) Az igazság azonban az, hogy túl sokat dobálózunk ezzel a szóval, sokszor teljesen alaptalanul, ezért fontos meghatározni, mit takar pontosan a kifejezés. Papucsnak nevezik azokat a férfiakat, akiknek a feleségük, élettársuk, barátnőjük parancsol, ők pedig mindenben engedelmeskednek, sőt ha kell, meghunyászkodnak. Tehát tisztázzuk! Ha a párod kedves veled, próbál a kedvedre tenni, netán még néha el is mosogat, akkor nem papucspasid van, hanem mázlid. Ha azonban mindenben igazat ad neked, soha nem mer ellentmondani, és tetszőleges testrészénél fogva kedved szerint rángathatod, akkor nincs kétség, egy igazi bólogatójancsival van dolgod.

Jamie Oliver csak a kötényt viseli, a nadrágot Jools hordja
Jamie Oliver csak a kötényt viseli, a nadrágot Jools hordja

Papucspasik régen és ma

A „papucsférj”, „papucs alatt tartani”, „papucs alá törni” kifejezések bizony nem mai eredetűek. Magyarázatuk a régi párviadalokig nyúlik vissza, amikor is a győztes fél diadala jeléül földön fekvő ellenfele nyakára tette a lábát, ezzel jelezve, hogy sikerült ellenfelét teljesen megaláznia. Mondhatom, szép kilátások egy párkapcsolat esetében… Tehát a fogalom a múltban sem volt ismeretlen. Hiába voltak a nők szokás és törvény értelmében alárendelve a teremtés koronáinak, más kérdés, hogy zárt ajtók mögött mi zajlott. Mára azonban felerősödött a „papucsjelenség”, aminek az oka a női-férfi szerepek összemosódása és az egyenlővé válás. Ma már mi, nők is képesek vagyunk eltartani magunkat, tehát anyagi szempontból nem függünk az ellenkező nemtől. Persze ez még nem jelenti azt, hogy akkor most minden dolgozó nő legfőbb vágya, hogy papucsot csináljon kedveséből, de kétségkívül vannak uralkodó típusú nők, akik alá az anyagi függetlenség csak még jobban adja a lovat… Akkor ezek a nők lennének a felelősek azért, hogy a kemény férfiak papucshőssé válnak? Korántsem. Mert ahhoz, hogy valaki uralkodhasson, kell egy másik fél, aki hagyja.

 

Nem is gondoltuk volna! Híres papucsok

Brad Pittből Angelina Jolie mellett igazi papucsférj lett. Állítólag a híres szívtipró mindenben igazat ad akaratos feleségének, és maximálisan alkalmazkodik hozzá. Csak néha áll a sarkára, ilyenkor Jolie kicsit visszavesz.

Jake Gyllenhaal színészt menyasszonya, Reese Witherspoon tartja papucs alatt, mióta a férfi hozzá költözött. Rengeteg házi szabályt kell betartania, például nem káromkodhat, le kell vennie a cipőjét és ki kell vinnie a szemetet…

Jamie Oliver, a híres brit szakács házassága Juliette Nortonnal az egyik legsikeresebb a sztárok világában, mert hosszú ideje tart és botrányoktól mentes. Állítólag pont azért, mert a komoly döntésekben Juliette szava a döntő.

Kiből lesz a jó papucs?

Vannak gyengébb személyiségű, félénk, pipogya vagy mama kedvence típusú pasik, akik szeretik, ha irányítják őket, épp ezért ösztönösen vezető típusú nőket választanak. Azonban ez még nem jelenti azt, hogy feltétlenül papucsot kell csinálni belőlük. Bár minden kapcsolatban megvan a mérvadó fél, fontos, hogy a partnerek egyenrangúak legyenek. Amint az egyensúly megbillen, már nem őszinte, bizalmas, intim kapcsolatról, hanem alárendeltségi viszonyról beszélünk. Egy rövid ideig persze vonzónak tűnhet, hogy teljesen ingyen házi rabszolgát tarthatsz, aki még a legostobább kívánságodat is teljesíti, sosem mond nemet, és minden terhet levesz a válladról. De amikor majd valódi férfit szeretnél, annak minden gyártási hibájával és kínzó varázsával együtt, már nem leled sehol. Egyszerűen nem lesz kire felnézned.

Ha a pasi fellázad

Másrészt nem szabad azt hinned, hogy ha a pasid papucsként viselkedik, akkor örökre magadhoz láncolhatod. Hiszen ha van benne egy cseppnyi jóérzés, előbb-utóbb megelégeli a méltánytalan bánásmódot, és vagy lelép, vagy máshol vigasztalódik. Bizony, az, hogy valaki mindig úgy ugrál, ahogy te fütyülsz, még nem garancia a hűségre. Vannak férfiak, akik szívesen bújnak papucs álarc mögé, hogy még csak fel se merüljön a gyanúja, hogy szeretnek félrekacsingatni. Ha viszont a pasid vérbeli papucs, akkor is félreléphet, például pont azért, mert az a másik nő embernek tekinti. Abban azonban biztos lehetsz, hogy nem fogod megtudni a dolgot. Hisz aki azt is fél elmondani, hogy felemás zoknit vett fel, hogyan vallaná be, hogy mással bújt ágyba?

Már Brad Pitt se a régi
Már Brad Pitt se a régi

 

Tehát ha papucsot csináltál a párodból, vállald is ennek következményeit, vagy villámgyorsan kezdj el dolgozni az önbecsülésén, hátha még helyrehozható a dolog. Ne felejtsd el, az igazi férfi is csak annyira igazi, amennyire te nő vagy mellette.

Jól tudod, hogy te vagy a domináns fél a kapcsolatotokban, de mégsem akarsz papucsot csinálni a pasidból? Tippjeink neked szólnak!

• Kérd ki az ő véleményét is a közös érdekű döntésekben! Kérdezd meg, mit szeretne, szerinte hogy lenne jobb. Ha azt mondja, neki mindegy, ne hagyd annyiban!

• Soha ne parancsolgass párodnak, ne kezeld gyerekként!

• Ne akard mindig megmondani, mit tegyen, mi áll jól neki, mit rendeljen az étlapról. Ha tanácsot kér, javasolj valamit, de a végső döntést bízd rá!

• Ne kérj tőle olyat, amit te magad nem viszonoznál!


Tippünk:
ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, akivel végigrandizhatnád a nyarat, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Fórumajánló: Ki a papucs férfi? »

Szeretkezés.lap.hu »
Párkapcsolat.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top