Szex

A nő illata vonzza a férfiakat

Egy nemrég közzétett kutatás eredménye szerint azok a nők, akik magukra akarják vonni egy férfi figyelmét, jobb, ha egyáltalán nem viselnek parfümöt - természetes illatuk ugyanis sokkal vonzóbb, mint az illatszer.

A Floridai Állami Egyetem pszichológus kutatói, Saul L. Miller és Jon K.  Maner tanulmánya szerint a férfiak tesztoszteronszintjét erőteljesen befolyásolja a nők természetes illata. Ez különösen a női peteérés idején igaz, vagyis azokban a napokban, amikor a nők termékenyek.

A kutatásban résztvevő nők menstruációs ciklusuk különböző fázisaiban három éjszakán keresztül viselték ugyanazt a pólót. A férfi résztvevőkkel megszagoltatták ezeket a pólókat, valamint olyan ruhadarabokat is, amelyeket senki nem viselt még. A kísérlet előtt és után nyálmintát vettek tőlük, hogy ellenőrizzék a tesztoszteron-szintjüket.

A kutatók az éppen ovuláló nők pólóit szagolgató férfiak körében mérték a legmagasabb tesztoszteronszintet – magasabbat, mint a többi nő pólóját, illetve a vadonatúj pólókat megszaglászóknál. Ráadásul  a férfi résztvevők az épp ovuláló nők ruhadarabjainak illatát tartották a legkellemesebbnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top