nlc.hu
Szex
A nyolcvanasok tudják, milyen a jó szex

A nyolcvanasok tudják, milyen a jó szex

A huszonévesek kísérleteznek, a negyvenesek meg nem érnek rá. Az ötödik x után viszont eljön a szorongások nélküli élvezetek kora.

Dr. Pamela Stephenson Connolly személyes vallomások sorát gyűjtötte össze, hogy megállapíthassa, miként élik meg saját szexualitásukat az egyes generációk. Egy biztos: Nagy-Britanniában a tizenévesektől kezdve a veteránokig mindenki csinálja, egy a The Guardian honlapján megjelent cikk legalábbis ezt igazolja.

Ideges kamaszok, kíváncsi huszonévesek

A nyolcvanasok tudják milyen a jó szexTizenéves korban még nagyjából minden arról szól, hogy mit mondanak a többiek. A szexnél sincs ez másképp, a legtöbb kamaszt frusztrálja, ha a legjobb haverja már túl van az első élményén, ő pedig még a csókolózáson sem. Az első alkalom után aztán rájönnek, hogy itt minden róluk szól és nem a többiekről, és szép lassan megszabadulnak a frusztrációktól. Huszonévesen aztán vagy egy korukbelivel együtt látnak neki a kísérletezésnek, vagy egy idősebb partnertől próbálnak minél többet tanulni.

“Rajtam kívül mindenki szexel?”

Conolly szerint ez a harmincas–negyvenes éveikben járók jelmondata. Nem csoda, hiszen a munkában hajtani kell, a párok általában ilyenkor vállalnak gyereket, és sokaknak vannak idős szüleik, akikről gondoskodni kell. Miközben tehát igyekeznek százfelé szakadni, a legtöbbjüknél háttérbe szorul a szex, hiszen erre aztán végképp nincs energiájuk. Ennek tükrében nem meglepő, hogy az ő korosztályukban a legnagyobb a félrelépések száma.

Laza ötvenesek

A gyerekek már kirepültek, a munkahelyen sem pörög már annyira a mókuskerék, lassan elkezdhetik élvezni mindazt, amiért az elmúlt húsz-harminc évben hajtottak. Megszabadultak a legtöbb feszültségforrástól, ráadásul rengeteg tapasztalattal rendelkeznek, eljött tehát a gondtalan szex ideje. Amit bőven ki is használnak.

Hetven fölött határ a csillagos ég

Az idősek otthonában csini ápolónőkkel kikezdő öregúr figurája nem csak a filmrendezők agyszüleménye. A hetedik x-en túl lehet, hogy nehezebben hajlik a derék, de a többség vágya nem csillapodott. Az idősebbek válaszaiból az derül ki, hogy számukra az udvarlás, a jó szex egyáltalán nem tabu, sőt! Lehet, hogy a biztonságos szexet már másképp értelmezik, de azért nem mondanak le róla.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top