Szex

Mi teszi vonzóvá a férfiakat?

Mi jön be jobban, ha mindent, vagy ha semmit sem tudsz a pasiról? Szeretnéd tudni, hogy tetszel-e neki? Egy friss kutatásból kiderül, hogy mi vonz minket a férfiakban.
Mi teszi vonzóvá a férfiakat
10 dolog, amit nem tudtál a csókolózásról

A hír nem feltétlenül revelatív, hiszen minél többet tudunk valakiről, annál valószínűbb, hogy már kiderült, hogy mi az, ami miatt mégsem vonzódunk hozzá. Nem véletlenül olyan népszerű randizási tanács, hogy próbáljunk meg titokzatosak lenni, mondják a kutatás szerzői, Erin Whitchurch és Timothy Wilson, a Virginiai Egyetem tudósai, valamint Daniel Gilbert a Harvardról.

A kutatás módszere az volt, hogy 47 fiatal nőnek mutattak olyan Facebook-profilokat, amelyeket maguk állítottak össze, miközben úgy tettek, mintha azt vizsgálnák, hogy a Facebook mennyire alkalmas társkereső oldalnak. A lányoknak azt mondták, hogy a pasik, akiknek a képeit láthatták, szintén látták az ő képeiket.

Mi teszi vonzóvá a férfiakat

A csajok egyik csoportját azzal kecsegtették, hogy az említett férfiaknak ők tetszettek a legjobban az összes csaj közül, a második csoportnak azt mondták, hogy átlagosnak találtattak, míg a harmadik csoport semmilyen információt nem kapott arról, hogy őket vajon milyennek tartották a srácok.
Kiderült, hogy az utolsó csoport, vagyis az, amelyiknek fogalma sem volt róla, hogy jó nőnek tartják-e vagy nem, tartotta a legvonzóbbnak a potenciális férfipartnereket, emellett pedig többet gondoltak a titokzatos férfiakra, mint az első két csoport a többire.

A tudósok külön kitértek arra, hogy ez az elv természetesen csak akkor működik, ha azért alapvetően vonzónak találjuk az ismeretlen felet. Különben hiába titokzatoskodik, az nem fogja szexibbé tenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top