Szex

Szenvedélytől lenne jobb a szex a nőknek

Nem csak a technika számít. A nők elsősorban a szenvedélyt hiányolják a szexuális életükből.
 
 Színlelt orgazmus, színlelt élet

A Men’s Health felmérése szerint, melyben több mint 700 nőt kérdeztek meg, a nők több szenvedélyre vágynak. A megkérdezettek 42 százaléka adta ezt a kutatók számára meglepő választ. Nézzük, mit takarhat ez a gyakran használt, de annál zavarosabb jelentéstartalmú kifejezés.

Joel Block író szerint a szenvedély azt jelenti, hogy az ember benne van a pillanatban és semmi nem vonja el a figyelmét. „A szex kommunikáció, és a nők azt szeretnék, ha ebben csak ketten vennének részt; nem akarják, hogy olyan legyen, mintha az okostelefon is velük szexelne” – mondja.

Szenvedélytől lenne jobb a szex a nőknekA legerősebb hatást, a közvetlen és egyértelmű fizikai érzeteket leszámítva persze, a hangjukkal gyakorolhatják a férfiak. A nőknek több mint 90 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a férfiak által kiadott hangok fokozták az élvezetüket. Logan Levkoff szexológus szerint a sóhajtásoknál is nagyobb hatást lehet elérni azzal, ha a férfi beszél is szex közben. Nem kell, hogy értelmes, hosszú mondatokat rakjon össze, de az olyan frázisok, mint a „jaj, de jó ez”, vagy az „ezt de nagyon szeretem” olyan visszajelzést nyújtanak a nőknek, amelyek segítik abban, hogy elengedje magát.

Ezek mellett fontos még a non-verbális kommunikáció is: a nők szemkontaktusra, csókokra és általában arra vágynak, hogy az arcuk közel legyen a partnerükéhez.

A tanulmány a régóta ismeretes problémára is kitért: a nők több előjátékot akarnak. 40 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy az előjáték során van orgazmusa, de az aktus alatt nincsen. Az előjáték persze nem csak azoknak a nőknek fontos, akiknek nem az aktustól van orgazmusuk: szinte minden nőnek elsődleges igénye lenne.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top