Szex

Másokkal is ki akarjuk próbálni a szexet – baj lehet belőle?

Hetedik éve vagyunk együtt a párommal, és úgy érezzük, hogy másokkal is ki szeretnénk próbálni a szexet. De félek, milyen következményei lesznek, ha elmegyünk egy swingerklubba.

Kedves Elvira!

A párommal nagy lépésre szántuk el magunkat: elhatároztuk, hogy elmegyünk egy swingerklubba. Hetedik éve vagyunk együtt, és úgy érezzük, hogy szeretnénk kipróbálni másokkal is a szexet. Bár élvezzük egymással a szexet, de kicsit ellaposodott a közös együttléteink hangulata. Úgy gondoljuk, ez a kaland a kapcsolatunknak nem árthat, de azért vannak félelmeink. Nem tudjuk, egy ilyen helyen mi a szokás, vagy hogyan leszünk mi egymással utána. Ez amolyan engedélyezett megcsalás szerintünk…

Ronthat a kapcsolaton egy ilyen élmény? Lehetnek rossz élmények egy ilyen helyen? Normális, hogy két felnőtt ember ilyen helyre járjon?

Válaszát köszönöm:
Almafa

Másokkal is ki akarjuk próbálni a szexet - Baj lehet belőle?

Te is kérdezhetsz az ismert szexológustól! Dr. Lux Elvirának
a www.luxelvira.hu oldalon írhatsz levelet.

Kedves „Almafa”!

Én még sosem voltam swingerklubban, sőt anélkül öregedtem meg, hogy tudnám, mi az. Így fogalmam sincs, hogyan kell ott viselkedni… De tőlem mindenki úgy teszi tönkre az életét, ahogyan ahhoz kedve van. Ha mégis engem kérdez: mindig elítéltem a hűtlenséget, a promiszkuitást. Az én erkölcsi kódexemből ezek a fogalmak és cselekvések hiányoznak.

Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy például akik csoportszexre vállalkoznak – azt tudom, mit jelent –, azoknak előbb-utóbb kétségtelenül tönkremegy a párkapcsolatuk. De ha Maguknak megéri a kockázatot, akkor rajta!

Ha viszont értékes a kapcsolatuk, jó lesz vigyázni! Akik már hét év után ráuntak egymásra, azoknak nem biztos, hogy lesz aranylakodalmuk. Inkább szakítsanak, és próbálkozzanak új partnerrel, akiről feltételezik, hogy vele túlélik a kritikus hetedik évet.

Utolsó kérdésükre a válaszom: nem normális, ha két felnőtt ember ilyen helyre jár. Azt kérdezi: lehet-e rossz élményük egy ilyen helyen? Mit várnak? Jót? Ugye ezt Önök sem gondolják komolyan? Ha így lenne, nem kértek volna tőlem tanácsot. „Két felnőtt ember” szerintem nem lehet ilyen gyermekded – ha mégis az, akkor előbb talán fel kellene nőniük ahhoz, hogy helyes döntéseket hozzanak.

Üdvözlettel:

Lux Elvira

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top