Szex

Bonyolult dolog a női vágy…

Egyesek számára talán nem lesz nagy meglepetés, de a nők és férfiak között komoly különbségek vannak, ha a szexre kerül a sor...

Kanadai kutatók több mint 40 év szexuális kutatásainak eredményeit összegezve arra jutottak, hogy míg a férfiak erekciója és vágyai kéz a kézben járnak, a női vágy és ennek fizikai megnyilvánulásai nem mindig következnek be egyszerre. A női test ugyanis akkor is mutathatja a szexuális izgalom fiziológiai jeleit, ha a nő egyáltalán nem érzi magát szexuálisan felizgatva.

Az elemzés 134, 1969 és 2007 között nyilvánosságra hozott kutatás eredményeit tekintette át, amelyekben több mint 2500 nő és 1900 férfi vett részt. A résztvevőket arra kérték, mondják el, hogyan érzik magukat bizonyos szexuálisan izgató helyzetekben, és a szexuális izgalom fizikai jeleit is mérték.

A férfiak agya és teste általában egy rugóra járt, míg a nőknél nem mindig volt meg ez a közvetlen kapcsolat az agy és a test között. A nők esetében például számos szexuális tárgyú kép növelte a nemi szervek vérellátását, ugyanakkor az illetők arról számoltak be, hogy egyáltalán nem érzik felizgatva magukat.

Egyes szakértők szerint ebben a nőkbe belenevelt bűntudat lehet a ludas, míg más szakértők evolúciós okokkal magyarázzák a jelenséget: a nőnek a lehető legéletképesebb utódok létrehozása érdekében válogatnia kell a partnerek között – lehet, hogy jobb, ha ezt hideg fejjel teszi, és nem követi vakon a teste reakcióit? Az agy ugyanis megbízhatóbban dönt arról, hogy a kiszemelt férfi a családdal marad-e, hogy megvédje őket a külvilágtól – ezen pedig az ősidőkben a család élete is múlhatott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top