Szex

Ha nincs szex, nem is lesz…

Stresszes vagy? Sok a feladatod, olyannyira, hogy már nem is jut energiád a szexre? Német kutatók azt tanácsolják, mindenképp szánj időt a gyengédségre!

Nem új megfigyelés, hogy a szex csökkenti a stresszt, illetve, hogy a szex hiánya feszültté tesz. Egy német kutatócsoport azonban azt állítja, hogy a frusztráció veszélyesebb dolog, mint azt korábban gondolták: a szexhiány a munkamánia és a még ritkább szeretkezés lefelé tartó spiráljába sodorhatja a párokat.

Ragnar Beer, a Göttingeni Egyetem kutatója körülbelül 32000 férfi és nő bevonásával készítette el vizsgálatát, amely arra az eredményre jutott, hogy minél kevesebb a szex valakinek az életében, annál több munkát vállal – valahol ugyanis le kell vezetnie az energiáit.

A vizsgálat eredményei szerint azoknak a férfiaknak, akik csak hetente egyszer szeretkeznek, a 36 százaléka, míg a nőknek 35 százaléka vállal pluszmunkát kompenzációképpen. Ha a pár már egyáltalán nem él nemi életet, a férfiak 45 százaléka, míg a nők 46 százaléka keres más tevékenységet, amivel lefoglalja magát.

És ami még rosszabbá teszi a helyzetet: ezek a plusz elfoglaltságok lekötik azt az időt, ami a szexé lehetne – egy klub elnöki tisztéről, vagy egy másodállásról ugyanis nem olyan könnyű lemondani, ha az illető mégis inkább a magánéletét tenné rendbe. A frusztráció pedig szép csendben, fel sem ismerve, egyre feszültebbé teszi az érintetteket. Magyarán: ha valaki nem szán időt a szexre, egyre kevesebben lesz része belőle.

A vizsgálat arra is fényt derített, hogy a hetente kétszer szeretkezők nemigen vállalnak pluszmunkát, vagy egyéb elfoglaltságokat: csak 5 százalékuknak van igénye ilyesmire. A kutató szerint az üzenet világos: „a pároknak komolyan oda kell figyelniük a szexuális életükre, mielőtt még túl késő lenne”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top