Szex

Használati utasítás pasikhoz – 9 ügyes női praktika

Mindig tudod, hogy kell bánni az ellenkező nemmel, még akkor is, ha netán megmakacsolja magát? Okos női praktikákat gyűjtöttünk, amelyek segítségével, meglátod, nem is olyan nagy ördöngösség levenni őket a lábukról.

1. Tegyél a kedvére!

A férfiak már csak olyanok, hogy szeretik magukat kiszolgáltatni. Na persze szó sincs arról, hogy egyedül ne lennének képesek bármire (a huzamosabb ideig egyedül élő férfiember gyakran háziasszonyokat megszégyenítve mos és főz), csak éppen szívesen dúskálnak az őket körülölelő tiszteletben, szeretetben, figyelmességben. Ilona (41) szerint ez cseppet sem nagy áldozat: „Igyekszem mindig a férjem kedvében járni, akár csak apró semmiségekkel. Szereti, ha reggel kávéval keltem, hogy megmosom a hátát, vagy hogy mindig talál hideg sört a hűtőben. Mivel érzi a törődést, nem kérdés, hogy én is számíthatok rá bármikor, bármiben. Szerintem ennyi a titok.”

Használati utasítás pasikhoz - 9 ügyes női praktika


2. Ne ronts ajtóstul a házba!

Az erősebbik nem gyakran hajlamos azt feltételezni magáról, hogy nemcsak erősebb, de okosabb is. Sőt, mindenkinél okosabb. A legjobb, amit tehetünk, hogy meghagyjuk ebben a tudatban. Marika szerint hímnemű társaink kezelésének kulcsa a megfogalmazásban rejlik. „Soha nem követelek, nem osztogatok kéretlen tanácsot, igyekszem úgy beállítani a dolgot, mintha neki jutott volna eszébe. Például mondok valami ilyesmit: »A kedvenc olasz éttermed verhetetlen, kicsim, csak ne lenne olyan drága. Vajon ma is olyan nehéz lesz asztalhoz jutni, mint legutóbb? Nem is emlékszem, mikor ettünk utoljára kínait.« Ilyenkor általában ő javasolja, hogy menjünk kínai étterembe, és megmarad abban a hitben, hogy mégiscsak az van, amit ő akar. Bezzeg nem jutnék sokra, ha azzal állnék elő, hogy márpedig ma kínai kaját követelek.”


3. Nézz csábosan!

Fruzsi (24) viszont, ha igazán akar valamit, a szemével szeret beszélni: „A párom, Balázs mindig azt mondja, hogy az ártatlan őzikeszemeimnek nem tud nemet mondani. De szerinte van még csábosan nőies és búskiskutya-pillantásom is. Nem tagadom, szívesen vetem be ezeket a »trükköket«, hogy levegyem a lábáról. Szerintem egyáltalán nem bánja.”


4. Mosolyogj rendületlenül!

Az én legnagyobb fegyverem a mosoly – meséli Orsi (22). – Ha megtetszik valaki, először mindig rámosolygok, aztán megnézem a reakcióját, amelyből könnyen kiderül, kölcsönös-e a vonzalom. De azt hiszem, a tartós kapcsolatban is a mosoly az, ami legjobban hat a férfiakra. A búskomor nőket egyáltalán nem szeretik.”

Használati utasítás pasikhoz - 9 ügyes női praktika

5. Legyezgesd a hiúságát!

Azt hiszed, csak neked van szükséged némi megerősítésre? Közel sem. A férfiak ugyanis természetüktől fogva igencsak hiú lények, akik nem bánnák, ha minden nőnemű egyed csodálattal bámulná őket. Eszter azt vallja, bókolni nemcsak kedves gesztus, hanem kifizetődő is, az ellenkező nem ugyanis minden esetben meghálálja a dicséretet. „Soha nem felejtem el megjegyezni, ha a férfi kollégáim új ingben vannak, fodrásznál voltak, vagy különösen jó munkát végeztek. Talán nem véletlen, hogy én vagyok az egyetlen nő az osztályon, akinek önként felajánlják a segítségüket, annak ellenére, hogy van egy-két modellkaliberű kolléganőm is. Ők azonban nem tudják azt, amit én.”

6. Hallgasd érdeklődve!

Mi, nők állítólag fecsegünk. Be nem áll a szánk, imádjuk a felesleges szócséplést, szeretünk pletykálni, megfulladnánk, ha nem beszélhetnénk, és még sorolhatnám. Aki azonban azt hiszi, hogy a férfinépség utálja jártatni a száját, nagyot téved. Nekik is jó érzés, ha az őket érdeklő, érintő és számukra meghatározó témáról beszélhetnek, csak éppen ezt nem mindig teszik önként. Jól irányzott kérdésekre azonban általában megnyílnak. Judit elmondása szerint barátja nem szószátyár típus, de ha a fociról vagy a munkájáról kérdezi, szívesen és élvezettel mesél. Ilyenkor Judit mindig érdeklődve hallgatja, és szerinte ezek a napi beszélgetések jelentik kapcsolatuk harmóniájának alapját.

7. Legyél konyhatündér!

Mindenki ismeri a régi mondást a férfi szívéről meg gyomráról, de valószínűleg a legtöbben ma már szkeptikusan állunk a dologhoz, mondván, túl egyszerű lenne. A szakácsként dolgozó Mária ellenben erre esküszik, és foglalkozása révén szava mindenképpen hitelt érdemel. „Minden férfi szereti a hasát, és a legtöbbjüknek még holmi fogyókúrával sem kell törődnie. A férjem, Laci is imád enni, így ha szeretnék örömet okozni neki, mindig a kedvenc ételeit készítem.

Használati utasítás pasikhoz - 9 ügyes női praktika


8. Tedd helyre!

Évi (29) kezelési útmutatója egészen más: „Ha a párom nem úgy viselkedik, ahogy szeretném, eljátszom a sértődöttet, vagy ha komolyabb dologról van szó, kicsit összeveszek vele. Ilyenkor aztán igyekszik kiengesztelni, én meg persze hamar engedek. Ez amolyan játék köztünk, ugyanakkor mindig bejön.”

9. Udvarold körbe!

Na és mi a teendő fordított helyzetben? Ha a pasi húzza a száját? Ha éltél már együtt a férfinépség akár egyetlen képviselőjével, legyen az apa, testvér vagy partner, biztosan nem újdonság számodra, hogy mennyire érzékenyek, hisztisek, sértődékenyek, dacosak és büszkék tudnak lenni. „A párom nagyon makacs, és ha egyszer megsértődik, semmi pénzért nem enged. Ilyenkor szó szerint nekem kell körbeudvarolni, hogy ne essen csorba a büszkeségén” – meséli Marika, aki szerint a férfi érzékeny jószág, nem véletlen hát, hogy nagyon vigyázni kell rá.

Amit viszont sose tegyél, mert félő, hogy kezelhetetlenné válik:
• Ne nyaggasd, ha fontos dolga akadt, vagyis ha újságot olvas, elmélyülten meccset néz, netán rendíthetetlenül harcol a számítógépen.

• Ne parancsolgass, ne csinálj belőle papucsot, ne zárd kalitkába! Igenis tessék vigyázni az úriember férfiasságára!

• Ne válj elégedetlen házisárkánnyá! Ha úgy érzed, ideje helyretenni őkegyelmét, ne habozz, azonban okos nő módjára mindig tudd, mikor kell hallgatni, mert félő, hogy megunja az állandó perpatvart.

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top