Szex

10 jó ok: miért jó egyedül?

Ha elkeserít a tudat, hogy még mindig nem találtál magadnak egy jóravaló férfiembert, ideje megismerned a szólóélet napos oldalát, amit a párkapcsolatban élők bizony gyakran visszasírnak. Megmutatjuk, hogyan hozd ki a legtöbbet életed szabadúszókorszakából.

Hónapok óta húzod az igát egyedül, és fogalmad sincs, mit kezdj magaddal? Az egyedülálló címet égető bélyegnek érzed, és kicsit sem vagy boldog a bőrödben? Kezded azt hinni, hogy körülötted mindenki megtalálja a neki való társat, csak te vagy valamiféle csodabogár, netán piszkosul válogatós? Már-már az is szöget üt a fejedbe, hogy az életed pasi nélkül fabatkát sem ér, úgyhogy mindegy, ki fia-borja, csak legyen? Ha ehhez hasonló gondolatok gyötörnek, van néhány ellenérvünk számodra.

Jelenleg párkapcsolatban élő hölgyek tapasztalatai alapján szedtük össze a szinglilét előnyeit, hogy míg keresgéled az igazit, ne csupán átvészeld, hanem hozd ki a legtöbbet életed szabadúszó-időszakából.

1. Van időd magadra

Ez volt az a bűvös mondat, amelyet a legtöbb hölgy kapásból rávágott „miért jó egyedül?” kérdésünkre. A 32 éves Éva találóan meg is indokolja, pontosan mire gondol: „Amikor még egyedül éltem, munka után képes voltam órákon át ejtőzni a fürdőkádban, magazinokat nézegetni, próbálgatni a ruháimat, vagy bámulni a sorozatokat. Tudom, hogy ezek egyike sem nevezhető éppen hasznos időtöltésnek, de számomra kikapcsolódást jelentettek. Bár most már inkább töltöm az időmet a férjemmel, néha bizony hiányoznak a régi magányos, semmittevős esték.

10 jó ok: Miért jó egyedül?

 

2. Viszlát, féltékenység!

Amikor egyedülálló voltam, nem kellett órákig magyaráznom, pontosan kivel és hova megyek. A buliban bárkivel táncolhattam vagy beszélgethettem, senkit nem érdekelt, bezzeg most! Csak legyen a közelben a barátom egyik ismerőse, máris elindul a pletykaáradat” – meséli Ildikó, és véleményével közel sincs egyedül, sokan ugyanis szívesen búcsút intenének párjuk féltékenységének, főleg, ha az teljesen alaptalan. „A facér élet legnagyobb előnye, hogy nem kell féltékeny megjegyzéseket hallgatnod, ha véletlenül szemet vet rád az egyik kollégád, vagy felhív a volt pasid egy baráti beszélgetés erejéig” (Nóri, 25).

3. Ég veled, bűntudat!

Ha az ember lánya egymagában tengeti napjait, nem csupán a kellemetlen féltékenységnek inthet búcsút. A 20 éves Niki így vall erről: „A szingliség legnagyobb előnye, hogy ha egyéjszakás kalandra kerül a sor, másnap nincsenek olyan gondolataid, hogy »te jó ég, mit tettem«! Na és persze nincs lelkiismeret-furdalás sem.”

Ha túl sok az időd:

• Tölts több időt a családoddal, szeretteiddel!
• Járj el szórakozni a barátaiddal!
• Keresd fel rég nem látott kedves ismerőseidet!
• Valósítsd meg régi terveidet!
• Hódolj újra egykori hobbidnak!
• Kezdj el sportolni!
• Végezz el egy tanfolyamot!
• Tanulj meg egy nyelvet!
• Újítsd fel otthonod!
• Vesd bele magad a munkádba!
• Ne sajnáld az időt magadra!

