Szex

Tényleg csak egy éjszakára kellettem?

Sokszor "egyéjszakásnak" indul és egy fél élet lesz belőle, máskor egy életre készülünk, de egy kávéra sem hívnak meg reggel. Megjósolható-e, hogy hová jut az ágyban induló kapcsolat?

Mi illik, és mi nem?
Szia, Dóra, 23 éves vagyok, és mostanában volt néhány egyéjszakás kalandom. Addig minden rendben, hogy vagy a srácnál vagy nálam történik meg a dolog, de utána mindig furcsa érzésem van, nem tudom, hogy van-e az ilyeneknek etikettje? Nekem kell jelentkeznem? Vagy az ciki? És ha szeretnék folytatást? Köszönöm a segítséget: Liza

Tényleg csak egy éjszakára kellettem?Liza, szia. Őszintén, én a magam részéről sokkal izgalmasabbnak tartom azokat a kapcsolatokat, amikben nem etikettet, hanem a szívünket, illetve – ebben a műfajban – egyéb zsigereinket (is) követjük. A nem-egyéjszakás ismerkedésekben is éppúgy pasija, vagy éppen találkozása, helyzete válogatja, hogy lesz-e folytatása a történetnek, miért lenne ez másképp egy első szex után? Én nem gondolom, hogy ha te keresed a másikat, az cikibb lenne, mint fordítva, szerintem ennél fontosabb azt a kérdést megválaszolnod, hogy miért is akarod, akarod-e valóban folytatni, mit is akarsz a másiktól. Fontosabb lenne valahogy azt megérezned, hogy miről is szólt ez az éjszaka, éppen milyen élethelyzetben talált téged. Keresel valakit vagy egy kapcsolatból kacsingatsz kifelé? Menekülsz, unatkozol, vagy csak játszol? Puszta testi vágyról szólt a történet, vagy sikerült azért az eszedet, a szívedet is kicsit felizgatni? A hogyan továbbra nézve, szerintem az meg kifejezetten izgalmas kihívás, hogy egy intimitásba hirtelen belemerülős, „erős” kezdés után hogyan tudjátok minden más dimenzióban is elkezdeni majd megismerni a másikat.

Adhatom-e egyből a testem?
Helló! Lehet, hogy hülyén hangzik a kérdés, de nekem sokat segítene, ha válaszolnál. Sosem tudom eldönteni, hogy az első randin már le lehet-e feküdni a sráccal vagy sem. Persze nem direkt arra megy a játék, hogy skalpokat gyűjtsek, de ha már úgy hozza az élet, akkor miért nem? De azt sosem tudom eldönteni, hogy a pasik szemében ez rossz vagy jó? Köszi, ha válaszolsz: Eszter

Tényleg csak egy éjszakára kellettem?Szia, Eszter! A kibicnek semmi sem drága. Elsőre azt mondanám, hogy persze, mindent lehet csinálni, elvégre ezt jelenti a felnőtt lét, hogy senki sem mondja meg, hogy mit szabad és mit nem. De ha komolyra fordítom a szót, sajnos akkor ugyanezt mondanám. Azt egyedül neked kell megtanulni „érezni”, hogy meddig mehetsz el, vagyis hogy te meddig akarsz elmenni az első találkozáskor. Szerintem nincs olyan, hogy a pasik ezt vagy azt szeretik, mert minthogy nincs két egyforma pasi, éppúgy nincs két egyforma első randi sem. Lehet, hogy ugyanaz a forgatókönyv totál elborzasztja Pistit, és egy nagyon hasonló kezdés legalább annyira lázba hozza Kálmánt. Nem tudom, hogy ez jó vagy rossz hír, de minden történet mindig máshogy alakul, és minden egyes szituáció finomságait neked kell jól olvasnod. Neked, nektek kell tudni jól megérteni, hogy mit akartok egymástól, és hogy nektek kettőtöknek mi a közös jó tempó. Kisebb nagyobb aszimmetriák és gubancok nyilván még a legolajozottabb, önismeretben és partnerkommunikációban jeles tanulók akcióiba is csúszhatnak, de ha igazán képes vagy figyelni a másik jelzéseire és a magad vágyaira, akkor olyan nagyon nagy hibát nem követhetsz el. Ez szerintem ezerszer fontosabb, mint azon agyalni, hogy a külvilág vélt vagy valós elvárásai szerint mit lehet és mit nem.
Kinek az első, kinek az utolsó éjszaka.

Felhívhatom?
Kedves Dóra, Nehezen szántam rá magam az írásra, de a barátnőimmel nem tudjuk teljesen kívülállóként nézni a kérdést. Néhány hete lefeküdtem egy férfival, egy közös ismerősünk révén találkoztunk egy esküvőn, mindketten pont elég alkoholt fogyasztottunk ahhoz, hogy az én szobámban találjuk magunkat. Nagyon jó volt az éjszaka, és úgy vettem észre, hogy neki is. A másnapi ebédnél is borzasztóan kedves volt velem, elkérte a számomat. De azóta nem hívott. Én jelentkezhetek vajon? Vagy inkább hagyjam? Köszi: Rebeka

Tényleg csak egy éjszakára kellettem?Kedves Rebeka. Az ilyen kérdéstől mindig kicsit zavarba jövök, mert azt érzem, hogy ezt nem nekem kell megválaszolnom. És furcsamód egészen biztos vagyok benne, hogy magadban, őszintén te meg már tudod is a választ. Kicsit patetikusan, de mégis, a helyes válasz, amit a szíved diktál. Te mit érzel? Érdekel ez a férfi annyira, hogy akarj többet, mint egy minden értelemben tökéletes esküvői mulatság? Kedves volt, ittatok, jót mulattatok, de mit csinált veled ez az éjszaka? Felkeltette a kíváncsiságodat? Szerelmet érzel? Elemésztő vágyat? Ha igen, akkor keresd meg, kövesd, amit a tested, a lelked diktál! Vagy inkább arról szól a történet, hogy nem hívott mégsem, és ez felizgatta a hiúságodat? Ha ez az egész inkább csak egy kellemes langyesti csevej témája a barátnőiddel; ha őszintén magadba nézve, számodra sem volt ez több, mint egy jó dugás, akkor meg tartsd meg egy jó emléknek. Ki tudja, ha mégis dolgotok van egymással, akkor úgyis összetalálkoztok még valahol. 

Kedves Olvasó, neked volt már egyéjszakás kalandod? Mi a véleményed az ilyen „gyors tempóról”? Töltsd ki tesztünket, és egyrészt részt vehetsz a 100.000 Ft-os nyereménysorsoláson, másrészt segítesz abban, hogy jobban megismerjük egymás vágyait és szokásait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top