nlc.hu
Szex
A jógától jobb lesz a szex!

A jógától jobb lesz a szex!

Ha úgy érzed, megfojt a feszültség, és az ágyra már csak az alvás színtereként vagy képes tekinteni, segít a jóga - erre az eredményre jutott több, nemrég elvégzett felmérés is. Az évezredes indiai életmód-rendszer, úgy tűnik, a férfiak gondjait is képes megoldani.

 

Egy amerikai tanulmány, amelynek eredményeit a Journal of Sexual Medicine című, szexuális egészséggel foglalkozó szaklapban tették közzé, úgy találta: azok a szexuális problémákkal küzdő nők, akik a jógát választották rendszeres sportként, később komoly javulásról számoltak be, mind a nemi vágy és izgalom, mind pedig az átélt orgazmusok terén. A kutatók úgy vélik, hogy a jógában jelen levő tudatosság – amikor a jógázók a jelen pillanatot igyekeznek minél teljesebben megélni – különösen sokat segíthet az ágybeli problémákon. Ám nem mellékes az sem, hogy a jógagyakorlatok a testet is formában tartják.

A szaklap cikke egy 2007-es indiai vizsgálatra is hivatkozik: ebben 68 korai magömlésre panaszkodó indiai férfinak kínálták fel egyfelől a jógagyakorlatokat, másfelől pedig a gyógyszeres terápiát. A naponta egy órát jógázó férfiak a gyógyszerrel kezeltekhez hasonlóan komoly javulásról számoltak be, és a hatás orvosilag is igazolható volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top