Szex

Beszéljünk a szexről!

Nemcsak a mindennapi teendők során, de az ágyban is meg kell tanulnunk kimondani, mit is szeretnénk. Ne csak a konyhában, de végre a hálószobában is történjen az, amit mi akarunk.

Ahogy az sem mindegy, hogyan készítünk elő, mivel fűszerezünk és mennyi ideig hagyunk a sütőben egy pulykát, az ágyban is fontos, hogy mit, mikor és hogyan teszünk. Vagyis szeretnénk tenni. Sokszor ugyanis elég egy rossz mozdulat, egy balul elsült érintés vagy egy hangulatgyilkos megjegyzés, és máris alábbhagy a vágy. Ilyenkor ahelyett, hogy a harcot feladva elkezdenénk csendben számolni a mennyezet szürke négyzeteit, inkább adjunk hangot nemtetszésünknek. Hallgatással ugyanis aligha adjuk partnerünk tudtára, hogy ez most nekünk éppenséggel nem jó. Szedjük tehát össze magunkat, és merjünk beszélni a szexről. Tanuljuk meg kimondani, hogyan jó nekünk.

 

Ízlések és pofonok

Mindenki mást és máshogy szeret, legyen szó divatról, gasztronómiáról vagy éppen a szexről. S mivel a gondolatolvasó férfiak száma továbbra is elég csekély, a boldoguláshoz meg kell tanulnunk kifejezésre juttatni saját igényeinket és vágyainkat. Persze a szex továbbra is a legkényesebb témák egyike, így sokan inkább hallgatnak, és várják, hogy néma imáik majd meghallgattatnak. Bár bizonyosan akadnak, akiknek ez is bejött, mégis, ha valami zavar minket párunk szexuális szokásait illetően, vagy szeretnénk új dolgokat kipróbálni, jobb, ha megpróbáljuk erre szóban rávezetni. Tény, hogy nem létezik előre megkoreografált tökéletes szex, hiszen mindenki mást és máshogy szeret. Van, aki a romantikus, gyengéd együttléteket részesíti előnyben, és van, aki az ösztönösebb, spontán szexet kedveli. Továbbá könnyen lehet az is, hogy ami előző partnerünk kedvenc pozíciója volt, azt új választottunk egyáltalán nem szereti, meg persze neki is lehetnek „megörökölt” rossz szokásai. Ezek felett pedig csak ideig-óráig tudunk szemet hunyni, így mindkét fél jobban teszi, ha szóval, testbeszéddel minél előbb nyilvánvalóvá teszi, hogy mi „igen” és mi „nem” az ágyban.

Beszéljünk a szexről!

 

Akarj róla beszélni

Bár a visszautasítástól való félelem sokakat blokkol abban, hogy szexuális vágyairól beszámoljon párjának, ez mégis elengedhetetlen ahhoz, hogy azokat valóra válthassuk. Jobb, ha nemcsak magunkat szórakoztatjuk szexuális fantáziáinkkal, hanem partnerünket is beavatjuk, és megpróbáljuk felkelteni az érdeklődését. Kérdezzük meg, mit szólna hozzá, és hogy ő esetleg mit szeretne. Egymás titkos fantáziáinak valóra váltása nagyon erős köteléket képes létrehozni két ember között. Ha megosztjuk egymással szexuális álmainkat, az nemcsak izgató, de a bizalmat is megerősíti. Meghittebbé, bensőségesebbé válik a kapcsolat, és a kezdetben talán kínos beszélgetések hamar felszabadító eszmecserékké válnak.

Activity az ágyban

Persze van úgy, hogy nehezünkre esik megszólalni, kínosnak érezzük a helyzetet, és félünk, hogy nem találjuk meg a megfelelő szavakat. Ilyenkor se essünk kétségbe, hiszen nem szabad alábecsülni a mozdulatok nyelvének jelentőségét. A legközelebbi alkalommal próbáljuk meg irányítani választottunk kezét, uralni, vezetni a mozdulatait. Így beszéd nélkül is többé-kevésbé kifejezhetjük, hogy mi az, ami jólesik, és mi az, ami esetleg kellemetlen számunkra. Amennyiben az apróbb jelzésekből nem ért, jobb, ha nem nagyon halogatjuk a beszélgetést.

A jóval kezdjük

Ha a kapcsolatunkban még nincs igazán múltja a szexszel kapcsolatos beszélgetéseknek, próbáljuk a pozitív észrevételekkel kezdeni. Ne forrázzuk le rögtön mindazzal, ami nekünk nem okoz örömet, helyette próbáljuk a jó fogásaival kezdeni. Majd kíméletesen térjünk rá azokra a megszokásaira, melyekkel örülnénk, ha minél előbb megpróbálna felhagyni. Jobb, ha ezeket nem tömbösítjük, párunknak bőven elég lesz egyszerre egyet megemésztenie. Ajánlott meglátásunk ecsetelése után hamar rátérni arra, hogy esetleg neki milyen szexuális fantáziái vannak, amelyekről szívesen beszélne.

Beszéljünk a szexről!

 

 

Összhang a mindennapokban

Ha az ágyban sikerül levetkőznünk a gátlásainkat, és meg tudjuk beszélni egymással a vágyálmainkat és esetleges problémáinkat, a párkapcsolati bizalom megerősödik, és ez hamar kihat a mindennapokra is. Szorosabbá, bensőségesebbé válik az együtt eltöltött idő, mégsem hiányoznak belőle az izgalmak és a kihívások. Vagyis a bizalom, a felszabadultság és az öröm kellemes elegyévé válhat a kapcsolat. Ha egy pár nem tud őszintén beszélni a szexről, sosem ismerheti meg, milyen az igazi összhang egy párkapcsolatban.

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top