Szex

A vágy 7 ellensége

Ha már az idejét sem tudod, mikor szeretkeztetek legutóbb a kedveseddel, változtass: először is, nézz utána, mi öli meg a vágyaitokat. Íme a 7 fő gyanúsított.

1. Stressz: a munkahelyi nehézségek, a pénzügyi problémák, a családi gondok és a rossz étkezési szokásokkal tarkított, zaklatott élet rányomja a bélyegét a szexuális életre.

2. A kapcsolat problémái: ha szeretnéd visszaszerezni az egykori gyengédséget, mindenképp meg kell oldani a kapcsolati gondjaitokat. Igyekezzetek őszintén beszélni arról, ami zavar titeket, és döntsetek együtt a változásról.

3. Alkohol: egy pohár akár afrodiziákumként is beválhat, de ennél több inkább lelomboz.

4. Alváshiány: ha folyamatosan fáradt vagy, és azonnal álomba merülsz, amikor a párnához ér a fejed, aligha fog a szexen járni az eszed. Néhány napig igyekezz időben lefeküdni, és figyelj oda, hogy a napok nagy részében kipihend magad.

5. Gyógyszerek: számos gyógyszer ismert mellékhatása a libidó csökkenése. Ilyen orvosságok például egyes antidepresszánsok, antihisztaminok, fogamzásgátlók, stb. Ha erre gyanakszol, ne hagyd abba a gyógyszerszedést, de kérj az orvosodtól másik orvosságot.

6. Testkép: ha nem érzed magad elég szexisnek, és nincs önbizalmad, az az ágybeli teljesítményeden is meglátszik. Igyekezz elfogadni önmagad!

7. Elhízás: az elhízás általában közvetlen kapcsolatban áll a libidó csökkenésével, részben az önbizalomhiány miatt, részben pedig azért, mert a súlyfelesleg valóban lassítja a vér áramlását a nemi szervekbe. A megoldás: egészséges étrend és némi mozgás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top