Szex

A szex a szívet is védi!

Egy új kutatás szerint azokat a férfiakat, akik hetente kétszer szeretkeznek, 45 százalékkal kevésbé fenyegeti a szívroham, mint azokat, akik havonta egyszer, vagy még ennyiszer sem hódolnak a testi örömöknek.

A több mint 1000 férfi bevonásával elvégzett vizsgálat szerint a rendszeres szex a szívet is védi. A 40  és 70 év közötti férfiakat hosszú távon, 16 évig követték, feljegyezve szexuális szokásaikat, és megvizsgálva egészségi állapotukat.

Az eredmények szerint azokat a férfiakat, akik hetente kétszer szeretkeztek, sokkal kevésbé fenyegeti az infarktus veszélye, mint azokat, akik csak havonta egyszer, vagy még ritkábban bújtak ágyba kedvesükkel. 

A kutatók szerint ez az egészségvédő hatás a szex testre gyakorolt fizikai és érzelmi hatásának egyaránt betudható. Ráadásul, aki kedvet érez magában a heti kétszeri szeretkezéshez, általában egészségesebb életet él. Ám azt is megálapították, hogy a szex jelentette fizikai terhelés közvetlenül is védi a szívet, de a rendszeres szeretkezést lehetővé tevő intim kapcsolat támogató, és egészségvédő hatása sem elhanyagolható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top