Szex

Ritkán és röviden csókolóznak a házaspárok

Van, aki röviden, van, aki hosszan szereti. Mindenki másképp csókolózik. És vannak olyanok is, akik leszoknak róla, vagy legalábbis elég ritkán kapnak rá kedvet – legalábbis egy friss kutatás szerint.

Nem csókolózik a házaspárok ötödeA brit házaspárok 20 százaléka egyáltalán nem csókolózik, derült ki nemrég egy felmérésből. A legtöbbször, hetente tizenegyszer a 18–24 éves korosztály ajkai tapadnak egymáshoz. Az is kiderült, hogy a házaspároknál csak öt másodpercig tart egy csók. A kutatás készítői arra a következtetésre jutottak, hogy minél idősebb egy pár, annál kevesebbet csókolózik.

A brit országos csóktérkép szerint a kelet-angliaiak heti kilenc csókkal a legszorgosabb ajkúak, a skótok viszont hosszabban szeretik: náluk 28 másodperc az átlagos csókhossz.

A felmérést a Brit Szívalapítvány készítette, és eredetileg a szájon át történő lélegeztetés oktatásáról kérdezték szülők, tanárok, diákok véleményét, amelynek bevezetését azok többsége egyébként támogatja is. De ha már kikérdezték az érintetteket, ezt a nem túl kecsegtető eredménnyel záruló csókkutatást is belevették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top