Szex

5 férfiszexbaki, amitől elmegy a kedvünk

A férfiak többsége azt gondolja, hogy mindent tud a szexről, igazi spíler az ágyban. Viszont minden nőnek van legalább egy olyan története, amikor sírva menekült el a puha ágyneműk kényelméből. Ez hogy is lehetséges, ha csupa mindent tudóval van dolgunk?

A pornó mint szükséges rossz?

Ha tizenegy után szörfözöl a tévécsatornák között, bizony előfordulhat, hogy több pornót találsz, mint ha egy lakótelepi reality show-t néznél. Ott ugyanis kevesebb a szex egy átlagos hétfő estén, mint amivel a kábelcsatornák kényeztetnek/büntetnek (ki-ki válasszon saját vérmérséklete szerint) bennünket. Tristan Taormino, a Szakértői útmutatások című könyv szerzője (igen, szexről ír benne) egyértelműen a pornófilmek térhódításában látja az elcsökevényesedett erotikus kultúra egyik okát. “Ezekben sokkal egyszerűbben megy minden. A nők gombnyomásra élveznek és sikoltoznak, és a bevett mozdulatok soha nem mondanak csütörtököt. Az életben ez bizony nem így működik.”

Igen, hiszen a megfelelő gomb megtalálása és a nyomás mértéke is egyénenként változó. Aki túl sok pornót néz, egy idő után rááll egy sémára, és azt gondolja, ez minden nőnél működik. Rövid nyelvpárbaj után a férfi nyelve más helyekre kalandozik, amit a nő egy orális beszámolóval folytat, majd körülbelül négypercenként pózt váltva szexelnek, úgy kb. 15-20 percig. Ismerős? Persze, hiszen a legtöbb film e szerint a “dramaturgia” szerint működik.

Lou Paget, A jó szeretők című könyv szerzője szerint nem a technika, hanem a gondolkodásmód a hibás. Túl azon, hogy természetesen a fáradtság, a stressz és egyéb külső tényezők is befolyásolhatják a férfi libidóját.

5 férfi szex baki, amitől elmegy a kedvünk

Az első szexbaki: tudja, hogy a nő mit akar

Tényleg? Mégis honnan? Mert rövidebb (hosszabb) ideje már ismeritek egymást? Kevés. Vagy mert tapasztalt? Szintén kevés, hiszen még azt sem tudja, hogy a tojást sütve vagy főzve szereted. Taormino szerint: “A felnőttkor érettsége a szexualitásra is kiterjed, de próbáljuk megértetni a partnerünkkel, hogy a mi testünk másként reagál, mint az elődünké.

Második szexbaki: szex közben a nő ugyanazt érzi, mint a férfi

Tévedés. Lou Paget erről így ír: “Ha férfi és nő szeretkezik, és a férfi a nőbe hatol, számára ez hihetetlenül jó érzés. Ilyenkor azt gondolja, a nő ugyanezt érzi. Ez bizony távol áll a valóságtól. A vagina belső része ugyanis kevésbé érzékeny, mint például a fülcimpa. És ha a partner méretes pénisszel van »megáldva«, az első lökés pont olyan érzés lehet, mintha gyomron rúgtak volna.” Ezért ha a nő előjátékra, és nem durva szexre vágyik, tessék megadni neki!


Harmadik szexbaki: az anatómiai ismeretek hiánya

5 férfi szex baki, amitől elmegy a kedvünkA legtöbb férfi tudja, hogy mi a klitorisz, és azt is, hogy hol keresse. Hihetetlen, hogy csak harminc éve történt a nagy szexuális forradalom, amikor a Joy of Sex (A szex gyönyöre) című könyvben először le merték írni, hogy mi az a csikló, és hogy a nők nagy része csak ennek ingerlése közben/alatt/után stb. képes az orgazmusra. Ha azonban bármelyik internetes fórumot elkezdjük olvasni a témában, előbb-utóbb ott találjuk egy férfi kérdését: “A barátnőm nem képes a vaginális orgazmusra? Mit tegyek?” És akkor már el is indulna a kezem a válasszal: “Oké. Mi a gondod?” A nők többsége így van ezzel, fogadd el, és élvezzétek egymást! Taormino úgy véli, a férfiak nincsenek tisztában a csikló érzékenységével, és azzal, hogy hogyan bánjanak vele. “A kutatásaim alapján szinte egyértelmű, hogy a klitorisz indirekt ingerlése hamarabb váltja ki az orgazmust.


