Szex

Valami hiányzik a házasságomból…

Nyugalom költözött az életükbe: nem kell többé izgulniuk, mindenük megvan. Annáék talán a világ legboldogabb házaspárjának tűnnek a kívülállóknak, de az asszonynak hiányzik valami…

Kedves Elvira!

Húsz éve házasodtunk össze a férjemmel, negyven- és negyvenkét esztendősek vagyunk. Két gyerekünk született, egy fiú és egy lány. Mára összecsiszolódtunk, volt jóban és rosszban is részünk. Átlagos anyagi körülmények között élünk, nincsenek nehézségeink… Kicsit mégis elakadtam most. Minden alkalommal, amikor próbálom magamnak és a férjemnek megfogalmazni, mi a bajom, kimondva eltörpülnek a problémák. Mégis, amikor magam maradok velük, rágnak, óriássá nőnek megint.

Az életünkben mindig fontos szerepe volt a szexnek. Sokat költözködtünk, építkeztünk, de a legnehezebb időszakban is összebújtunk, egymásba gubancolódva aludtunk el. A gyerekeink úgy nőttek fel, hogy anya és apa csókolózik, ölelgeti egymást. Ám nem tudnám megmondani, mióta, valamiféle hiányt érzek. Azt nem tudnám konkrétan megfogalmazni, milyen hiány ez, ha egyáltalán az… Néha olyan érzésem van, mintha a férjem a testvérem volna, akivel együtt élek. Ez úgy négy-öt éve tart, nagyjából amióta nyugalom érkezett az életünkbe. Ugye, az ember lánya a testvérét meg nem kívánja szexuálisan… A férjem fájlalja is, hogy ritkultak is az együttléteink. Nem is értem, mi a bajom, mert amikor elkezdjük, vagy benne vagyunk, már minden jó. Csak hiányzik az a szikra, amely korábban beindított.

Valami hiányzik a házasságomból…

Segítenek a közös programok, ha társaságban vagyunk, és látom, hallom másokkal beszélni. Még mindig vonz mint férfi. Szeretem a humorát, a szerénységét. Néha arra gondolok, túl nyugodt most az életünk, talán kevés inger ér. Az is lehet, hogy butaságokat beszélek, és egyszerűen csak utolért minket a megszokás… Mindenesetre nagyon várom a válaszát, egy irányt, valamiféle útmutatót.

Tisztelettel:
Anett

Te is kérdezhetsz az ismert szexológustól. Dr. Lux Elvirának a www.luxelvira.hu oldalon írhatsz levelet!

 

Kedves Anett!

Azt hiszem, én tudom, mi a baja… Bár könnyen lehet, hogy tévedek. Azt hiszem, hogy nem elégül ki a szexuális életükben – ez könnyen állhat a hátterében annak, amit leírt. Az is előfordulhat, hogy még soha nem is volt orgazmusa, azért nem tudja, mi hiányzik, hiszen azt sem tudja, hogy mi az. Ha egyébként minden stimmel, mi más lehet az ok? Szerintem ez nem túl nehéz rejtvény, de fenntartom a tévedés jogát! Gondolja végig, hátha mégis igazam van…

Üdvözlettel:
Lux Elvira

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top