Szex

Ismered a párod szexuális jellemrajzát?

Akkor is megeshet a félrekacsintás, ha egy pár teljesen harmonikus kapcsolatban él - legalábbis egy újabb hangzatos tanulmány szerint.

Egy új tanulmány szerint a olyan demográfiai adatok, mint a nem, a kor, a vallás vagy a végzettség, kevésbé függnek össze a hűséggel, mint az, hogy eredendően milyen a szexuális jellemrajzunk.

Ismered a párod szexuális személyiségét?Nemrég több száz, különböző hosszúságú, monogám kapcsolatban élő férfi és nő megkérdezésével végeztek felmérést amerikai kutatók, hogy megvizsgálják a nem, a szexuális személyiség és a hűtlenségre való hajlam közti összefüggést. A vizsgálat meglepő eredményeket hozott: míg a félrelépések aránya a nemeknél nagyjából egyforma mértékű (a nők 19 százaléka, a férfiak 23 százaléka csalta meg a párját), az okok férfiaknál és nőknél teljesen különbözőek.

Azok a pasik hajlamosabbak hűtlenségre, akik könnyen szexuális izgalomba kerülnek, és érdekes módon azok is, akik szoronganak a teljesítőképességük miatt. A félrelépés a férfiaknál a párkapcsolatuk minőségétől teljesen függetlenül következik be. Ezzel szemben a nők leginkább akkor csalják meg a partnerüket, ha a párkapcsolatukban nem elégülnek ki szexuálisan.

Ezek a különbségek a kutatók szerint szexuális jellemünkből adódnak, amely tulajdonságok széles skáláját foglalja magában. Ezektől a jellemvonásoktól függ például az, hogy egy nő vagy egy férfi milyen könnyen vált át egyik dologról a másikra, milyen könnyen lehet kibillenteni a szexuális izgalomból. Vannak emberek, akik érzékenyen reagálnak minden apró zavaró tényezőre, és vannak, akiket sokkal nehezebb kikapcsolni.

A szakemberek szerint a szexuális gátlás és a szexuális izgalom mértéke alapvetően jellemfüggő, és sokkal inkább meghatározza a hűtlenségi mutatónkat, mint az, hogy mennyire boldog a párkapcsolatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top