Szex

Milyen egy modern férfi?

A nők sokszor csak nagyon nehezen értik meg az erősebbik nem gondolkodását, ami nem csoda, hiszen agyműködésük teljesen más. Egy napjainkban végzett kutatás azonban vállalkozott arra, hogy lerántsa a leplet a férfinépről, és segítsen a nőknek jobban megismerni őket!

A férfi nem képes odafigyelni arra, hogy mit mondunk neki, miközben meccset néz. Képtelen arra, hogy megértse, miért borulunk ki azon, hogy a kolléganőnk csípős megjegyzést tett az új, kissé dekoltált blúzunkra. Nem érti, hogy miért kell mindent megbeszélni. De valljuk be: sokszor mi sem érzünk rá, hogy párunk éppen mit szeretne, mire gondol. Mi több, nem feltétlenül vagyunk tisztában azzal, hogy hogyan is működik a férfiagy, illetve mi jellemzi korunk férfijait.

Milyen egy modern férfi?

 

„Útmutató a férfihoz”

Ez utóbbi címet adta a Discovery csatorna annak a felmérésnek, amelyet a 21. század 25 és 39 év közötti férfijairól készített. A megkérdezettek természetesen ez erősebbik nem képviselői voltak, akiket 15 országból válogattak össze. Mindebből összeállítottak egy útmutatót, mely igen sok érdekességet tartogat a hölgyek számára!

Csetlő-botló férfiakból családfenntartók

A mai reklámok és filmek sok esetben szerencsétlenkedő, csetlő-botló férfiakat mutatnak be, akik nem tudnak pelenkát cserélni, és a konyhában úgy érzik magukat, mintha egy lakatlan szigetre keveredtek volna. Pedig korunk férfijai egészen mások: egyszerre családfenntartók, lelki támaszt nyújtó családfők és természetesen sok mindenhez értő kiváló szakemberek” – mondja a felmérés vezetője. Szerinte a férfiakra hatalmas nyomás nehezedik, ugyanis még mindig az ő felelősségük a család fenntartása, miközben feleségük és gyermekeik számára biztos érzelmi támaszt kell nyújtaniuk. Emellett igyekeznek a munkahelyükön is jól teljesíteni, hiszen a szakértelem hatalmas erény a mai férfi életében. Nem állítható, hogy a nőknek nem jut egyre nagyobb szerep, de még mindig az a normális, ha a férfi a család gazdasági fenntartója. Vagyis elmegy dolgozni, majd miután „letették a lantot”, nincs más dolga, mint a fotelban nézni a tévét néhány korsó sör társaságában? Nem egészen! A mai férfira legalább akkora nyomás nehezedik, mint a hölgyekre!

Mosogatószivacs férfikézben

Ne csodálkozzunk, ha barátnőnk arról számol be, hogy férje egyre otthonosabban mozog a konyhában, sőt néha a gyerekeket is elhozza az iskolából. Miután hazaérnek, ahelyett, hogy lehuppanna a kényelmes fotelba, inkább csemetéivel foglalkozik, esetleg segít a házi feladatban. Nem csalás, nem ámítás: a felmérés szerint a férfiak egyre nagyobb igényt tartanak arra, hogy a családi életből is kivegyék a részüket. Mi több, egyáltalán nem ódzkodnak a porszívózástól vagy az estimese-olvasástól.

Mindez igen furcsának tűnhet, de a felmérés szerint egyre inkább vágynak a házastársi egyenlőségre. Vagyis, miközben a nők már nem csak teljes állású családanyák, mint jó néhány évtizeddel ezelőtt, a férfiak is igyekeznek helytállni az otthoni feladatokban. Az erős és domináns családfő szerepét természetesen minden férfi igyekszik betölteni, azonban egyre inkább megpróbálnak nyíltan és érzékenyen viszonyulni a családi kérdésekhez. Egyre több férfi igyekszik megbeszélni – noha nem túl hosszan – az aktuális, közös problémákat.

A férfiszerep kulcsa: a munkahely

A felmérésből kiderült az is, hogy az erősebbik nem számára roppant fontos, hogy munkahelyén elismerjék teljesítményét. Amellett, hogy a munka teszi lehetővé a mai férfi számára azt, hogy gondoskodjon családjáról, személyes elégedettséget okoz számára, hogyha megcsillogtathatja tehetségét valamiben. A modern férfi számára a legmenőbb dolog az, ha valamely területen kiemelkedő szakértelemre tesz szert. Nehezíti azonban a dolgát, hogy a mai világban a munkahelyek inkább egy dzsungelre emlékeztetnek, amelyben nap mint nap meg kell küzdeni a túlélésért. Mindez persze rendkívüli feszültséget jelent az életükben, amit nekünk, nőknek bizony meg kell értenünk.

Lassan a testtel: a házasság várhat!

Mivel a mai férfiak gyakran csak harmincéves korukra rendelkeznek saját lakással és viszonylag stabil munkahellyel, a gyermekvállalás időszaka is kitolódik életükben. Az elhúzódó diákévek miatt később költöznek el otthonról, így sok férfi a házasságot is igyekszik halogatni. Nem ritka, hogy a munkahelyén vezető pozíciót betöltő férfi este a szülői házban tér nyugovóra. Persze a férfiak nem az örökös fiatalság utáni vágyuk miatt nem engedik, hogy bekössék a fejüket! Az apaság annyira fontos számukra, hogy halogatják a gyermekvállalást azért, hogy anyagilag és érzelmileg is felkészüljenek az utód születésére.


Különös!

Érdekes módon a magyar férfiak különösen fontosnak tartják, hogy gyermekük számára komoly érzelmi támaszt nyújtsanak: több mint 60%-uk úgy véli, ez utóbbi még fontosabb, mint az anyagi támogatás!

 

Tipp: Érdemes ezentúl kissé más szemmel tekinteni a férfiakra, mint eddig. Hiszen a felmérésből úgy tűnik, igenis szeretnének változni, és szeretetükkel alkalmazkodni hozzánk. Tehát ha van hozzá kedvünk, nyugodtan adjuk át nekik néha a portörlőt, és engedjük, hogy ők mondják el az esti mesét! Így még inkább egyenlő partnerek lehetünk a kapcsolatban.

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Szeretkezés.lap.hu »
Párkapcsolat.lap.hu »
Szerelem.lap.hu »

Legújabb adventi cikkeink – tippek:
A nagy rénszarvasmustra »
Ajándéktippek pasiknak »
7+1 tipp ajándékcsomagolásra »

Nagy karácsonyfadísz-körkép »

A legjobb könyvek a karácsonyfa alá »
Szaloncukrokat teszteltünk – 9 különleges ízben »

7 meseszép képes album karácsonyra »
Manófüzér a karácsonyfára – töltsd le, vágd ki! »
Last minute ajándéktippek saját kezűleg »

15+1 lelőhely, ahol a legjobb ajándékokat találod »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top