nlc.hu
Szex
Eláruljuk, mit hallgat el előled a pasid!

Eláruljuk, mit hallgat el előled a pasid!

Egy olasz kutatás fényt derített a leggyakoribb szexuális tárgyú hazugságokra: az eredmények szerint a férfiak nagyotmondók, míg a nők a hajlamosak a valóságosnál ártatlanabb színben feltüntetni magukat.

Egy nemrégiben elvégzett olasz felmérés szerint a férfiak a leggyakrabban azt tagadják le a partnerük előtt, ha éjszaka pornóoldalakat nézegetnek a neten, vagy erotikus chat-csatornákon kalandoznak.

A másik sűrűn előforduló hazugság az ex-barátnővel való találkozásokat érinti: akkor sem szívesen mesélnek róluk otthon, ha ezek az „összefutások” teljesen ártatlanok.

Maria Saccá pszichológus szerint a harmadik helyen a partnerek számát érintő hazugságok állnak: a férfiak igyekeznek úgy beállítani magukat, mintha rengeteg szexuális partnerük lett volna a múltban.

A nők ezzel szemben gyakorta lefelé kerekítik az eddigi kapcsolataik számát: különösen akkor hallgatnak mélyen a korábbi tapasztalataikról, ha a kedvesük tapasztalatlanabbnak tűnik a szexualitás terén. Ezen kívül szégyelljük bevallani a súlyunkat és a korunkat is. Maria Saccá szerint a nők számára ezek a kegyes hazugságok segítenek elkerülni mások ítéletét. „Általában igyekszünk kedvesnek, szeretetre méltónak mutatni magunkat, még azon az áron is, hogy feláldozzuk a személyiségünket.” – teszi hozzá a pszichológus.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top