Szex

Segítség, szadista szexfilmeket néz a férjem!

Nem akármilyen szexfilmeket néz a párom: ezekben a férfi abszolút fapofával veri – hol kézzel, hol bottal – a nő csupasz hátsóját. Némelyik felvétel borzasztóan durva, szadista beállítottságú.

Tisztelt Doktornő!

A problémám első pillantásra nem tűnhet egyedinek: az én párom is rendszeresen pornófilmeket néz, amit persze ő is igyekszik titokban tenni. Nem hajlandó beszélni sem róla – állítólag nem tudja, miért teszi ezt –, vagy mímelt felháborodással lezárja a vitát. Hónapok óta nincs szex közöttünk, bár régen nem okozott gondot a napi két-három együttlét sem. Ez ismerős lehet Önnek, ám azt gondolom, bizonyos tekintetben mégis speciális a problémám.

Ugyanis nem akármilyen szexfilmeket néz a párom! Olyanokat, amikben a férfi abszolút fapofával veri – hol kézzel, hol bottal – a nő csupasz fenekét. Némelyik felvétel borzasztóan durva, szadista beállítottságú.

Amikor végre hajlandó volt erről beszélni, akkor sem értett egyet azzal, hogy szerintem ez tönkreteszi a szexuális életünket. Úgy véli, túlságosan türelmetlen vagyok vele, pedig milyen sokat dolgozik, stresszes a munkája… Már próbáltam segítséget, tanácsot kérni a párom pszichiáter kollégájától, mintha a barátnőmről és a férjéről lenne szó, de azt üzente a „barátnőmnek”, hogy ne foglalkozzon vele, majd elmúlik. Kipróbáltam ezt a „módszert”, de csak rosszabbodott a helyzet. Sőt, részemről is.

Segítség, szadista szexfilmeket néz a férjem!

A kudarcok után már én is igyekszem kerülni még a beszélgetést is, és a kezdeményezéssel is felhagytam. Nem látom értelmét annak, hogy tovább erőltessem, hogy menjünk párterápiára. Ezt eddig is csak én javasoltam, a párom hülyeségnek tartja.

Már csak szeretném megérteni, miért van ilyen típusú pornóvideók nézésére szüksége, miért ez elégíti ki – ő állítólag nem tudja a választ. Sőt! Nem is élvezi, amikor nézi… Szóval engem is hülyének néz! És az orvoskollégái is csak kóklerek…

Bocsásson meg, ha túlságosan hosszúra sikeredett a levelem, remélem, tud nekem segítő választ írni.

Köszönettel a fáradozásáért: Zsuzsanna

 Te is kérdezhetsz az ismert szexológustól! Dr. Lux Elvirának
a www.luxelvira.hu oldalon írhatsz levelet.

Tisztelt Zsuzsanna!

Bizony súlyos, kóros szexuális eltévelyedésre vall, amit a férjéről ír. Készséggel elhiszem, hogy magyarázatot ő sem tud adni erre a szörnyűségre, de talán éppen ezért lenne szüksége szaksegítségre. Volt már ilyen páciensem, és bevallom, elég nehezen lehetett felderíteni a háttérben lévő okot mint késztetési formát – de sikerült! Amennyiben a férje átlagosan normális, neki sem lehet jó ez az állapot.

Talán az okot – mint annyi másét is – a gyermekkorban kellene keresni. Például verte-e őt az anyja? Most pedig ilyen szimbolikus módon „törleszt” a nőknek, más kezébe adva a büntető korbácsot. Nem tudom, és nem is akarok több tippet adni látatlanban, de azt biztosan tudom, hogy ez a szadista késztetés más formában is előjöhet a lelke mélyéből, aminek Maga látja kárát.

Intő jel az is, hogy hónapok óta nem voltak együtt szexuálisan, ez persze fenntarthatja és növelheti a párja feszültségét, amelynek a levezetése ilyen furcsa, rendellenes módon nyer oldódást. Abban én nem reménykednék, hogy mindez majd elmúlik magától. A kedves kolléga, azt hiszem, téved.

Próbálja rávenni a férjét, hogy kérjen megfelelő, értő segítséget, mert így biztosan tönkremegy a kapcsolatuk. Nem írta, hány évesek, azt sem, házasok-e, van-e gyerekük. Ezek mind fontos összetevői az életnek, és a beavatkozás irányát tekintve sem elhanyagolhatók. Legalább Maga vegye komolyan a dolgot, és próbáljon segíteni neki a probléma megoldásában. Tekintsük ezt az első lépésnek efelé, és reménykedjünk, hogy lesz jó folytatás.

Tisztelettel: Lux Elvira

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top