Szex

Még a szótárban is tilos a szex!

Egy dél-kaliforniai iskola kitiltott egy szótárt az osztálytermek polcairól, mivel a szülők arra panaszkodtak, hogy a gyerekek itt néztek utána a szexuális értelmű szavaknak.

Az egyetemre készülő diákoknak szánt Merriam-Webster Dictionary-t azért tiltották be a kaliforniai Menifee egyik iskolájában, mert a szülők szerint a benne található szavak egy része nem volt megfelelő az általános iskolás gyerekek számára. Jelenleg egy tanárokból, valamint az iskola és a helyi közösség elöljáróiból álló bizottság tanulmányozza, hogy valóban nem lehet-e ezt a szótárt a 9-10 éves diákok kezébe adni. A szülőknél egyébként a szótárban valóban benne levő „orális szex” kifejezés volt az utolsó csepp a pohárban.

„Meglepett a hír, mivel általános és középiskolai szótáraink nyilvánvalóan nem tartalmaznak trágárságokat.” – mondta Meghan Lieberwirth, a szótárt kiadó cég képviselője. „Mi azokat a szavakat vesszük fel a szótárba, amelyeket az emberek használnak, és nyilvánvaló, hogy egy idősebb diákoknak szánt szótár több kifejezést tartalmaz.” – tette hozzá.

Egy kanadai szakértő szerint viszont elszomorító, hogy a szülők tiltással próbálják megvédeni gyermekeiket a szerintük nem nekik való dolgoktól. Penny Milton, a Kanadai Oktatási Szövetség nevű szervezet elnöke szerint inkább beszélgetni kellene a gyerekekkel az ilyen szavak jelentéséről, és őszintén válaszolni a kérdéseikre. A szakértő hozzátette, hogy a szóban forgó iskolában szerinte aligha van olyan gyerek, aki a botrány hatására még nem nyitotta ki a tiltott szótárt: „a gyerekek egyik legcsodálatosabb tulajdonsága a kíváncsiságuk – és semmi nem ébreszti fel jobban a kíváncsiságot, mint ha valamit megtiltanak” – tette hozzá a szakember.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top