Szex

Nem a pasik miatt színlelik a nők az orgazmust

A pasink előtt akarunk tökéletesnek tűnni? Vagy egyszerűen félünk az orgazmustól? Miért játsszuk meg, ha nem is olyan jó?
Nem a pasik miatt színlelik a nők az orgazmust
Kattints a rovat legfrissebb híreiért!

A hírt, mely szerint az orgazmust színlelő nők bizonytalanok és intimitási problémákkal küzdenek, bizonyára sokan kétkedéssel fogadják. Mint ahogy azt is, hogy a nők 60 százaléka saját bevallása szerint színleli az eksztázist a közösülés vagy az orális szex során.

De ha ez tényleg így van, mi lehet az oka? A kutatások szerint egyáltalán nem az, hogy a pasinkat akarjuk megkímélni a kudarcérzéstől. A tudósok azt állítják, azért tettetjük a kielégülést, mert tele vagyunk bizonytalansággal, és félünk az intimitástól. Sok nő azért fél, mert nem tudja, hogyan reagál a teste az orgazmusra, vagy egyszerűen csak azt akarja, hogy minél előbb befejeződjön az aktus.

Nem a pasik miatt színlelik a nők az orgazmustErin Cooper, a pennsylvaniai egyetem tudósa szerint óriási probléma, hogy a jelenség tudományos okait nem ismerjük. Egy felmérés során a szakember 366, 18 és 32 év közötti, orgazmust színlelő nőt kérdezett arról, miért tettetik a kielégülést, és mit gondolnak a szexuális intimitásról. A válaszokból kiderült, hogy akik félnek az intimitástól, hajlamosak a színlelésre, és ők érzelmileg is távolságot tartanak. Mások zavartságukat próbálják meg leplezni, mert nem éreznek izgalmat. Cooper szerint azok a nők, akik érzelmileg nem képesek közel kerülni a párjukhoz, szexuálisan sem képesek erre. A szakember úgy gondolja, ezeknek a nőknek nagy szükségük lehet szakember segítségére.

Miközben a nők nagy része saját érzelmi bizonytalanságai miatt színlel kielégülést, sokan vannak azok is, akik az élvezetek növelése érdekében teszik ezt: ők viszont általában nagyobb mértékben elégülnek ki szexuálisan. Éppen ezért nem is érdemes kétkedni a módszerükben: hiszen ez csak egy a fortélyok közül, amelyeket azért vetnek be, hogy minél tökéletesebb legyen a szexuális élmény.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top