Szex

Tévhit, hogy az ellentétek vonzzák egymást

Egy tanulmány szerint a szerelmespárok jobban hasonlítanak egymásra, mint az emberek általában.
Tévhit, hogy az ellentétek, vonzzák egymást
 10 dolog, amit nem tudtál a csókolózásról

A kutatásban részt vevőknek hatvan pár arcát kellett megítélnie, melyek között kamu párok is voltak, akik a kontrollcsoportot képezték. Egytől kilencig terjedő skálán értékelték, hogy mennyire hasonlítanak a párok és a „nempárok” egymásra, ahol a kilences volt az a fajta hasonlóság, ahol ellenkező nemű ikreknek lehetne nézni a pár tagjait.

A valódi pároknál az átlagos pontszám 4,05 volt, a „nempároknál” pedig 3,52. Nem tűnik nagy különbségnek, de ha állandó, akkor minden bizonnyal van jelentősége. Szóval ha egyszer olyan problémába ütközünk, hogy alig bírjuk megállni, hogy ne kérdezzünk meg egy párt, hogy nem rokonok-e véletlenül, akkor inkább tartsuk a szánkat, mert több mint valószínű, hogy nem vérfertőzést titkolnak többé-kevésbé sikeresen, hanem szimplán csak nagyon összeillenek.

Tévhit, hogy az ellentétek, vonzzák egymást

A tanulmány eredményeiből egy szorgalmas és leleményes lélek azonnal hasznot is húzott. Christina Bloom, aki eredetileg csak a tanulmány résztvevője volt, abból indult ki, hogy nagyon hasonlít az exférjéhez, úgyhogy csinált egy weboldalt, amelynek a neve findyourfacemate.com. Az oldalt arcfelismerő szoftverrel látták el, amely az arc kilenc pontját elemzi; többek között az arcformát, a szemet, a fület, az orrot, az állat és a száj közepét, illetve csücskét. Ilyen módon hasonlóságokat tud megállapítani két arc között, ami záloga lehet egy sikeres kapcsolatnak. Ha ez mind igaz, és a módszer elterjed, akkor búcsút mondhatunk a megfejtős baráti beszélgetéseknek és a társkeresés izgalmas kérdéseinek, mert a válaszok mind benne lesznek egy-egy fotóban. Szeretettel várjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top