4. Van időd a barátnőidre

Éva többek között a baráti kapcsolatok sajnálatos elhalványodására is felhívta a figyelmet: „Mielőtt megismerkedtem a férjemmel, a szintén szingli barátnőimmel hetente tartottunk csajos bulikat, amik felejthetetlenek számomra! Aztán lassan mindegyikünk megtalálta a párját, és megváltozott a fontossági sorrend. Bár megfogadtuk, hogy a banda marad a régi, a közös találkozások egyre csak fogyatkoztak. Bármennyire igyekszik is az ember, tartós kapcsolat mellett kevesebb idő jut a barátokra.

5. Tudsz valami újat tanulni

Réka (27) számára ez jelentette a facérélet legnagyobb pozitívumát, amely ráadásul átsegítette élete egy nehéz időszakán: „Amikor a volt párom közölte, hogy vége, nagyon kiborultam. Aztán a családom rávett, hogy kezdjek bele valami újba, mondván, jót fog tenni a változás. Elvégeztem egy természetgyógyász-képzést, ami régi álmom volt, utána pedig megtanultam végre rendesen angolul. A természetgyógyászat ma is az életem fontos része, a nyelvtudás révén pedig sokkal jobb állásra tettem szert.”

10 jó ok: Miért jó egyedül?

 

6. Koncentrálhatsz a karrieredre

Közel sem Réka az egyetlen nő, aki csalódása után egyedülállóként hasznos és termékeny munkába fogott: „Amikor elváltam az első férjemtől, nagyon elkeseredett és árva voltam, fogalmam sem volt, mihez kezdhetnék egyedül. Aztán valahogy a munkába temetkeztem, és megtaláltam önmagam. Nem voltak könnyű évek, de megérte. Hogy a sok szenvedés mellett mi volt az egyedülálló-korszakom egyetlen előnye, sikere? A saját vállalkozásom, ami azóta is szépen jövedelmez, sőt tartósabbnak is bizonyult, mint anno a házasságom” – meséli a 46 éves Zsuzsanna.

7. Magadnak oszthatod be az időd

Nóri azt is kiemelte, hogy nem érti, hogyan, de egyedülállóként mindig mindenre bőven jutott ideje, a munka, a szórakozás és a pihenés is jól megfért egymás mellett az életében. „Nem így van ez most! Sokat vagyok együtt a párommal, Zolival, és ez jól is van így. Viszont ennek az az ára, hogy a munkámban gyakran »elhavazok«, a pihenésre pedig mind kevesebb időm jut. De nem panaszkodom, így is megéri.”

8. Senki nem falja fel a kaját a hűtőből

10 jó ok: Miért jó egyedül?Anita megközelítése is megfontolandó: „Nagyon fájt, amikor két évvel ezelőtt az akkori barátom szakított velem, és se szó, se beszéd elköltözött a közös albérletünkből. Emlékszem, a bátyám azzal próbált vigasztalni, hogy nézzem a dolog jó oldalát. Nem kell takarítanom rá, se mosnom a koszos ruháit, és még a kaja sem fogy el olyan hamar a hűtőből.”

9. Senki nem dörgöli az orrod alá, mennyi pénzt költesz magadra

Kornélia (34) a teljes függetlenséget emelte ki. Amikor megtudta, hogy a párja, Miki megcsalja, azonnal kiadta az útját. Hogy elterelje a gondolatait, és elüsse a felesleges időt, városjárós-vásárlós túrára indult, és persze hatalmas szatyrokkal tért haza. „A legjobb az egészben az volt, hogy otthon senki nem vágta a fejemhez: »Már megint minek ennyi gönc?« Őszintén szólva: cseppet sem bántam. Valahogy ekkor tudatosult bennem először igazán, hogy tényleg szabad vagyok.”

10. Nem őrjít meg az ostoba szokásaival

Hogy miért jó pasi nélkül élni? Sehol egy elszórt alsógatya, sehol egy páratlan zokni, és csodák csodájára még a WC-deszka is a helyén van. Nem kell egyfolytában utána pakolni és mosogatni, nem kell maximumhangerőn hallgatni a focimeccset, és még sorolhatnám” – mondja Anita, és véleményével nehéz lenne vitatkozni, de aztán halkan hozzáteszi: „Azért ezek néha egy kicsit hiányoznak is.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top