Szex

A szexting az új megcsalás

Szextingnek nevezzük, amikor valaki interneten vagy mobiltelefonon él szexuális életet. Az ártatlan szexi SMS-ektől kezdve a webcam-szexig minden belefér. Vajon tényleg megcsalásnak számít?
 
 Színlelt orgazmus, színlelt élet

Ali Murray pszichológus szerint a szexting nem egyértelműen elítélendő dolog: „A kérdés az, hogy az online virtuális szexuális aktivitás egyáltalán megcsalásnak számít-e. Az emberek egy része egyértelműen hűtlenségnek tekinti ugyan, mások viszont arra hivatkoznak, hogy ilyen módon frissítik fel a szexuális életüket, ráadásul úgy, hogy közben semmilyen betegséget nem kaphatnak el, vagyis nem veszélyeztetik vele a partnerüket” – mondja.

Leandie Buys klinikai szexológus viszont úgy látja, hogy bár a flörtölés jót tehet az emberek hangulatának, és növelheti az önbizalmukat, ha titokban csinálja valaki, akkor az aggodalomra adhat okot, attól függetlenül, hogy élőben csinálja-e az illető vagy online.

A szexting az új megcsalásAbban viszont egyet ért a két szakértő, hogy a cyberszex hasznos lehet a távkapcsolatokban, illetve abban, hogy olyan fantáziákat éljünk ki a partnerünkkel, melyeket élőben nem szeretnénk megvalósítani.

„De ha idegenekkel cyberszexelünk, az nagyon veszélyes lehet. Nem tudhatod, hogy ki nézi vagy olvassa a dolgot, és az sem kizárt, hogy internetes pornóban leszünk főszereplők a tudtunk nélkül. Emellett a szexting helyettesítheti a valódi kapcsolatokat, és ezzel gondokat okozhat a szociális interakciók során a valódi életünkben, mintegy függőséget okozva” – mondta Buys.

Azoknak a szingliknek, akiknek semmilyen fizikai vagy érzelmi kapcsolatuk nincsen, a szexting azért lehet káros, mert ürességet érezhetnek az intimitás hiánya miatt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top