Szex

15 dolog, amitől a pasid falra mászik

Olyan tipikus női szokásokat gyűjtöttünk, amelyeket a férfinépség nem nagyon szokott díjazni. Másképp mondva: olyanokat, amiktől föláll a szőr a hátán, elveszti az amúgy is csekélyre szabott türelmét, aztán kiakad, mint a kakukkos óra.

Felemás zokni, szerteszét hagyott ruhák, felhajtva felejtett vécédeszka, durva káromkodás, malac viccek, hímsovinizmus, makacs férfiúi büszkeség. Na, most nem ezekről lesz szó. Gondolom, egyiket sem kell bemutatni, néhány tipikus dolog csupán, amivel az erősebbik nem néha bizony az őrületbe kerget bennünket. De vajon mi a helyzet a másik oldalon? Melyek azok a tipikus női szokások, gyakorlatok, jellegzetességek, amiktől a férfiember legszívesebben kifutna a világból? Utánajártunk.

 

1. Hiszti

A megkérdezett pasik kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy nincs annál idegesítőbb, mint mikor a szeretett hölgy felesleges veszekedésbe, nyafogásba, sírásba, hisztizésbe kezd. Persze más kérdés, hogy szerintük mi számít feleslegesnek. 

„Ha – mondjuk – az lenne a probléma, hogy elfelejtettem a születésnapját, vagy egy éve nem vittem sehova, akkor jogos a hiszti. Ha viszont minden apróságnak sírás a vége, azt elég nehezen viselem” (Isti, 28).

15 dolog, amitől a pasid falra mászik

2. Negatív önértékelés

„Hatalmas a fenekem ebben a nadrágban, nem gondolod, drágám?” Ha sokat hangoztatsz ilyesmiket, esélyes, hogy előbb-utóbb egy nem várt „igen, valóban” válasszal találod szembe magad. A férfiak ugyanis utálják, ha párjuk becsmérli, alulértékeli önmagát. Sokkal jobban díjazzák, ha szívük hölgyéről sugárzik, hogy jól érzi magát a bőrében.  

3. Kényeskedés

„Képtelen lennék egy olyan nővel együtt lenni, aki minden percben a műkörme miatt idegeskedik, vagy azon aggódik, hogy elrontja a haját a szél. Jobban kedvelem a spontán, természetes, belevaló lányokat” – meséli Laci, és elhiheted, ezzel nincs egyedül.

4. Butaság

A régi közmondás szerint az asszonynak csak annyi esze legyen, hogy ha esik az eső, álljon az eresz alá. Valljuk be, ez azért erős túlzás, amit az is bizonyít, hogy a férfiak nagy részét igenis zavarja, ha nem tud öt értelmes mondatot váltani partnerével.

„Engem leginkább az bosszant, amikor egy nő folyamatosan ostobaságokat kérdez. Fél óra után bizony fárasztó tud lenni a beszélgetés” (Péter, 34).

15 dolog, amitől a pasid falra mászik

5. Duzzogás

Mi a bajod?” „Semmi.” Ez az a nyúlfarknyi mondat, amitől a pasik legszívesebben két kézzel kaparnák a falat. Valószínűleg felfoghatatlan számukra, hogy ha a nőnemű egyednek láthatóan problémája van, miért nem tudja kerek perec megmondani. Na, vajon miért? A nőnemű egyed furfangosabb annál, és jól tudja, hogy egy spontán kitálalást a férfiember – főleg az alkalmi süket fajta – gyakran hajlamos elengedni a füle mellett. Ellenben a duzzogást általában figyelem és körüludvarlás követi, ami az esetek többségében sokkal célravezetőbb. Hölgyeim, azért csak ne tessék túlzásba vinni a dolgot, az ellenkező nem ugyanis hamar ráunhat a sértődékeny nőszemélyre.

6. Vásárlás

A pasik többsége, még ha nem is vallja be, természetesnek veszi, és alapvetően elvárja, hogy partnere jól nézzen ki, csinosan öltözzön, mutasson mellette, és megjelenésében azért időről időre tudjon valami újjal előrukkolni. Azonban azzal, hogy ezt hogyan is csinálja, legtöbbjük nem kíván foglalkozni. Így a vásárlással járó tortúrát is legszívesebben elkerülik, de végtére is többek között ezért vannak a barátnők. Nem beszélve arról, hogy akad kivétel: „Én magam is szeretek öltözködni, ezért a barátnőimet és a lány barátaimat is szívesen elkísérem vásárolni. Úgy gondolom, mindig jól jön egy ellenkező nemű kritikus, aki reálisan képes ítélni a próbafülke előtt” (Lali, 24).

7. Késés

„Számomra fontos a pontosság. Ha egy lány már az első randiról nyomós ok nélkül húsz percet késik, mit várhatok tőle a továbbiakban?” – kérdezi János, aki szerint az is bosszantó, amikor egy pár azért késik el valahonnan, mert a nő ötször átöltözik. El kell ismernünk, ebben van némi igazság.

