Szex

Elégedettek a spanyol szeretők

A spanyolok több mint 80 százaléka elégedett a szexuális életével - ez derül ki a helyi egészségügyi minisztérium nemrég elvégzett felméréséből.

Spanyolország egészségügyi minisztériuma nemrég készítette el az első olyan, egész országra kiterjedő kutatást, amelynek tárgya a szex. Több mint 10 000, 16 éven felüli férfit és nőt kérdeztek szexuális szokásaikról. Az eredmény: a válaszadók több mint 80 százaléka elégedett a szexuális életével: a férfiak 88 százaléka, míg a nők 84 százaléka állította, hogy nincs problémája ezen a téren, bár a férfiak sokszor elismerték, hogy nem lenne ellenükre a gyakoribb szeretkezés.

A férfiak 77 százaléka állította, hogy a szex nagyon, vagy meglehetősen fontos a személyes fejlődésük szempontjából – különösen a 25 és 54 év közötti korosztályban volt jellemző ez a válasz. A nők 62 százaléka adta ugyanezt a választ, míg a megkérdezettek több mint 80 százaléka szerint a szex a lelki egyensúly szempontjából fontos.

A szeretkezés leggyakoribb okaként a szerelmet jelölte meg a nők 45,5, és a férfiak 32 százaléka. Az erősebb nem 72 százaléka, míg a hölgyek 68 százaléka tájékozottnak tartja magát szexuális kérdésekben, bár az összes megkérdezett fele elismerte, hogy a fogamzásgátlás témájában nem ártana több ismeretre szert tenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top