Szex

Megcsalnak, ha virágot kapunk, szakítanak, ha vacsorázni visznek?

Se névnap, se szülinap, sőt még évforduló sincs. Mégis virágot kapunk. Valami gyanús. A nők nagy része legalábbis így gondolja. Mégis miért szorul görcsbe a gyomrunk, ha egy csokorral állít be a szerelmünk?
Megcsalnak ha virágot kapunk, szakítanak ha vacsorázni visznek?
Sajtófélóra a Nők Lapja Cafén! Kattints a további hírekért!

Egy friss tanulmány, amelyben 1500 férfi és 1500 nő vett részt, arra az eredményre jutott, hogy a nők három negyede azt gondolja a virágcsokor láttán, hogy szerelme megcsalja.

A gyanakvás akkor különösen nagy, ha a virágcsokor váratlanul érkezik. Ez alól nyilván kivétel a szülinapra vagy névnapra összerakatott csokor, de akkor az ember lánya úgyis kap ajándékot, tehát abban semmi szokatlan sincs. Érdekes módon azonban nemcsak a növények váltanak ki rossz érzést, hanem a csokoládé is: a csoki láttán a nők hazugságra gyanakszanak, ha pedig gyertyafényes vacsorára érkezik a meghívás, akkor egyenesen attól tartunk, hogy rossz híreket fogunk kapni.

Megcsalnak ha virágot kapunk, szakítanak ha vacsorázni visznek? „Ami nem okoz fejfájást a nőknek, az a süti vagy a gyorskaja” – nyilatkozta dr. Christy Fergusson táplálkozási pszichológus, a tanulmány egyik vezetője. Ezek többnyire nem adnak okot különösebb gyanúra. Érdekes módon, minél drágább az ajándék, annál inkább hisszük azt, hogy a párunk valami rosszban sántikál. Az általános tévhit az, hogy a megcsalós férfiak vásárolgatnak a nőiknek drága ajándékokat, így hát ha egy pasi jót akar, akkor inkább valami aprósággal kedveskedik a párjának.

A tanulmány vezetője szerint aggasztó, hogy ilyen gyanakvóak vagyunk, ha gyakrabban adnánk egymásnak apróbb ajándékokat, akkor nem tudnánk ezeket összekötni semmiféle hátsó szándékkal, ami javítana a virágcsokrok és bonbonok által kiváltott érzelmeken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top