8. Féltékenység

15 dolog, amitől a pasid falra mászikHa van valami, amivel könnyű őrületbe hajszolni hímnemű társainkat, az az állandó és alaptalan féltékenykedés. „Hagytam már faképnél szép, értelmes nőt azért, mert őrült módon féltékeny volt, és azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül” – mondja Lali. Majd folytatja: „A legdurvább az volt, amikor a cuccaim között kutatott, és titokban kémkedett utánam. Nincs az a férfi, aki ezt szó nélkül eltűri. A féltékenység és a bizalom hiánya megöli még a legjobb kapcsolatot is.”

9. Póráz

Hasonlóan reagálhat a kedvesed az állandó számonkérésre, hívogatásra, korlátok közé szorításra, vagyis arra, ha túl rövidre szabod azt a bizonyos pórázt. Ha a partnered csak félve meri elmondani, hogy munka után sörözni volt a kollégáival, vagy hogy a sarki vegyesboltban összefutott az exével, érdemes átgondolni a dolgot. Akit ugyanis kalitkába zárnak, előbb-utóbb kíméletlenül szabadulni akar.

10. Anyósfaktor

A férfiak általában nagyon allergiásak arra, ha rosszat mondanak az édesanyjukra, még akkor is, ha jól tudják: a vád bizony jogos, és a hölgy vérbeli hárpia. Szerencsére a szabály nem túl bonyolult. Ha partnered fennhangon szidja is saját édesanyját, attól neked még nem szabad. Inkább csitítgasd, aztán panaszkodj a barátnőidnek.   

11. Gyerekként kezelés

Ha már az anyáknál tartunk, a pasiknak rendszerint bőven elég belőle egy. Ki nem állhatják, ha a kedvesük anyáskodik felettük, és gyerekként kezeli őket, legalábbis egy bizonyos szinten túl. „Azzal semmi gond, ha a barátnőm kikészíti a ruhámat, vagy csinál nekem reggelit, de ha mindenben helyettem akarna dönteni, és megpróbálna beszabályozni, nehezen tudnám férfinak érezni magam a kapcsolatban” (Péter, 34).

12. Pletyka

Isti szerint nincs kiábrándítóbb a rosszindulatú nőknél, akik sugdolózva nevetgélnek mások problémáin. „Általában a kolléganőimet is rendreutasítom, ha azt látom, hogy munka helyett éppen egy pletykaparti kellős közepén tartanak. Persze mi, férfiak is megbeszéljük a dolgainkat, és szeretjük a friss információt, de ez messze áll a gonosz kibeszéléstől.”

13. Technikai analfabetizmus

„Egy darabig aranyos lehet, hogy a barátnőd tőled kér műszaki segítséget, de amikor minden adandó alkalommal lefagyasztja a számítógéped, vagy képtelen egyedül elindítani a DVD-lejátszót, már nem annyira mókás a dolog” (Laci, 29).

Nos, szerintünk ez azért nem olyan eget verő probléma, főleg, mert a hímneműek tábora legalább ilyenkor érezheti, milyen nagy szükségünk van rá.

14. A másik pasi

Hasonlóan hozzánk, nőkhöz, a férfiak sem szeretik a konkurenciát. Mélyen sértve érzik magukat, ha a párjuk áradozni kezd egy másik úriemberről, legyen az potenciális ellenjelölt vagy éppen a világ másik végén élő filmsztár. Ilyenkor jön aztán a kisfiús duzzogás, de aggodalomra semmi ok, egy kis kedveskedéssel könnyen orvosolható a dolog. 

15 dolog, amitől a pasid falra mászik

15. Leszólás

„Már megint mit rontottál el?” „Több baj van veled, mint amennyi a hasznod.” „Ez mind a teljesítményed?” „Egyáltalán értesz te valamihez?” Ha szeretnéd mihamarabb elüldözni az aktuális úriembert, ilyen és ezekhez hasonló kijelentések segítségével nem lesz nehéz dolgod. Ellenkező esetben viszont ideje lenne átgondolni, hogy is néz ki az a kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapuló párkapcsolat.

Ha úgy érzed, a felsorolt, a férfiak által rossznak ítélt szokások jelentős részét aktívan gyakorlod, igyekezz némiképp visszafogni magad, és csínján bánni velük, vagy legalább próbáld meg kompenzálni a dolgot. Segítségképpen itt van néhány bűvös mondat, amiért viszont minden férfi egyértelműen hálás:

„Ugye tudod, hogy nagy mázlim van veled?”

„Elképesztő, hogy mindenben annyival jobb vagy, mint az exem.”

„Nekem mindegy, kedves, legyen, ahogy akarod, elvégre te vagy a férfi.”

„Mondd csak, szívem, mégis hol lehet ilyen formás alsógatyát kapni?”

„Ezt az elemi ösztönös férfiasságot tanítják valahol?”

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top