Negyedik szexbaki: izgalom és annak hiánya

A pasik könnyen lefagynak, ha a nő nem nedvesedik be eléggé – és elég gyorsan. “A nedvesedés egyfajta misztikum. Ez, illetve ennek hiánya nem jelzi egyértelműen, hogy befogadók vagyunk. Nem feltétlenül” – mondja Taormino. Van, akinél könnyebben megy, van, akinél kevésbé. Befolyásolhatja a menstruációs ciklus, a stressz és a különböző gyógyszerek is. Ha a partnerednél emiatt az óra hirtelen fél hatot mutat, neked kell kézbe venned a dolgokat, és tudatni vele, hogy jól érzed magad, ne bukjon ki. Többek között erre is való a síkosító.


Ötödik szexbaki: hallgatni arany

Sok férfi azt gondolja, hogy a szexben nincs helye beszédnek. Nos, kommunikáció nélkül mégis hogyan ismerhetnénk meg egymást? Hogyan fedezhetnénk fel egymás érzékeny pontjait, ha nem szólunk róla? Természetesen nem azt tanácsoljuk, hogy nyomja a fejed az ölébe, de néhány útbaigazítás nem árthat. Elvégre a cél az, hogy mindketten jól érezzétek egymást. A kommunikáció hiánya ugyanis nemcsak a kielégületlen szexuális élethez, de párkapcsolati problémákhoz is vezethet.

 

Kedves fiúk!
A legnagyobb hibák, amelyeket szerintünk vízszintben elkövethettek! Íme:
“Nem csókol meg.”
“Megpaskolja a fenekem, pedig nem bírom az ilyet.”
“Nem fordít elég figyelmet »egyéb« testrészeimre. Csak a szexuális szervekre koncentrál.”
“Rám nehezedik, és nem kapok levegőt!”
“Nem fúj orgazmusriadót…”
“Csendben van egész végig!”
“Úgy fűrészel, mint egy darab hasábot.”

Ha minden rendben veletek, de ő mégsem akar szexelni, nem kell azonnal arra gondolnod, hogy valaki mással huncutkodik. Íme néhány vágyölő, ami még a legkeményebb Adoniszból is alvó oroszlánt csinál:

Stressz: Az egyik legnagyobb libidógyilkos. Előfordulhat, hogy a munkahelyén a legtöbbet hozza ki belőle a stresszfaktor, de mikor a szexre kerül a sor, bizony csődöt mond. Próbáld meg nem erőltetni. Ha azonban a helyzet nem javul, javasold a dokit, hiszen az egészsége is rámehet erre.

Alkohol: Az igazi városi legenda. Egy-két ital, és mindenki gátlástalanul dobálja le magáról a textilt. Vagy éppen szomorúra issza magát, és még az egyszerű érintés is zavarja. Arról nem is beszélve, hogy a pasid nem biztos, hogy szexinek talál egy fátyolos szemű, sörszagú nőt.

Fáradtság: Hiába érzed jól magad a bőrödben, egyszerűen nincs kedved a hancúrhoz? Talán a sok új impulzus tart ébren, reggel azonban könyörtelenül dönget a vekker. Az álmosság bágyadtsághoz vezet, az pedig a kedvetlenséghez.

Hibás testkép: Igen, a férfiak is hiúk. Igen, pontosan tudják, ha híztak egy-két kilót. És igen… bizony annyira zavarhatja őket, hogy nem vetkőznek. És nem találják magukat szexinek.

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top