Szex

30 tipp, ha dobott a pasid

Szögezzük le az elején: nincs olyan csodaszer, amely egy csapásra elűzi a szakítás mellékhatásait. Viszont van egy rakás használható praktika, amellyel könnyebb átvészelni ezt a kilátástalannak tűnő időszakot.

Félrelépett, vagy egyszerűen csak kisétált az életedből, te meg tanácstalanul állsz, nem érted a dolgot, sőt fel sem tudod fogni. A világ, amelyet eddig a sajátodnak hittél, fejtetőre állt. Úgy érzed, sosem jutottál még ilyen mélyre, a sírástól feldagadt szemeid pedig pont ezt igazolják. Esküdnél rá, hogy tiszta szívedből gyűlölöd, de ez mit sem számít. Valójában eszeveszettül hiányzik. Összegyűjtöttük a leghatásosabb praktikákat, hogy a szakítás utáni időszak ne legyen maga a pokol.

1. Tény, hogy a sírás nem old meg semmit, viszont levezeti a feszültséget. Úgyhogy nyugodtan sírj, amíg csak jólesik, de semmiképpen ne a volt pasidnak! Erre a célra kitűnően megfelel egy bizalmas barátnő vagy az anyukád.

30 tipp, ha dobott a pasid

2. Bármennyire is úgy érzed, nem vagy egyedül! Rengetegen szeretnek, és melléd állnak ebben a nehéz helyzetben. Ez mindig jusson eszedbe!

3. Akármennyire is nagy a kísértés, ne hívd fel, ne írj neki SMS-t vagy mailt csak azért, hogy megkérdezd, hogy van. Elhiheted, nincs baja. Az persze még egy jó ideig normális, ha állandóan rá gondolsz, de nem kell, hogy ezt ő is tudja. Ha már csúnyán elbánt veled, legalább a büszkeségedre vigyázz!

4. Szám nélkül se hívogasd, „csak hogy halld a hangját” alapon. Nem hülye, tudni fogja, hogy te vagy.

5. A szakítás amúgy is szörnyen nehéz, a kapcsolat felesleges fenntartása pedig csak rátesz egy lapáttal. Ha ő hívogat, mondván, hogy aggódik, kérd meg, hogy ne tegye, vagy kapcsold ki a telefonod!

30 tipp, ha dobott a pasid6. Jusson eszedbe, ezután mennyi időd jut majd magadra!

7. Sűrűn gondolj arra is, mennyivel jobbat fogsz találni helyette, mialatt ő most szalasztotta el élete legjobb lehetőségét.

8. Az első napokban, amíg az állandó sírás miatt ijesztően nézel ki, és nem tudod elhagyni a házat, csinálj egy nagytakarítást. Valld be, amúgy is ráfér a lakásra, ráadásul a padlósikálás meg a porszívózás közben remekül kiadhatod a dühöd.

9. Közben száműzheted a cuccait, sőt mindent, ami rá emlékeztet. És mivel afféle újrakezdésről van szó, egy mindenre kiterjedő szortírozás sem árt.

10. Ha már minden élével áll, és csillog-villog a lakás, de még mindig nem vagy képes kimozdulni otthonról, nézz ostoba tévéműsorokat, tudod, olyanokat, amiken nem kell gondolkodni. Viszont kerülj mindent, ami romantikus!

11. Az édesség szívfájdalom esetén veszélyes csatlós, ennek ellenére ne vond meg magadtól! Egyél mindent, ami jólesik, de maximum egy-két hétig, ennyi igazán jár neked. Ha netán lesz mit ledolgozni, ne ess kétségbe, hisz ezután sportolásra is több időd jut.

12. Idézd fel azokat a dolgokat, amelyeket ki nem állhattál benne! Esetleg írj egy listát, hogy mindig kéznél legyen, amikor már tárcsáznád a számát.

13. Ha a barátnőidnek már nem akarsz panaszkodni, még mindig ott az internet! Számtalan fórumot indítanak szakítás témában, mely szintén azt bizonyítja, nem vagy egyedül. Kibeszélheted magad, meghallgathatod a sorstársak történetét (amely lehet durvább, mint a tiéd!), és ráadásul mindezt névtelenül.

30 tipp, ha dobott a pasid14. Lassan ideje, hogy kilépj a lakásból! Két variáció van: az egyik, hogy elhagyod magad, és a szakítás miatt nem tudsz koncentrálni a munkádra, a tanulásra, amiből kellemetlenségeid származhatnak. A másik, hogy beletemetkezel a feladataidba, és soha nem látott kreativitással oldod meg őket, addig sem gondolva a pasira, aki összetörte a szívedet. Válaszd az utóbbit, és ha már a szerelmi életed pillanatnyilag romokban hever, legalább más területen legyél sikeres.

