Szex

Tanácstalan tini: Nincs orgazmusom!

14 éves vagyok, már többször próbálkoztam önkielégítéssel, de eddig mindegyik kudarcba fulladt. Teljesen elment a kedvem az egésztől. Pedig van párom, biztos a kapcsolatunk, és már többet is szeretnék tőle...

Kedves Lux Elvira!

Most egy 14 – nemsokára 15 – éves lány fordul magához segítségért. Már többször is próbálkoztam önkielégítéssel, de eddig mindegyik kudarcba fulladt. Körülbelül 10-15 alkalomról van szó, amikor egyedül voltam itthon. Eljutottam az „izgalom” érzéséig, de aztán úgy 10 perc múlva mintha megakadnék ugyanannak az érzésnek az érzésénél. Vagy hát hogyan is mondjam… Remélem, hogy érti! Nagyon szeretném, ha végre tovább jutnék.

Tanácstalan tini: Nincs orgazmusom!

Vajon velem van a baj? Vagy valami mással? Ha igen, akkor mi lehet a probléma? Teljesen elvették ezek a sikertelen próbálkozások a kedvemet az egésztől. Pedig van párom, biztos a kapcsolatunk, és már többet is szeretnék tőle… Ám félek, hogy vele is eredménytelen lesz minden, ezért mielőtt vele megtörténne, egyedül szeretném felfedezni a „dolgokat”. Remélem, érti. 🙂

Nagyon szépen köszönöm a segítségét!
Márti

 

Te is kérdezhetsz az ismert szexológustól! Dr. Lux Elvirának a www.luxelvira.hu oldalon írhatsz levelet.

Kedves Márti!

Mindent értek, kislány, csak azt nem, miért akar ilyen korán nemi életet élni, akár „önkiszolgáló” módon, akár partnerrel. Még igazán ráérne. A gyümölcs is csak akkor hull le a fáról, ha már megérett. A partnerével is tanácsosabb lenne először ismerkedni, sétálni, barátkozni és hasonlók, míg a szex nem sürgős. Ha a párja számára lenne az, és szereti magát, akkor várjon türelmesen, mert könnyen lehet, hogy még valóban „savanyú a szőlő”. Most én kérdezem, hogy érti-e.

Arról nem írt, hogy az önkielégítés, amire annyira vágyik – vagy inkább vágyott a kudarcok előtt –, hogyan történt. Remélem, még szűz, és nem a hüvelyét ingerli! Ha ugyanis a csikló ingerlésével próbálkozna, akkor miért ne sikerülhetne? Legfeljebb azért, mert a lelke mélyén nagyon is jól tudja, hogy ilyen kislánynak még nem a szexualitást kellene tanulnia és gyakorolnia, hanem a leckéit. Ez okozhat bűntudatot, ami viszont gátolhatja az orgazmust, azaz a végkifejletet. 

Egy percig se higgye, hogy a páros együttlét azonos az „önkiszolgáló” módszerrel. Az aktus során sokkal nehezebben jön létre a kielégülés, mint a csikló izgatásakor. Ilyen a női nemi szerv idegi berendezése.

Vajon a mamája mit szólna, ha tudná kislánya titkos vágyait? Ugye tudja, mit mondana… Ne türelmetlenkedjen, igazán ráér még. Nem szégyen az, ha valaki 14 évesen nem érett nő. Miért is lenne az?

Üdvözlettel:
Lux Elvira

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top