Szex

Fagyaszd le, főzd be az ősz ízeit!

Napsütéses őszi időnk van, de jön még ránk a tél. A gyümölcsök ilyenkor még szépek, frissek és ízletesek, ezért irány a piac. Szerezd be a legkívánatosabb gyümölcsöket, amiket bespájzolhatsz a mélyhűtődbe, hogy télen is könnyedén levehesd a lábáról pasidat kedvenc gyümölcsös ételeivel.

A nap érlelte gyümölcsök nagy része fagyasztható – függetlenül attól, hogy bogyós, héjas vagy déligyümölcs –, így nem kell az ínségesebb időkben sem nélkülöznünk a lé- és vitamindús finomságokat, hiszen le is fagyaszthatjuk őket.

Néhány érv a fagyasztás mellett:

  1. Nem teszi tönkre a gyümölcsöket, azaz nem alakulnak ki nagy jégkristályok, így kiolvasztás után is szinte eredeti állapotukban süthetjük, főzhetjük őket.
  2. Tartósítja a gyümölcsökben lévő tápanyagot és az íz is változatlan marad.
  3. Nem kell tartósítószert használnunk.
  4. Egyszerű, gyors és biztonságos, ugyanis nem kell attól tartanunk, hogy a gyümölcs megromlik.

Így csináld!

Gondosan válogasd ki és távolítsd el a gyümölcs felesleges részeit (levelek, szár, mag stb.), majd alaposan tisztítsd meg, akár többször is. Ezután terítsd ki egy konyharuhára, és hagyd megszáradni. Ha ezzel megvolnál, akkor zacskókba vagy dobozokba mérd ki a kívánt mennyiséget, és mehet a fagyasztóba. Kiolvasztás után már nem lehet újra lefagyasztani, így érdemes többféle adagot kimérni. Fontos, hogy fagyasztáshoz érett gyümölcsöt válogass össze, hiszen nincs utóérés.

Fagyaszd le, főzd be az ősz ízeit!

 

Tippünk:

A fagyasztás sikere a hűtőszekrényen is múlik, mivel – például – a jegesedés rontja a hűtés hatásfokát, ezért használjunk modern készüléket, amivel energiát is spórolhatunk. A Panasonic alulfagyasztós hűtőszekrényei stílusos dizájnjuk mellett csendesek, és A++-os energiahatékonysága miatt akár 25–45% energiát spórolhatsz meg.

Fagyaszd le, főzd be az ősz ízeit!
Az NR-B32FX és NR-B32FW alulfagyasztós hűtőszekrények öko mód funkcióval vannak ellátva, így egy gombnyomással könnyedén beállíthatod, hogy a három rekesz a legoptimálisabban hasznosítsa az energiát.

Praktikusságban is bővelkednek, hiszen a fém palacktartó mellett frissen tartó fiók és Vitamin-safe, azaz vitaminmegőrző fiók is található.

Fagyaszd le, főzd be az ősz ízeit!

Tudtad, hogy nemcsak mi imádjuk a napfényt, de a zöldsége és a gyümölcsök sem szeretik, ha sötétben tároljuk őket?

Fagyaszd le, főzd be az ősz ízeit!A Panasonic Vitamin-Safe technológiája nemcsak az idális hőmérsékletről és páratartalomról gondoskodik a zöldségek és gyümölcsök számára, hanem meg is világítja őket a napfényt szimuláló LED lámpákkal. Így nem kell aggódnunk, hogy túl hamar elvesztik vitamintartalmukat.

Remekül illeszkednek a legmodernebb bútorokhoz is és kezelhetőségük igen egyszerű a LED-es kezelőpanel segítségével.

Fagyaszd le, főzd be az ősz ízeit!„Mindent bele!”

A természet „kincseit” akár üvegbe is zárhatod. A hagyományos lekvár és kompót készítése igen körülményes és sok időt emészt fel, ezért a mai háziasszonyok polcai nem igazán roskadoznak a befőttektől. Pedig nagyon jó érzés a téli időben kutakodni spájzunkban, és közben saját készítésű finomságokra bukkanni.

Tippünk:

A Panasonic SD-ZB2502 és SD-2500W kenyérsütői számtalan programmal rendelkeznek, így nemcsak kenyér, kalács sütésére alkalmasak. Az automata lekvár és kompót módnak köszönhetően szinte a teljes folyamatot elvégzi helyetted, így néhány lépésből varázsolhatod könnyedén a családi asztalra a nyalánkságokat.

Fagyaszd le, főzd be az ősz ízeit!A kenyérsütőbe használhatsz fagyasztott gyümölcsöket is, így ha télvíz idején kifogynának a befőttkészleteid, nem kell megvárnod a következő nyarat vagy őszt, mivel elég a mélyhűtődig elmenni, hogy egy újabb adag finomságot készíthess.

Neked nincs más dolgod, mint a hozzávalókat előkészíteni, a kenyérsütőbe tölteni és beállítani a megfelelő programot. Nem kell ott állnod a kenyérsütő mellett. A program lejárta után szedd át a lekvárt vagy kompótot befőttesüvegbe, hogy ne tudd túlfőzni.

Fagyaszd le, főzd be az ősz ízeit!Kompót piros gyümölcsökből:

  • 300 g szilva megtisztítva, felvágva
  • 250 g cseresznye, megtisztítva, felvágva
  • 250 g földieper, megtisztítva, felvágva
  • 75 g porcukor
  • 75 ml víz
  • 200 g málna (főzés után beletéve)

Lekvár fagyasztott gyümölcsökből:

  • 700 g fagyasztott gyümölcsökből
  • 400 g cukor
  • 6 g dzsemfix

Őszibarack- és málnalekvár:

  • 500 g őszibarack felaprítva
  • 200 g málna
  • 400 g cukor
  • 6 g dzsemfix

 

Kompót bogyós gyümölcsökből:Fagyaszd le, főzd be az ősz ízeit!

  • 800 g bogyós gyümölcsök keveréke (pl.: földieper, málna, áfonya)
  • 75 g cukor
  • 2 evők. cukor

További információk a Panasonic alulfagyasztós hűtőszekrényekről és kenyérsütőkről: www.panasonic.hu

 

 

Fagyaszd le, főzd be az ősz ízeit!
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top