Szex

Hogyan lehet kilábalni egy kimondatlan elhagyásból?

Hogyan lehet kilábalni a saját magam okozta folyamatos megaláztatásból a másikhoz való hiába kapaszkodás miatt?

Tisztelt Lux Elvira!

A tanácsát szeretném kérni. Hogyan lehet kilábalni lelkileg egy kimondatlan elhagyásból? Hogyan lehet kilábalni a saját magam okozta folyamatos megaláztatásból a másikhoz való hiába kapaszkodás miatt? Nem áll másból az egész napom, csak arra gondolok, hogyan szerezhetem vissza a már biztosan elvesztett szerelmem. Hogyan lehetek újból a régi, büszke önmagam? Nem tudom feldolgozni, hogy elvesztettem minden egyes szép emléket, amelyet tőle kaptam.

Nagyon köszönöm a válaszát: Frida

Te is kérdezhetsz az ismert szexológustól. Dr. Lux Elvirának a www.luxelvira.hu oldalon írhatsz levelet!

 

Hogyan lehet kilábalni egy kimondatlan elhagyásból?

Tisztelt Frida!

Mélyen együtt érzek Önnel, hiszen naponta – gyakran többször is – találkozom olyanokkal, akik megszerezni ugyan képesek a partnert, de megtartani nem, s ezek többnyire a túl odaadó nők. Bizonyos természeti törvények minden élőlényre jellemzőek, az emberre is. Az egyik ez: a gyenge ingerhez közelít az élő szervezet, az erőstől eltávolodni igyekszik. Ön nyilván túl odaadó. Elsősorban nem is a szexre gondolok, hanem az érzelmekre. Egy nőnek tudnia kell, hogy mennyit kell „patikamérlegen” kimérnie magából ahhoz, hogy se túl sok, se túl kevés ne legyen a „napi betevő” adag. Aki leteszi a szívét a küszöbre, arra bizony rálépnek, vagy jobb esetben átlépnek rajta. Amennyiben nem képes az „önadagolásra” – a siker érdekében –, kérjen segítséget pszichológustól.

Üdvözlettel: Lux Elvira

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top