15. Kezdj bele valami újba, hogy lefoglald magad! Lehet bármi, ami eddig kimaradt az életedből. Évek óta szeretnél elkezdeni egy lakberendezői tanfolyamot? Ideje lenne alaposan elsajátítani az idegen nyelvet, amellyel jó ideje szenvedsz? Végre nem ártana megtanulni főzni? Most itt a lehetőség!

16. Változz át! Kezdd azzal, hogy csináltass új frizurát! Ha eddig az ex ellenezte, hogy levágasd vagy befestesd a hajad, akkor pont itt az ideje.

17. Újítsd fel a ruhatárad! Hidd el, egy kicsivel jobban fogod érezni magad, legalább átmenetileg. A pénz ilyen nehéz időkben ne legyen akadály, tartogasd a spórolást akkorra, ha lelkileg újra topon leszel. Az új cuccokban igazán dögösnek fogod érezni magad, ami most különösen rád fér.

18. Kényeztesd magad! Pedikűr, manikűr, kozmetikus, szolárium, masszázs. Minden jöhet, ami egy kicsit is feldob.

19. Áldozz rá pénzt, és csináltass magadról szuper képeket! Ez önbizalmat ad, és ha arra kerülne a sor, a társkereső rovatba is jól jön.

Könyvtipp: Jól vagyok! 100 jó tanács szakítás után

Beleőrülsz, hogy folyton az exedet kell látnod az új nőjével? Alvás helyett a bosszút tervezgeted éjszaka? Mindig őt szeretnéd felhívni, csak hogy halld a hangját? Ha csak egy kérdésre is igennel válaszoltál, ideje felmérni a szituációt, kézbe venni a helyzetet, és továbblépni. A Jól vagyok! naponkénti gyakorlatokra lebontott, kacagtató illusztrációkkal feldobott józan tanácsokat és gyógymódokat kínál, hogy kibírd a szakítás utáni első 100 napot.

Szerző: Mandana Hoveyda
Kiadó: Sziget Könyvkiadó
A könyv ára: 1500 Ft
Tipp: Rendeld meg a könyvet a Polc.hu weboldalon, mindössze 1200 Ft-ért! »

30 tipp, ha dobott a pasid

20. Bármennyire szeretnéd látni, ne kóricálj a háza táján, a munkahelye vagy a törzshelye közelében! Főleg ne leskelődj utána, mert az már beteges.

21. Ha mindenképpen szeretnéd tudni, hogy megy a sora, van-e valakije, kérdezd meg egy bizalmas barátodtól, aki garantáltan nem mondja el az exnek, hogy érdeklődtél.

22. Hívd fel a rég nem látott barátaidat! Itt az ideje, hogy újra felvedd velük a kapcsolatot!

23.
Szervezz csajos bulit vagy nyaralást a barátnőiddel! Az sem baj, ha kirúgsz a hámból, mindenki meg fogja érteni.

24. Mondd el a közös ismerőseiteknek, hogy az életed szuper, és még soha nem voltál ilyen boldog! Hidd el, vissza fogja hallani.

25. Elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb összefuss vele. Persze ez általában akkor történik, amikor a legslamposabb vagy. Azonban bonyolult és időigényes megoldás, ha ezután vásárolni is estélyi sminkben mész, úgyhogy ne görcsölj ezen. Sokkal fontosabb, hogy mosolyogj, légy kedves, érdeklődj, hogy van, és mondd el, hogy te kitűnően.

26. Keményebb dió, ha az új barátnője is vele van. Itt kétszeresen igaz, hogy ha te slampos vagy, az utódod biztosan tökéletesen néz ki. Ennek ellenére véletlenül se próbálj úgy tenni, mintha nem látnád őket! Gyerekes helyett inkább légy stílusos. Menj oda, köszönj, és mutatkozz be a teljes neveden.

27. Ha a találkozó után ismét magadba zuhannál, vagy kísértésbe esnél, hogy újra felvedd vele a kapcsolatot, gondolj arra, hogy nem véletlenül szakítottatok. Nem ő volt a te embered.

28. Ha ez nem segít, gondolj az anyjára. Na ugye. Aztán fogadd meg, hogy ezután e tekintetben körültekintőbben választasz.

29. Nem az a cél, hogy elfelejtsd, hisz azt nem is lehet! Az a cél, hogy túllépj rajta, és vidd magaddal mindazt, amit ez a kapcsolat adott neked. Ha mást nem, hát tapasztalatot.

30. Sosem tudni, talán pont ez a szakítás kell ahhoz, hogy aztán nagy fordulatot vegyen az életed.

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top