Szex

A 10 legvonzóbb női tulajdonság – a pasik szerint

Minden férfit más és más női tulajdonság vonz. De vajon mi varázsolja el igazán a pasikat? Mitől érzik azt, hogy ők a legszerencsésebbek a világon, mert megtalálták álmaik asszonyát?

Milyen legyek, ha hódítani akarok?

Erre a kérdésre még párkapcsolattal foglalkozó szakemberek sem tudnak egyértelmű választ adni. Ha az érintetteket, vagyis a férfiakat kérdezzük, akkor sem jutunk sokkal közelebb az igazsághoz. Hiszen ahány férfitípus, annyi értékelési szempont. A megkérdezettek némelyike a külső jegyek alapján szavaz: szőke, barna vagy vörös, karcsú, molett vagy sportos hölgyekre. Mások inkább a személyiséget alapul véve teszik le voksukat a szelíd, a házias, a csábító vagy az öntudatos nők javára. Az azonban sajnos egyértelmű, hogy a hangsúly a külső megjelenésen van!

A nőktől szinte elvárják, hogy szépek, esztétikusak legyenek. Ráadásul az a sztereotípia is nagyon megragadt a férfiak fejében, hogy minél szebb egy nő, annál kevésbé okos. Közhely, mégis igaz, hogy a belső értékek egyre inkább háttérbe szorulnak. Ritka az olyan férfi, akinek a szemében egy nő növelheti a vonzerejét, ha önálló, okos, talpraesett. Persze többnyire csak addig, amíg nem múlja felül partnerét.

Egy új amerikai szociológiai kutatás szerint azonban a férfiak az igazán vonzó nőket két nagy csoportba sorolják. Ebben szerencsére nem csak a külsőségek számítanak.

Tipp a „kutyanőknek”

Ha ehhez a típushoz tartozunk, ügyeljünk arra, hogy ne hódoljunk be teljesen, ne tegyünk mindig partnerünk kénye-kedve szerint, ne vállaljunk magunkra a kelleténél több terhet. A békés családi élet nagyon fontos, de az állandó meghunyászkodás, háttérben maradás eltompítja a férfiak vadászösztönét. A kutyanő emlékeztesse párját néha arra, hogy ősei vadak voltak, s ő sem szolgalelkű, csak azért szelíd, mert önálló döntést hozott, és ő maga akarja így, jól érzi magát a szerepében.

1. A házőrző kutya

Hűséges tekintet, önfeláldozó szolgálatkészség, halált megvető bátorság – ez az, ami a kutyákról először eszünkbe jut. Ilyen az ideális „kutyanő” a férfiak szerint. Kedves, állhatatos, gondoskodó és szeretetteljes. Első pillantásra talán nem hívja fel magára a figyelmet. Szolid eleganciájával, szelíd természetével háttérben marad, de minden körülmények között számítani lehet rá. Az ilyen típusú nő a férfi társa és barátja egyben. Képes arra, hogy igazán részese legyen társa életének, megossza vele a problémákat, sőt sokszor rá lehet bízni a feladatok megoldását. Ebbe a típusba tartozik a szerető feleség, a gondoskodó anya, a minden terhet elviselő szolgálólány, de az okos üzletasszony is. Esetleg mindezek harmonikus keveréke.


Tipp a „macskanőknek”

Bármelyik altípusba is tartozunk, ne felejtsük el, vonzerőnk mellett némi alkalmazkodásra is szükség van ahhoz, hogy tartósan élvezhessük hódításunk gyümölcsét. Már csak azért is, mert az öntörvényű, kényes cicák, akik egyedül kóborolnak a háztetőn holdfényes nyári éjszakákon, egyszer vakmerően szállnak szembe a legvadabb kutyával, máskor meg a legapróbb kényeztetés reményében hízelkedve dörgölődznek a gazdi lábához, aki megsimogatja őket. Azt mondják, az ilyen típus nem az őt gondozó személyhez, hanem a házhoz, a körülményekhez hűséges inkább.

2. A szelíd kiscica és a vadmacska

A macskanő szépségével, simulékonyságával könnyen a férfiak szívébe férkőzik, képes arra, hogy bárkit az ujja köré csavarjon. A legtöbb férfi életében legalább egyszer vágyik arra, hogy egy ilyen nő közelébe kerülhessen, ám ritkábban választja élete párjául. Ezt a típust azok a férfiak keresik, akik elsősorban kényeztetni, újra és újra meghódítani akarják kedvesüket, esetleg saját kirakatbabaként szeretnék mutogatni őket a külvilágnak. Tartós kapcsolatra azok a férfiak vállalkoznak a macska típusú nőkkel, akik szeretik a kihívásokat, és elég bátorságot éreznek magukban arra, hogy a vadmacskából fotelben ülő, hálás, odaadó, doromboló házi kedvencet varázsoljanak. E típuson belül azonban nagyon széles a skála: a naiv cicababától kezdve a megközelíthetetlen jégkirálynőn keresztül a harcos amazonig minden megtalálható.

A férfiak szerint
a 10 legvonzóbb női tulajdonság a 10 legtaszítóbb női tulajdonság
• magabiztosság • ápolatlan külső
• ápoltság • túl sok smink
• intelligencia • természetellenes plasztikai beavatkozások
• kedvesség • elhanyagolt, koszos ruházat
• báj • agresszív magatartás
• humor • házsártosság, elégedetlenség
• rugalmasság • erőszakos hódítás
• gondoskodás • hazudozás
• érdekesség • többcentis lenövés a hajban
• megújulásra való képesség • lepattogzott körömlakk

 

Az igazán vonzó nő titka

A hódítás receptje: ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit. Mint az étel fűszerezésénél, itt is vigyázni kell, hogy ne túlozzuk el az arányokat. Csak olyan hozzávalókat használjunk a csábításhoz, amelyek illeszkednek az alaptermészetünkhöz. Az oda nem illő fűszerek csak a legritkább esetben tudnak igazi harmóniát teremteni a személyiségünkben. Ha hódítani akarunk, tartsuk meg alaptermészetünket, és csak nagyon árnyaltan színesítsük azt.

Forrás: Sikk

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Szeretkezés.lap.hu »
Párkapcsolat.lap.hu »
Szerelem.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top