Szex

Felszabadult szex, anyaként is?

Létezik felszabadultabb szex, mint a kamaszkori? Számos kisgyerekes pár határozottan állítja, hogy igen. Mi lehet a titkuk?

Felszabadult szex, anyaként is?Egy magabiztos, önmagával belső egyensúlyban lévő nőből olyan ellenállhatatlan vonzerő árad, amit semmilyen külsőség nem adhat meg.  Ehhez elengedhetetlen, hogy úgy érezd, életed minden területén megvan az egyensúly. Szerető kapcsolat a magánéletben, barátok, akikre mindig számíthatsz, kihívásokkal teli, izgalmas munka, s ami kiteljesíti életed: az anyaság.

Persze nem könnyű feladat az anyai szerep mellett felszabadult szeretőnek is maradni, de ha sikerül megteremteni az egyensúlyt, s párhuzamosan az anyai és szeretői szerepben is kiteljesedni, attól sokkal szorosabbá, mélyebbé és meghittebbé válik a kapcsolat, bensőségesebbé  és intenzívebbé téve az együttléteket.   

A kérdés már csak az, hogyan teremtsünk egyensúlyt?

A pszichológus tanácsa: kölcsönös figyelem

Egy kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatnak alappillére a felszabadult szexuális élet, ami sokkal több, mint puszta élvezet: kifejezi a pár közötti vonzódást, intimitást, kötődést.  Sajnos ez sok pár életében sérül a szülés utáni időszakban, ami későbbi kapcsolatukra is hatással lehet.

A férfi részéről ilyenkor több tapintatra, türelemre van szükség. Fontos, hogy minél többet beszélgessen társával, próbálja megérteni, hogy milyen változások, folyamatok játszódnak le benne, ami miatt egy időre csökkenhet a szexuális vágya. A nőnek pedig figyelnie kell arra, hogy visszacsempéssze kapcsolatukba az intim pillanatokat, megerősítse partnerét abban, hogy továbbra is vonzónak, férfiasnak találja.

Felszabadult szex, anyaként is?A nőgyógyász tanácsa: felszabadult együttlétek

A mai anyáknak annyi kihívással, feladattal kell szembenézniük, hogy megkönnyebbülést jelent, ha párjukkal bármikor felszabadultan élvezhetik az intim együttléteket.  Így komoly segítség, ha minél ritkábban kell a fogamzásgátlással foglalkozniuk, és hosszú távra megoldott a védettség.

Anyaként érdemes olyan modern, hosszútávon megbízható fogamzásgátló módszert választani, ami nem igényel napi odafigyelést, ott fejti ki hatását, ahol szükséges, akár szoptatás alatt is alkalmazható és könnyebbé teszi a nehéz napokat.

Használata pedig bármikor felfüggeszthető legyen, ha a pár úgy dönt, hogy ismét gyereket szeretnének.

Tipp: A www.gondtalanfogamzasgatlas.hu weboldalon megnézhetitek, hogy számotokra melyek a kényelmes és biztonságos megoldások, ill. hasznos tippeket találtok arról is, hogyan ébresszétek fel magatokban ismét a vonzó nőt a szülés utáni időszakban.

 

 

L.PH.WH.Gen.edu.2009-04-10.1019

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top