Szex

Új divat: a digitális szakítás

Egy brit felmérés szerint egyre több ember használja az e-mailt vagy a közösségi oldalak "családi állapot" rovatát, ha szakítani akar a kedvesével.

A megkérdezett 2000 ember 34 százaléka számolt be arról, hogy szakított már meg kapcsolatot e-mailben, 13 százalékuk jelezte már egy kapcsolat végét (a partner számára is) azzal, hogy megváltoztatta a családi állapotát a Facebookon, 6 százalékuk pedig a Twitteren kürtölte szét egyoldalúan a szakítás hírét. Ám mindössze két százalék volt azoknak az aránya, akik az sms-t választották a kapcsolat végének bejelentéséhez.

A megkérdezettek maradéka egyrészt a hagyományos, személyes szakítás híve (38 százalék), vagy telefonon közli a rossz hírt (8 százalék).

Sean Wood, a DateTheUk társkereső iroda (a felmérés megrendelője) marketingigazgatója szerint a digitális szakítás hamarosan átveszi a hagyományos módszerek helyét: „könnyebb, gyorsabb, és megelőzi a félreértéseket” – indokolta jóslatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top