Szex

Leteszteltük, milyen illatokra gerjednek a pasik!

Megkérdeztünk néhány férfit, hogy milyen illatokat szeretnek rajtunk, és melyek azok, amiket nem. Az eredményen magunk is meglepődtünk.

A tisztaság illatai = beindulnak

Parfümök és illatok, melyektől beindulnak (vagy épp nem indulnak be) a pasikNemcsak a nők szeretik az „éppen a zuhany alól jöttem” illatot. A megkérdezett férfiak szerint Christian Dior orchideaalapú J’adore-ja olyan természetes, mint a csinos lány a szomszédból. Az Estée Lauder Pure White Line-ját egyik tesztalanyunk úgy jellemezte, hogy „olyan friss, hogy legszívesebben egyből beugranék tőle az ágyba, hogy összegyűrjem a lepedőt”. Mindez a fehér frézia, a harmatos zöldek és a gardéniaszirmok kombinációjának köszönhető.
További ajánlataink, ha tiszta illatot keresel: Lancôme – Miracle, Dolce & Gabbana – Light Blue és Yves Saint Laurent – Elle.


Desszertek = nem indulnak be

A jelen lévő férfiakra a legintenzívebb hatással a parfüméria melletti utcai árus felől érkező húsillat volt, de persze senki se kezdje azon nyomban füstölt kolbászhoz dörzsölni a bőrét. „Nem hinném, hogy egy nőnek ételszagot kellene árasztania magából, ahogy a férfiaknak sem” – mondta egyik résztvevőnk. A vanília volt talán az egyetlen kivétel. A Laura Mercier-féle Vanilla Soufflé Body Crème-et kifejezetten kellemesnek találták.

Parfümök és illatok, melyektől beindulnak (vagy épp nem indulnak be) a pasik

Fa- és virágillat = beindulnak

Ne ijedjünk meg attól, ha egy parfümöt túl pézsmaszagúnak, fűszeresnek vagy fás illatúnak érzünk. Talán elsőre túl maszkulinnak hangzanak ezen összetevők, pedig ezek az illatok jól állnak a nőknek is. „Olyan az illata, mint a tiszta szexnek. Tényleg. Azonnal veszek ilyet a barátnőmnek, amint tehetem” – mondta egyik tesztalanyunk a Victoria’s Secret Very Sexy parfümjéről, amelyben többek között némi fűszerpaprika-, vanília-, orchidea- és faillat található. Christian Lacroix Rouge nevű parfümje az egyik pasi szerint figyelemfelkeltő, „viselője valószínűleg társaságának központi figurája”.
Ha az illatoddal szeretnél hódítani, ajánljuk még a Calvin Klein-féle Secret Obsessiont, valamint Tom Ford Black Orchidját is.

Parfümök és illatok, melyektől beindulnak (vagy épp nem indulnak be) a pasik

 

Erős virágillat = nem indulnak be

Elsőre talán meglepőnek tűnhet, hogy a pasik nem szerették, de ha jobban belegondolunk, kevés hapsit lehet látni a virágboltokban, amint épp rózsát szagolgatnak. „Olyan érzésem van tőle, mintha egy öreg hölgyet szaglásznék” – jegyezte meg találóan egyikük. Talán ezért lehet az, hogy a legtöbb férfi nem szívesen és/vagy csak igen ritkán ajándékoz virágot?

Parfümök és illatok, melyektől beindulnak (vagy épp nem indulnak be) a pasik

Fűszeres virágillat = beindulnak

Azt gondolnánk, hogy a pasik a nagyon fiatal nőkért vannak oda, de igazából nem szeretnék, ha barátnőjüknek olyan illata lenne, mint egy tinilánynak. „Kóstolóink” szerették az olyan kifinomultabb illatokat, mint a Chanel-féle Chance és a Daisy Marc Jacobs. Ezekben édesebb és fűszeresebb illatok (vanília és fehér fa) keverednek egymással. „Nem olyan, mint amilyet egy középiskolás lányon érezhetnék. Drága illata van” – mondták róla. Egy parfüm, amelytől olyan illatunk lesz, mint pár millió forintnak? Ide vele!

Parfümök és illatok, melyektől beindulnak (vagy épp nem indulnak be) a pasik

Gyümölcsillat = nem indulnak be

Tesztelőink szerint a nagyon édes, gyümölcsös parfümök olyan érzést keltenek az emberben, mintha épp besétált volna egy édességboltba vagy konyhába, de nem a hálószobába. „Olyan, mint a gyümölcsös cukorkák… Én szeretem a gyümölcsös cukorkákat, viszont nem szeretném egy lányon érezni az illatukat” – mesélte egyikük, miután kipróbált egy almás illatot. A sárgadinnye, a barack és a citrom hatása ugyanilyen volt. „Maximum megéhezem, nem beindulok tőlük.” Erről ennyit.

Parfümök és illatok, melyektől beindulnak (vagy épp nem indulnak be) a pasik

Cseppnyi friss citrusillat = beindulnak

Bár tesztcsoportunk a narancs- és citromalapú illatokat nem szerette, azokat a parfümöket, amelyekben ezek csak nyomokban voltak jelen, és diszkrét virágillattal keveredtek, kifejezetten kedvelték. „Kellemesen pimasz, ütős illat” – jellemezték találóan a Clinique lényegre törő nevű Hint of Citrus parfümjét.
Hasonló illatok: Hermès un Jardin Après La Mousson, L L.A.M.B. Fragrance Gwen Stefanitól.

Parfümök és illatok, melyektől beindulnak (vagy épp nem indulnak be) a pasik

Púderillat = nem indulnak be

Talán senki számára nem okoz meglepetést, ha a férfiak nem indulnak be semmitől, ami a nagymamájukra emlékezteti őket. Tesztünk legnépszerűtlenebbje főleg szuperkoncentrált változatban verte ki a biztosítékot tesztalanyainknál. Nem elég, hogy öregasszonyokra emlékeztette őket, de kellemetlenül alkoholos utóillatot is hagyott maga után. Tanulság: ha egy parfüm ott van a nagyi pipereszekrényében, a tiédben nem lehet helye! Bocsi, nagyi!

Parfümök és illatok, melyektől beindulnak (vagy épp nem indulnak be) a pasik

Az egyetlen illat, amelyet egy pasi nem akar rajtad érezni

Ez nagyon trükkös kategória, mivel ez minden férfinál változik, de jellemzően az exbarátnők illatáról van szó, amelyre a pasik nagyon is emlékeznek. Ahogy egyik résztvevőnk fogalmazott: „Őrület. Eszembe juttatja azt az illatot, amelyet az exem használt még a középiskolában. Nagyon rémisztő lenne, ha egy új lányon érezném meg.” És ez szakításhoz vezetne? „Inkább csak megkérném, hogy a jelenlétemben ne használja többet.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top