Szex

Miért fáj a nőnek, ha a férfi szexfilmet néz?

A nők jó része iszonyodik a gondolattól, hogy párja szexfilmet, pornót néz. Amikor szembesülnek a ténnyel, összeomlanak, míg a teremtés koronái időmúlatásnak, szórakozásnak vélik a videós vagy internetes "kukkolást".

Szociológiai felmérések szerint a nagykorú lakosság kilencvenöt százaléka látott már olyan filmet, amelyben nyílt színi szerelmeskedés zajlott. Szexfilmet, pornót azonban ennél kevesebben, a felnőtt lakosság hetven százaléka tekintett meg. Az efféle filmek miatt rendszeresen képernyő előtt ülők száma természetesen ennél jóval alacsonyabb, zömmel férfiakból áll, ami a feleségeket, barátnőket bizony zavarja.

Miért fáj a nőnek, ha a férfi szexfilmet néz?

Ölelés és önbecsülés

„A nő, a női lélek különös. Szüksége van a biztonságra, a testi-lelki ölelésre, az önbecsülésre. A pornófilm ezeket vagy ezekből vehet el. Gondoljunk bele, egy nő, legyen az bármilyen korú, élete során állandóan más nőkhöz hasonlítgatja magát, hogy növelje az önbecsülését. Amikor viszont a párja szexfilmet néz, megretten. Szorong, fél, hogy az imádott férfi a képernyőn szereplő pornósztárhoz fogja hasonlítani, és már a gondolat ront az önbecsülésén. A fiatal, a középkorú és az idős nő elemi vágya, hogy a párjának ő legyen a legszebb, a legfontosabb. S mivel ezért mindent megtesz, nem örül, megbántódik, veszekedést produkál, mert irritálja, hogy a férfi ennek ellenére mégis más nőket nézeget, gyakorlatilag mással tölti az idejét” – mondja dr. Pándy Mária szexuálpszichológus.


Miért fáj a nőnek, ha a férfi szexfilmet néz?Biztonság és félelem

A biztonság fontos – ha ez elvész, megjelenik a félelem. Állítólag a szexfilmektől is lehet félni. Miért is? „Tapasztalataim szerint sok nő fél attól, hogy egy túlzottan erotikus, szex- vagy pornófilm megtekintése után a párja a látottakat követeli majd. A nők nem akarnak a saját ágyukban pornószínésznők lenni. Elutasítanak bizonyos mozdulatokat, pózokat, miközben tudják, a szexuális élet nem történhet állandóan egy megszokott koreográfia szerint. A nő párjával kapcsolatban meglévő biztonságérzetét rontja, hogy ma már a szex, az aktus pénzért bárhol megvásárolható. Sokan azt gondolják, az ilyen filmek kilengésre sarkallják a párjukat, aki komolyan elhiszi, a látottakat a valóságban is megkaphatja.”
Azt tartják, a nő alapvetően kíváncsibb, mint a férfi. A pornó nézése valamiféle kíváncsiság kielégítése, annak vizslatása, mások hogyan csinálják a szexet. Erre pedig inkább a férfiak a kíváncsibbak. A szexuálpszichológus szerint azért, mert a gyengébb nem szemérmesebb. „A nő szemérme tiltja, hogy másokat kukkoljon, még akkor is, ha csupán egy filmről van szó, ha nem valódi kukkolás. És féltik a gyerekeiket is, hogy meglátják a papát, rájönnek, mivel szórakozik, és majd utánozni fogják.”


Megalkuvás és közösség

Azok a nők, akik szexuálisan minden megkapnak otthon, vagyis kielégítettek, biztonságban érzik magukat, és jó a kapcsolatuk minden tekintetben, másként viszonyulnak ehhez a kérdéshez. „Akadnak, akik nem aggódnak, nem undorodnak, elnézőek és türelmesek a párjukkal. Jobban vagy jól tolerálják a filmfüggőséget is. Ennek két módja van. Az egyik kicsit megalkuvásízű, de végül is arról szól, hogy a feleség beletörődik abba, hogy az ura időről időre megnéz egy ilyen filmet, és úgy viselkedik, mintha mi sem történt volna, mintha nem tudna róla. Nem kérdezi meg szerelmeskedés közben, hogy ugye, drágám, ezt a mozdulatot a pornószínésztől lested el. Nem beszél erről, és nem kérdez. A másik csoport – mert azért valljuk be, a nők egy része is kíváncsi egy-egy ilyen filmre – közösséget vállal, és néha megnéz a párjával egy szolidabb szexfilmet. A nők egy része lázba jön, és van eset, amikor épp így rendeződik egy rossz kapcsolat, egy korábban szürke szexuális élet” – véli dr. Pándy Mária. Hogy mi a helyes, mi a jó, a követendő, azt mindenki maga dönti el, hiszen egyén- és párfüggő. Az viszont tény, hogy két egészséges, egymást becsülő és szerető ember között nem ez a dopping, a „nézzek pornót, vagy ne” kérdése föl sem merül.  

 

 Tippek
• Ha a párod szexfilmet néz, ne vond felelősségre, ne veszekedj.

• Egy nyugodt pillanatban merd megbeszélni társaddal, miért fontos számára a pornó.

• Ne szorongj amiatt, hogy a szexfilm „elrabolja” a férjedet. A legtöbb férfi életében ez átmeneti időszak.

• Ha a szemérmed engedi, nézzetek meg közösen egy filmet.

• A gyermekeid előtt soha ne beszélj arról, hogy az apjuk pornót néz.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top